Skip to main content

Final în tranzacţia Sanoma - Burda. Astăzi s-au semnat ultimele acte. Lucian Ioniţă părăseşte compania

 

burda

Publicitate

EXCLUSIV. Tranzacţia prin care Burda a preluat compania Sanoma Hearst a fost încheiată oficial astăzi. „Astăzi s-au semnat actele de transfer a acţiunilor din partea Sanoma Hearst către Burda”, a confirmat pentru paginademedia.ro Sandi Apostoloiu, director general Burda România.

Din punct de vedere juridic, vor funcţiona două companii distincte, actuala Burda România şi Sanoma Hearst. Aceasta din urmă îşi va schimba însă numele. Sandi Apostoloiu, pentru paginademedia.ro: „Brandul este deţinut de Sanoma şi de Hearst. Noi am cumpărat doar compania, nu şi acest nume, care urmează să fie modificat.”

Numele de la vârful Sanoma pleacă din companie

Tranzacţia Burda - Sanoma marchează şi plecarea din companie a celor care conduceau firma. Este vorba de Lucian Ioniţă, managing director, Theodor Manolache, publisher, şi Ileana Maranca, CFO. De asemenea, a expirat şi contractul directorului de distribuţie şi producţie, Irina Iordache.

Sandi Apostoloiu a explicat că aceste schimbări au fost prevăzute încă de la început. „A existat un agreement în contract prin care Ileana Maranca, Theodor Manolache şi Lucian Ioniţă urmează să plece. În cazul Irinei Iordache, a expirat contractul, nu este vorba de nimic altceva”, a declarat Apostoloiu. Despre plecarea lui Theodor Manolache paginademedia.ro a scris în exclusivitate AICI.

Consiliul Concurenţei a aprobat în noiembrie 2013 preluarea în totalitate a Sanoma Hearst România de către Burda România.

Burda România a anunţat în luna august preluarea Sanoma Hearst România, după cum paginademedia.ro a anunţat AICI. Burda International GmbH a achiziţionat toate activităţile Sanoma Hearst în România, rezultând un grup cu 35 de titluri şi mai mult de 40 de servicii media online.

Portofoliul Burda, după tranzacţie, este format din mai multe titluri, printre care Marie Claire, Esquire, Men's Health, Auto Motor şi Sport şi National Geographic, Practic în bucătărie, Casa Lux, Ioana, Grădina mea de vis, Harper's Bazaar, Cosmopolitan etc.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • safir safir
    Si de unde stiti, mai priceputilor, ca inchidea Sanoma pravalia? Poate ne spuneti si noua, sa nu murim neluminati.
  • dfhdd dfhdd
    acum sa vedem cat de bine o sa digere soricelul Burda ditamai elefantul Sanoma....
  • sdgvss sdgvss
    norocul alora de la sanoma... daca nu ii cumpara burda, inchideau in scurt timp pravalia...
  • arcadefire arcadefire
    numai reviste cu crucea pe piept. au cumparat apa rece la pret de apa calda.

Trimite un comentariu

sus