Skip to main content

Narcisa Iorga, la Lucian Mândruţă: „Am propus preşedintelui CNA să se rediscute amenzile de la B1 TV şi Antena 3”

 

Screen Shot 2014-02-10 at 9.13.37 PMNarcisa Iorga, membru CNA, a spus în emisiunea online Schimbă vorba, realizată de Lucian Mândruţă, că a propus preşedintelui CNA rediscutarea amenzilor date posturilor B1 TV şi Antena 3.

Publicitate

„Am propus preşedintelui CNA să se rediscute amenzile date posturilor B1 TV (70.000 de lei - n.r.) şi Antena 3 (50.000 de lei - n.r.)", a spus Narcisa Iorga, în ediţia din această seară a emisiunii realizate de Lucian Mândruţă pe platforma online live.gandul.info.

Prezenţa Narcisei Iorga în emisiunea online a lui Mândruţă vine la scurt timp după ce aceasta şi-a lansat blogul Despreaudiovizual.ro.

Contactată de Paginademedia.ro, Narcisa Iorga a precizat că la finalul săptămânii trecute (vineri, 7 februarie), alături de alţi doi colegi, Valentin Jucan şi Florin Gabrea, a depus o solicitare de reanalizare a amenzilor votate de CNA pentru posturile Antena 3 şi B1 TV, în şedinţa de joi (6 februarie). Motivul acestei solicitări adresate preşedintelui CNA?

„Amenzile sunt disproporţionate în raport cu motivele invocate de Consiliu în sancţionarea celor două posturi. (...) Posturile Antena 3 şi B1 TV sunt invers proporţional amendate", a explicat Narcisa Iorga, pentru Paginademedia.ro.

Narcisa Iorga, Valentin Jucan şi Florin Gabrea au solicitat Laurei Georgescu rediscutarea celor două amenzi în şedinţa de joi (13 februarie) sau miercuri, într-o şedinţă specială.

Regulile CNA le permit celor trei să convoace o şedinţă

"Consiliul se întruneşte în şedinţe publice de două ori pe săptămână sau de câte ori este necesar, la convocarea preşedintelui, sau a cel puţin 3 dintre membrii săi", spune un articol din Regulamentul de Organizare şi Funcţionare al CNA.

Cei trei au mai invocat în solicitarea de reanalizare trei articole din Codul etic al membrilor CNA:

Art. 2 - Criteriul neutralităţii politice

Membrii CNA vor acţiona, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, în mod independent şi echidistant faţă de factorul politic, indiferent de convingerile lor personale, nu se vor angaja în niciun fel de activitate politică.

Art. 3Criteriul imparţialităţii

În exercitarea atribuţiilor de serviciu, membrii CNA vor aplica deciziile fără tratamente preferenţiale induse de potenţialul economic sau proeminenţa publică (reputaţia) ale instituţiilor media sau ale altor instituţii publice.

Art. 7. – Criteriul nediscriminării

Membrii C.N.A. vor urmări ca prin deciziile luate să asigure un tratament nediscriminatoriu între radiodifuzori.

Citeşte şi: 

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dinulescu dinulescu
    Dar cine sunt astia din CNA sa aiba ultimul cuvant?(si in cazul Antena 3 si in cazul B1) Pe ei de ce nu ii verifica nimeni?
  • Alex.D Alex.D
    Sunt destui psdisto-antenisti p'acilea,sunt sigur DAR daca le-ar da 10 lei postacilor pdlaci (care in curand vor fi miscatori populisti) de pe paginademedia, ar intra in faliment. Asta doar asa ca o observatie din afara.
  • cristina cristina
    Zece sa aiba si MirceA de o bere ! :))
  • Spiridusul Spiridusul
    Doamna Iorga acum se razgandeste? Unde era cand deciziile se luau? Vad ca e haos in aceasta institutie.
  • cristina cristina
    Lasa ca se simte bine aia de la Intact ? Jurnalul National mai apare ? :)
  • Neo Neo
    Astia de la CNA zici ca sunt de pe alta planeta. Frate pe ei nu-i ia nimeni la verificari? Zic una, fac alta, apoi se razgandesc, amendeaza abuziv doar anumite posturi. Ce e frate la ei acolo?
  • Andrei Andrei
    Si sa le dea de la stat 5 lei postacilor PSD de pe paginademedia .
  • Alex is Alex is
    Eventual sa le-o scada la 20 de mii celor de la B1, si sa o faca de 100 de mii celor de la A3. Cred ca la asta s-a referit prin "sunt invers proportional amendate". Acolo e cafteala pura, se bat basistii cu antibasistii. Asta reprezinta CNA:))
  • Marian Marian
    Cata amenda sa le dea si amaratilor de labe1 ca daca mai platesc una intra in faliment. La cata audienta au...
  • mirceA mirceA
    Sa intelegem ca Narcisa Iorga e, din nou, sefa campaniei electorale a PDL ?!
  • mad79 mad79
    A3 trebuie sanctionat!!!
    In cazul B1,este incalcarea dreptului la libera exprimare!
  • profesor profesor
    Felicitari, Narcisa Iorga!

Trimite un comentariu

sus