Skip to main content

Societatea care editează Evenimentul zilei şi Capital şi-a cerut insolvenţa. Virgil Munteanu: Motivul principal ţine de situaţia din piaţa de distribuţie

 

Screen-shot-2013-12-04-at-2.04.01-PM

Publicitate

Editura Evenimentul şi Capital şi-a cerut intrarea în insolvenţă, potrivit unei cereri depuse vineri, 14 februarie, la Tribunalul Bucureşti. Termenul la Tribunal pentru această solicitare este de 26 februarie.

Informaţii legat de intrarea în insolvenţă a societăţii care editează Evenimentul zilei şi Capital au apărut încă de anul trecut, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

În luna noiembrie, conturile societăţii fuseseră blocate de către ANAF din cauza datoriilor către stat.

Contactat de Paginademedia.ro, Virgil Munteanu, director executiv Editura Evenimentul şi Capital, a spus că situaţia pieţei de distribuţie a fost una dintre cauzele intrării în insolvenţă.

Virgil Munteanu, pentru Paginademedia.ro:

"Motivul principal ţine de situaţia din piaţa de distribuţie a presei din România. Este o încercare a noastră de a ne pune la protecţie într-un astfel de mediu.

În prezent, riscul de neîncasare de la firmele de distribuţie este de aproximativ 150.000 de euro.

Credem că printr-un plan de reorganizare vom ajunge la sustenabilitatea afacerii, mai ales că am avut, trei semester consecutive de profit operaţional."

Virgil Munteanu spune că firma a achitat către stat impozite de două milioane de lei:

"Săptămâna trecuta am facut un efort financiar şi am achitat aproximativ 2.000.000 lei, impozite către bugetul de stat. Situaţia cu care se confruntă presă tiparită, în special piaţa de difuzare a presei, ne-a tras un semnal de alarmă şi am decis că cea mai bună soluţie de protecţie a publicaţiilor Evenimentul zilei şi Capital este declanşarea procedurii de insolvenţă.

În anul 2013, Editura Evenimentul şi Capital a înregistrat un profit operaţional considerabil, înregistrând astfel trei semestre în care acest indicator a fost pozitiv, ceea ce ne face să fim încrezători în elaborarea unui plan de reorganizare care să ducă la sustenabilitatea afacerii."

În luna decembrie, redacţia Capital a fost restructurată (măsură ce a afectat opt oameni, adică jumătate din redacţie).

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • anna anna
    S-au inghesuit prea multi in directia basista,cea mai neagreata de cititori.Acum suporta consecintele .Toate publicatiile.Pacat de Capital ,era o revista foarte interesanta si ce a ajuns!
  • Jurnalist Jurnalist
    Bieţii jurnalişti! Ce vină au, oare, ei?
    Fost jurnalist
  • Stamate Dorina Stamate Dorina
    Nuûuuuu, pai daca e in insolventa acum se angajeaza la loc.
  • arcadefire arcadefire
    deci se mai dau afara oameni sau nu?

Trimite un comentariu

sus