Skip to main content

Şefa CNA încurajează campania Antena 3 - "Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie": "M-aş bucura să continue. (...) Mă asociez public cu sclavul acestei ţări"

 

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

SUPORTERUL DE LA CNA. Şefa CNA încurajează public o campanie a Antenei 3. Astăzi, în timpul şedinţei în care se dezbătea campania "România, zece ani de sclavie", Laura Georgescu a aprobat public demersul postului Intact şi chiar l-a încurajat.

"Personal am toată consideraţia pentru serial, m-aş bucura să continue. El face parte şi din viaţa noastră", a spus Laura Georgescu, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului după vizionarea câtorva materiale pentru care Administraţia Prezidenţială a trimis trei reclamaţii la CNA.

Mai mult decât atât, şefa Consiliului Naţional al Audivizualului a spus că se asociază "public cu sclavul acestei ţări", amintind de un moment din viaţa personală când, abia întoasă din concediul maternal, salariul i-a fost diminuat cu 25%.

Ascultă AICI înregistrările din timpul şedinţei CNA, postat de membrul CNA, Narcisa Iorga. 

"Toate episoadele din ceea ce îşi doreşte acest serial, cronologia mandatului (lui Traian Băsescu - n.r.), personal consider că sunt corect făcute din punct de vedere jurnalistic. Îi felicit că au găsit resursele să facă aşa ceva. De obicei vedeam aceste retrospective la "Trecerea dintre ani", emisiune care era difuzată de postul public. (...) Realmente, mă asociez tot public cu sclavul acestei ţări. Nu am altă sursă de venit decât salariul. Pentru mine 25% dintr-un salariu, al doilea din casă, mă coboară la condiţia de sclav", a mai spus preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, în şedinţa de astăzi.

Aceasta a precizat că prin această declaraţia a vrut să-şi justifice decizia de a nu vota o sancţiune pentru emisiunile postului Antena 3, discutate în şedinţa de astăzi.

"Mă asociez cu termenul de sclav, care nu face decât să fixeze lipsa de libertate în raport cu economicul", a mai declarat preşedintele CNA.

De unde a plecat discuţia?

Postul de ştiri Antena 3 a difuzat o retrospectivă a mandatului preşedintelui Traian Băsescu, împărţit în mai multe episoade de 3-4 minute. Administraţia Prezidenţială a trimis la CNA trei reclamaţii cu privire la câteva episoade din acest serial, difuzate de Antena 3, în zilele de 28 ianuarie, 3 şi 4 februarie.

Narcisa Iorga, un alt membru CNA, a propus pentru acest serial, dar şi pentru alte emisiuni ale postului Antena 3 difuzate în perioada 6 ianuarie - 7 februarie, o amendă de 70.000 de lei, "ca în cazul B1 TV".

Consiliul Naţional al Audiovizualului a analizat emisiunile Sinteza zilei ( din 6 ianuarie), Esenţial (16 ianuarie) şi câteva ediţii ale emisiunilor Previziunea Zilei, Esenţial şi Se întâmplă în România, difuzate pe 28 ianuarie, 3, 4 şi 7 februarie.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, declaraţia şefei CNA din şedinţa de astăzi cu privire la serialul "România, zece ani de sclavie":

Laura Georgescu, preşedintele CNA:

"Toate episoadele din ceea ce îşi doreşte acest serial, cronologia mandatului (lui Traian Băsescu - n.r.), personal consider că sunt corect făcute jurnalistic. Îi felicit că au găsit resursele să facă aşa ceva. De obicei vedeam aceste retrospective la "Trecerea dintre ani", emisiune care era difuzată de postul public. Mi-am amintit vizionând aceste seriale momentul 2005, când pentru prima oară m-am felicitat că am părăsit profesia de jurnalist TV. (...) Public îl felicit pe reprezentantul, nu ştiu cine este producătorul, nu-mi dau seama cine face aceste episoade, pentru că merita pomenit. Într-adevăr aceste retrospective erau făcut doar în televiziunea publică. Vă spun tot public, că în 2010, întoarsă după ce făcusem doi copii la serviciu am primit drept cadou o tăiere de 25% din salariu. Realmente, mă asociez tot public cu sclavul acestei ţări. Nu am altă sursă de venit decât salariul. Pentru mine 25% dintr-un salariu, al doilea din casă, mă coboară la condiţia de sclav. Nu ştiu să fac altceva decât am învăţat în şcoala românească, făcută gratuit, e foarte adevărat. Persoanl am toată consideraţia pentru serial, m-aş bucura să continue. El face parte şi din viaţa noastră."

