Skip to main content

Naşul TV, amendat cu 40.000 de lei pentru afirmaţii antisemite

 

moraru 10 tv

Publicitate

Postul Naşul TV a fost sancţionat de Consiliul Naţional al Audiovizualului cu suma de 40.000 de lei deoarece în cadrul unei emisiuni s-au făcut afirmaţii antisemite.

În plus, postul a fost sancţionat şi pentru că a fost modificată grila de programe fără a notifica Consiliul, dar şi pentru două ediţii ale emisiunii Istoria medicinii, în care s-a vorbit despre tratamente naturiste.

În acest caz au existat trei propuneri de amendă: Laura Georgescu - 40.000 de lei, Radu Călin Cristea - 30.000 de lei, iar Florin Gabrea - 5.000 de lei. Varianta Laurei Georgescu a fost votată de Radu Călin Cristea, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Laura Georgescu, Monica Gubernat şi Lorand Turoş.

La şedinţa de astăzi, în faţa CNA s-au prezentat Radu Moraru, Andi Râpan şi Adrian Bucă.

La începerea discuţiilor pe acest subiect, Radu Călin Cristea a decis să se retragă din sală în semn de protest faţă de atitudinea lui Radu Moraru.

„Îmi aduc aminte că înainte ultimei vizite a lui Radu Moraru, noi, toţi membrii CNA, am avut o atitudine extrem de răbdătoare şi favorabilă acestui radiodifuzor. Ce s-a întâmplat ulterior a încălcat regulile minimale care ţin de civilitate şi de o comunicare corectă şi de bună credinţă cu o instituţie numită CNA. Domnul Moraru este prima persoană care de când sunt eu în CNA, în loc să aştepte aşa cum fac toţi punctul CNA-ului, a revenit în sediul nostru aproape să rupă acea uşă din balamale şi ne-a ţinut un discurs în care ne-a terfelit pe toţi”, a declarat Radu Călin Cristea înainte de a părăsi sala.

Vizată a fost în special o emisiune realizată de Laurenţiu Primo şi preluată de Naşul TV, în care s-au făcu afirmaţii antisemite. În plus, Consiliul a sancţionat postul şi pentru că au fost realizate modificări la nivelul structurii grilei de programe, fără ca CNA să fie informat.

Primo Laurenţiu a afirmat că scopul vizitei preşedintelui României în Israel ar fi fost discutarea, împreună cu „stăpânii săi", a legii prin care cetăţenilor străini li se permite să cumpere terenuri agricole în România.

Radu Moraru despre Laurenţiu Primo: „Este un colaborator. El şi-a făcut o emisiune pe internet şi o preluăm de acolo. Ea este produsă la Braşov. E un caz foarte delicat. Eu am avut o discuţie cu Laurenţiu Primo. Nu cred că el este antisemit, că are un comportament antisemit sau  exprimări. De aceea era bine să ştim care sunt exact acuzaţiile. Ce face el, în stilul său pamfletar, de multe ori exagerează pentru că nu are cunoştinţe foarte bune, e părerist.”

Laura Georgescu a precizat că din moment ce emisiunea este difuzată sub sigla Naşul TV, aceştia trebuie să şi-o asume.

La rândul său, Florin Gabrea, a declarat: „Dacă spuneţi că este un părerist, nu credeţi că este mai bine să faceţi o televiziune cu mai puţini părerişti care aruncă aşa cu lopata cuvintele? Trebuia să ştiţi că legea audiovizuală interzice orice fel de antisemitism. Şi Constituţia la fel.”

Valentin Jucan a ţinut să precizeze că situaţia Naşul TV nu se compară cu colindul antisemit difuzat de TVR în luna decembrie, pentru care postul public a fost sancţionat cu 70.000 de lei. „Să nu ducem lucruri prea departe. Hai să separăm lucrurile şi să nu ajungem la instigarea la ură. Am văzut alte emisiuni care au avut şiruri de emisiuni care au spus că localităţi întregi au fost retrocedate unor persoane de etnie maghiară. Într-adevăr afirmaţiile nu sunt normale dar în nciun caz nu putem face comparaţie cu ce s-a întâmplat la TVR”, a declarat Jucan.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Arbeit Macht Frei Arbeit Macht Frei
    Asteptam reluarea cuptorrizarrii!
  • Alin Alin
    Mie CNA imi cam miroase putin a romanofobism
  • mihai mihai
    Antenele ar trebui inchise daca asa sta treaba.........dar traim in Romanica...........PLM
  • Brusc Willis Brusc Willis
    Dsteapta-te Ioane, desteapta-te Gheorghe, da-ti doua palme Morarule!
  • ciobi ciobi
    Lucrurile astea cu așa zisul antisemitism și rasism merg până la cretinism!! De ce trebuie neapărat să îi lăudăm și să vorbim frumos despre evrei?

Trimite un comentariu

sus