Skip to main content

Povestea unei întâlniri aprinse dintre Tolontan şi Dan Voiculescu. Cum s-au oprit şi cum au fost reluate negocierile Intact - Ringier

 

tolontan

Publicitate

Tata nu poate veni. Este puţin nervos, a avut o discuţie aprinsă cu Tolontan, erau aproape să se ia de gât”. Cam aşa scuza Camelia Voiculescu absenţa tatălui ei de la întâlnirea cu oficialii Ringier. O întâlnire care avea loc în clădirea Grivco. Se întâmpla acum două luni, când negocierile intrau într-un impas. Ce discutaseră atât de aprins Cătălin Tolontan şi Dan Voiculescu, cu jumătate de o oră înainte (într-o altă sală a clădirii Grivco), de era patronul Intact atât de furios?

La acel moment, negocierile Ringier – Intact pentru Gazeta Sporturilor intraseră într-un impas (despre care Paginademedia.ro a scris aici). Redacţia GSP era de acord cu vânzarea către Ringier. Elveţienii promiteau păstrarea întregii echipe, dar şi a salariilor. Mediafax Group închisese Pro Sport, motiv pentru familia Voiculescu să crească preţul pentru GSP. Tranzacţia s-a blocat.

“Dacă nu se vinde ziarul, există posibilitatea să plecăm noi, cu echipa!”, i-ar fi spus Tolontan lui Voiculescu. Motiv pentru ca dialogul să se transforme într-un schimb de replici foarte acide. O întâlnire aprinsă, în care Tolontan i-a reproşat patronului şi că nu trebuia să mărească preţul GSP atunci când s-a închis Pro Sport.

Interesant este că după discuţia Tolontan - Voiculescu şi după întâlnirea Cameliei cu oficialii Ringier negocierile, blocate pentru moment, au fost reluate şi nu s-a ajuns până acum la un rezultat final. Continuă.

Robert Turcescu povesteşte disputa dintre Tolontan şi Voiculescu pe blogul său. Câteva fragmente:

"Intimplarea uluitoare pe care o fac publica s-a intimplat acum doua luni.

Dan Voiculescu, in prezenta fiicei sale Camelia “Mitunica” Voiculescu, l-a amenintat pe Catalin Tolontan ca-l da in judecata si-i cere sute de mii de euro despagubiri!

Discutia, care s-a purtat pe un ton ridicat, a fost generata de reprosurile lui Voiculescu la adresa lui Tolontan in legatura cu situatia financiara dezastruoasa de la Gazeta Sporturilor. Voiculescu l-a acuzat pe Tolontan ca se face vinovat de aceste pierderi.

Tolo a replicat spunindu-i mogulului ca, din contra, e numai vina lui pentru ca a ezitat sa vinda ziarul catre Ringier in toamna anului trecut.

Ba, mai mult, Tolontan i-a reprosat lui Dan Voiculescu si manevra neinspirata si paguboasa de a dubla pretul cerut pentru Gazeta Sporturilor doar pentru ca se anuntase inchiderea Pro Sport.

S-a lasat cu amenintari si vorbe grele, iar relatia dintre Tolontan si Voiculescu este si astazi una extrem de incordata, cei doi rupind orice dialog."

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Liviu Liviu
    De ce sa îl amenințe pe Tolontan? L-ar putea da afara când ar vrea.
  • Costin Costin
    Cum spune si titlul, e doar o poveste. Parerea lui Turcescu este tot ce aveti in aceasta stire, si sa fim sinceri, nu insemna foarte mult.
  • Kius Kius
    Mortul de la groapa nu se mai intoarce :)
  • Nico Nico
    Eu in primul rand m-am semnat, si in al doilea rand am criticat calitatea, nu tirajele. Daca pleca GSP de la nivelul tabloidelor enumerate de tine, nu avea de unde sa scada calitativ, nu crezi? Dupa unul ca tine, care o da anonima dar o demneaza, astia mai tineri nu ne-am mai apuca niciodata de treaba, pentru ca oricum presa se duce dracului si noi nu suntem destul de buni, nu-i asa? Ai spus niste vorbe mari, mari de tot, dar nimic despre CALITATEA MUNCII.
  • geo geo
    stiu...ma gindeam, insa, ca avind echipa Tolo - gsp, actionarul Prosport va decide revenirea la varianta print...la asta ma referam...ar fi o lovitura, ce ziceti?
  • mad79 mad79
    care Prosport?
    Siteul :))
  • george george
    pai cu ziarele nu merge ca cu mintitul in audiente. La audiente se minte cu nerusinare si se umfla cifre ca sa ajute pe securist si pe altii sa incaseze bani pe publicitate. Pentru ca niciodata nimeni nu va putea verifica daca intr-adevar la un post TV se uita atatia cat pretinde Kantar ca se uita. La ziare ori se cumpara...ori nu se cumpara. Cifrele sunt clare si nu au cum sa fie inventate. Tocmai d'aia ziarele se duc de rapa, in timp ce televiziunile infloresc din cifre inventate greu de argumentat real.
  • Tataee Tataee
    geo, prosport nu mai exista.
  • andru andru
    Nico, ai mare dreptate! Toti sint niste prosti, pacat ca nu ai lucrat tu in presa sportive ca se inzeceau tirajele))))) Dar nu e totul pierdut. Salveaza-i pe aia de la The Guardian, New York Times, daca la Washington Post, niste incompetent si aia!, a fost nevoie de fondatorul Amazon si nu te-au asteptat sa-i scoti tu din buda.
  • geo geo
    Prevad trecerea lui Tolo si a echipei Gsp la Prosport, nu peste multa vreme...ma poate contrazice cineva?
  • Ionescu Ionescu
    Acum intelegem de ce a inceput Tolontan sa le ia apararea lui Turcescu, Evenimentului Zilei si Romaniei Libere. O mana se spala pe alta, nu?