Declaraţia preşedintelui CNA, Laura Georgescu, a iscat reacţii din Narcisei Iorga, care a spus că a propus sancţionarea postului Antena 3 pentru "informaţii incorecte", "amestecarea faptelor cu opiniile" şi pentru "limbajul injurios al realizatorilor".

Narcisa Iorga, membru CNA:

"Eu nu neg demersul jurnalistic în sine, acela al retrospectivei la finalul celor două mandate ale preşedintelui României (la modul general). (...) Nu voi felicita niciodată un radiodifuzor care încalcă legislaţia audiovizualului prin astfel de produse aşa-zis jurnalistice", a spus Iorga.

Florin Gabrea, un alt membru CNA, a intervenit în discuţie spunându-i Laurei Georgescu că afirmaţiile sale cu privire la spoturile de la Antena 3 nu sunt altceva decât nişte declaraţii politice.

"Eu nu mă simt deloc sclav, asta-i una. Aţi sărit ca arsă atunci când a fost acea emsiune cu Puric (Dan Puric - Sub semnul întrebării, emisiunea lui Robert Turcescu de la B1 TV), care a spus că România este un stat mafiot securist. Dumneaovastră aţi subsumat că dumneavoastă nu faceţi parte din acest stat şi aţi reacţionat vehement, cu acea sancţiune. Constat astăzi, decizia de a tăia salariile cu 25% este o decizie politică, pe care a luat-o Guvernul Boc împreună cu domul Traian Băsescu (...) Este o afirmaţie politică (...) Nu aţi observat din noianul de măgării nesfâşite spune şi de Gâdea şi de Ciuvică, dar aţi fost foarte revoltată că de ce a tăiat Boc şi Băsescu 25%. Aţi avut o declaraţie politică, îmi pare foarte rău", a spus Florin Gabrea.

Laura Georgescu a spus apoi "mă asociez cu termenul de sclav care nu face altceva decât să fixeze lipsa de libertate în raport cu economicul (...) Noi am trăit aceste lucruri".

Ce se spunea într-unul dintre spoturile retrospectivei de de la Antena 3?

"Prin promisiuni neonorate, prin minciună, manipulare şi distrugere sistematică a partenerilor şi adversarilor politici, prin dărâmarea încrederii în valorile democraţiei, prin şubrezirea instituţiilor statului, prin îngrădirea libertăţii presei, prin defăimarea României în cancelariile occidentale dar mai ales prin ignorarea voinţei propriului popor din cea mai înaltă poziţie de şef al statului, Traian Băsescu a condamnat România la 10 ani de executare. 10 ani de sclavie".

Fiecare dintre cele trei reclamaţii ale Administraţiei Prezidenţiale se încheie astfel: "Vă rugăm să binevoiţi, Doamnă Preşedintă, a analiza dacă montajul  (...) respectă principiile unei informări corecte, precum şi legislaţia în vigoare".

"România, condamnată la 10 ani", "Mandatele lui Băsescu, 10 ani de sclavie" şi "10 ani de sclavie sub Traian Băsescu" - au fost titlurile celor trei fragmente din retrospectiva realizată de Antena 3, care au fost reclamate la CNA.

Preşedinţia a mai sesizat CNA şi cu privire la emisiunea "Sinteza Zilei" difuzată de Antena 3 pe 6 ianuarie.

În ediţia Sinteza Zilei din 6 ianuarie au fost dezbătute două dintre subiectele de actualitate ale zilei: sentinţa în cazul lui Adrian Năstase (acesta a fost condamnat definitiv în dosarul Zambaccian la 4 ani de închisoare cu executare) şi faptul că preşedintele Traian Băsescu, la intrarea în sediul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aşteptat în faţa instituţiei de un grup de persoane aflate la intrare.

"În cadrul emisiunii menţionate au fost lansate mai multe acuzaţii defăimătoare şi neadevărate la adresa preşedintelui Rormâniei, domnul Traian Băsescu", se spune în sesizarea primită de CNA de Administraţia Prezidenţială.

Ce au spus Gâdea, Ciuvică şi Ursu, în emisiunea Sinteza Zilei, din 6 ianuarie?

Mihai Gâdea:

"Pe de altă parte, ne aducem aminte că în momentul în care Traian Băsescu loveşte pe cineva are şi justificări, chiar şi atunci când loveşte un copil este pus faţă în faţă cu realitatea, cu imaginile, poate a înjurat copilul, poate a spus ceva copilul, poate a înjurat femeia. Probabil că, într-o zi, nu ar fi de mirare ca Traian Băsescu să spună «m-a înjurat Năstase când era prim-ministru, mi-a făcut nasoale, ar trebui să îl bag şi eu după aia la închisoare»".

