Skip to main content

Un român a lansat o platformă care te ţine "online" şi din lumea de dincolo

 

Marius Ursache
Marius Ursache. Foto: CNN

Publicitate

Marius Ursache, co-fondator al agenţiei Grapefruit, a lansat împreună cu o echipa de antreprenori de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), o platforma digitală mai neobişnuită. Start-up-ul se numeşte Eterni.me şi le promite utilizatorilor că vor fi prezenţi online şi după moarte.

"Eterni.me a fost creat ca o soluţie la dorinţa de a rămâne în amintirea celor apropiaţi şi de a transmite idei şi sfaturi către generaţiile viitoare", a declarat .

Deşi este la stadiul de prototip, în doar patru zile de la lansarea site-ului, platforma a fost deja accesată de 55.000 de utilizatori. Numărul celor care s-au înscris, în etapa de testare, a ajuns la 3.000, după doar o săptămână.

Cum este posibil acest lucru?

"Platforma se bazează pe algoritmi de inteligenţă artificială care vor genera un alter-ego digital (un avatar), pe baza datelor şi informaţiilor digitale generate în timpul vieţii — de la fotografii şi emailuri, la postări pe Facebook, Twitter sau LinkedIn", potrivit unui comunicat de presă.

Pe durata vieţii, posesorul acestui alter-ego va putea să ajusteze cunoştinţele şi chiar personalitatea avatarului.

Povestea echipei conduse de Marius (programatori, ingineri software şi designeri) care a realizat proiectul eterni.me a fost tratată şi de presa internaţională. Despre acest subiect au vorbit, printre alţii, CNN, NBC şi Boston Magazine.

Versiunea beta, disponibilă din 2015 în SUA - doar pe bază de invitaţie

O versiune preliminară (beta) a Eterni.me va fi disponibilă în 2015, exclusiv pe bază de invitaţie.

Platforma Eterni.me va viza, pentru început, piaţa din Statele Unite ale Americii, atât datorită reacţiilor benefice primite aici, cât şi datorită capabilităţilor tehnologice mult mai avansate existente pentru limba engleză.

În perioada imediat următoare, Marius şi echipa sa se vor concentra pe această versiune preliminară care va demonstra fezabilitatea proiectului (proof of concept) şi pe obţinerea unei finanţări care să permită accelerarea acestui proces.

Despre antreprenorul Marius Ursache

În România, Marius Ursache a pus bazele Grapefruit, o agenţie de digital product development, pe care o conduce în prezent din poziţia de Chief Design Officer. Grapefruit este şi agenţia care aduce în România singurul eveniment dedicat specialiştilor în arhitectura informaţiei, World Information Architecture Day (WIAD, 15 februarie 2014), în cadrul căruia Marius Ursache va fi şi speaker anul acesta.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • bogdan bogdan
    un bun motiv sa mai amani din ce crezi ca ar trebui sa faci in viata asta. se poate intampla si dupa :)
  • gigi gigi
    Asta imi aduce aminte de un episod din serialul Black Mirror. Mai exact de episodul cu titlul: "Be Right Back". Interesanta proiectul dar si creepy in acelasi timp.

Trimite un comentariu

sus