    Curat deontologic domnule Tolontan! Cand se va inchide GSP din cauza pierderilor vei da probabil vina pe mafia usedista care a vrut sa iti inchida gura.

    Petrisor, ai uitat ce era cel mai important din ce a scris Turcescu: "Catalin, sintem cu tine!"
  • Nico Nico
    sunt de acord cu ce s-a scris mai sus. Frate, Gsp, dintr-o gazeta pe care tata o cumpara zi de zi, pentru ca e un mare impatimit al sportului de toate felurile, s-a transportat intr-un tabloid (tata nu e vreun pudic sau vreun bogat, sa nu fie in target, dar mi-a spus odata ca daca tot e cu zoaie, prefera Libertatea). A inceput acum 6 ai sa mai cumpere gazeta doar o data sau de doua ori pe saptamana, schimband cu Pro Sport, pe care oricum il cumpara si impreuna cu gazeta, ocazional, pe vremea cand le citea cu pofta. In timp n-a mai luat deloc, mi-a spus ca anchetele au devenit un soi de barfe imposibil de verificat, si cand sunt bune sunt greoaie, dificil de citit si 90% politice, ori pentru politica stia el ce fel de presa sa consume. Daca tinea cont de consumator, de CE CERE PUBLICUL, presa sportiva nu ar fi fost unde e.
  • mirceA mirceA
    Corect !
  • HaHaHa HaHaHa
    Anul 2014 e anul marilor caderi in sport. A picat Mitica Dragomir, Mircea Sandu nu va mai conduce FRF, macar astia doi au fost alesi... Ioanitoaia e director de 22 de ani, Tolontan de vreo 17 ani e redactor sef. Oare nu s-au uzat, nu s-au saturat, nu vad si ei ca pe ziarul lor cam scrie faliment? Nu o fi bine sa te mai si retragi, sa lasi locul altora, nu ai ajuns cumva la un maxim de (in)competenta pentru care de vina ar fi, chipurile, Voiculescu? Singurul patron care s-a lasat balacarit in propriul ziar, pe propriile siteuri, de catre propriul sau angajat. Asta da Mogul!
  • GigioneA3 GigioneA3
    De situatia financiara dezastruoasa de la Gazeta Sporturilor nu e de vina Dan Voiculescu. In calitate de mogul, acesta i-a dat mana libera lui Catalin Tolontan care, pe langa calitatea de redactor sef, este si director general al editurii. Carevasazica e jurnalist si afacerist pe banii Varanului, adica un fel de conflict de interese dintr-alea pe care domnul deontolog le tot dezavueaza prin opiniile sale. In orice companie moderna de presa directorul general se ocupa de business, iar redactorul sef de politica editoriala. Cam asa stau lucrurile si cu alt mare comentac din curtea Varanului, Mihai Gadea. Decat sa-i dea lectii de business lui Voiculescu si sa ameninte cu plecarea echipei (a cata oara?), dl Tolontan si-ar evalua politica falimentara, care practic a ingropat ziarul si pe care spera s-o ascunda in spatele negocierilor cu Ringier. Care Ringier, la randu-i, nu-si da seama ca s-ar alege cu o castana fierbinte, generatoare de pierderi mari, in conditiile in care nici celelalte publicatii din portofoliu nu se simt prea bine!

Trimite un comentariu

sus