Mugur Ciuvică:

"Toată propaganda băsistă prezintă în astea câteva zile din anul acesta zi de zi, prezintă viitoarele victime ale lui Traian Băsescu şi ale justiţiei lui Traian Băsescu. Adrian Năstase s-a consumat deja astăzi, victime care urmează să fie înfrânte de justiţia lui Traian Băsescu anul acesta, în 2014, apropo de preziceri, Voiculescu de care aţi vorbit, Fenechiu, că trebuie cineva mai măricel aşa şi de la liberali, Dragnea şi parcă mai era cineva pe care l-am uitat eu (...)".

Adrian Ursu a făcut afirmaţii precum:

"Păi, măi, spălare de bani în formă continuată ca la neamul Băsescu eu nu cred că există undeva (...)".

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Florin Florin
    Si-a trimit propaganda sustinatorii ?
  • Liviu Liviu
    Păcat pentru cei care au murit la revoluție pentru ca noi sa avem parte de o tara democratica...
  • gigi gigi
    Dupa infatisare, nu ar parea ca a fost o cursanta pe la invatamantul politic practicat in recgimul de trista amintire.Totusi, modul, dar mai ales tupeul cu care insa face si desface politica pe fata pentru un anume post tv., arata ca provine dintr-un mediu cu radacini adanc infipte prin acea zona Sa cred ca miroase a restauratie bine organizata si condusa ?
  • Ileana Lucaciu Ileana Lucaciu
    După o astfel de declarație publică a șefei CNA pe care îi plătesc acum "sclavia" politică toți contribuabili acestei sărmane țări, TREBUIE DESTITUITĂ !!! Asta s-ar întâmpla rapid într-o țară cu adevărat democratică. Să o angajeze Antenele pe această persoană care dictează în audiovizual.
  • Horea Horea
    @sergiu

    Vrei sa zici: pentru felul in care NU gandeste ("doamna")!
  • Marian Marian
    Draga Lizuca, de ce nu te semnezi "Laura" sau "prietenii Laurei"? E profund penibil sa afirmi ce tocmai ai afirmat, iti scrie cu drag unul din fostii colegi de la MTP care stie exact cate parale face "cel mai bun producator de TV" Laura. Si nu sunt singurul, stii bine.
  • sergiu sergiu
    Tot respectul pentru felul in care ganditi,doamna Georgescu!
  • Lizuca Lizuca
    Laura Georgescu este cel mai bun producător de TV pe care l-a avut televiziunea in România. Cei care au lucrat cu ea stiu foarte bine despre ce vorbesc. Tocmai ca este un om care vine din mediul privat, la stat. Ea știe cum si ce sa facă ptr ca acest CNA de c..t sa meargă. Este printre putinii oameni de la CNA care au mincat televiziune pe piine in anii de glorie ai PROTV. Fortza, Lauura!!!
  • dorel ala cu tirnacopu dorel ala cu tirnacopu
    O duhoare insuportabila de dejectii verbale se simte de pe talpile celor care au dus dreptatea pina la capat din studiourile haznalelor prin toate birourile guvernamentale si institutionale... felicitari pt suportabilitate...
  • Noni Voc Noni Voc
    Cred si inclin sa fiu aproape sigur ca d.p.de. vedere al "gandirii" este o sclava.
  • geo geo
    sefa CNA si multi de pe la CNA ii sunt datori vinduti lui Ponta - care a devenit un apropiat a lui Dan Voiculescu...asa ca Antena 3 va mai fi sanctionata de-acum incolo...din an in paste...
  • stefan stefan
    Demisia Madam
  • adrian adrian
    e sclava varanului
  • radu radu
    Laura Georgescu cum a ajuns președinte CNA ?
    a numit-o PSD-ul, e o activista de partid, nu e niciun secret
  • damiana crangu damiana crangu
    Ireal! Doamna asta expune public si intr o functie publica niste frustrari. Toata lumea a fost supusa acelorasi conditii, bune sau nebune. Nu traim totusi in totalitarism, da o incolo, nu e ca si cum a3 tine cu revolutionarii care vor sa darame un sistem ca in 89. Suntem o tara cat de cat normala, iar duduia asta a devenit subit victima nr1 a regimului. Daca functia ei are legatura directa cu cele 3 principii ale jurnalismului, atunci e pe langa rau de tot.

Trimite un comentariu

sus