Skip to main content

VIDEO. Răspunsul Vunk după ce videoclipul Aşa, şi a fost interzis din cauza plasării de produs

 

Capturaţi ecranul complet 07.02.2014 145648.bmp

INEDIT. Trupa Vunk a răspuns într-un mod inedit după ce Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să interzică videoclipul Aşa, şi deoarece conţinea plasare de produs.

Astfel, trupa a postat pe YouTube un colaj de videoclipuri străine care conţineau plasare de produs, iar pe fundalul acestor imagini a rulat melodia Aşa, şi a trupei Vunk. Montajul este făcut din clipuri ale unor vedete internaţionale precum Avril Lavigne, Britney Spears, Jennifer Lopez, Lady Gaga, No Dobt, Miley Cyrus şi Christina Aguilera.

„În cazul nostru erau menţionări de branduri în context pentru că pur şi simplu am filmat pe stradă şi brandurile apăreau în staţiile de autobuz sau în vitrinele din centru vechi unde s-a filmat”, se arată într-un mesaj postat de trupă pe contul lor de YouTube.

CONTEXT. Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să oprească de la difuzare două videoclipuri (Aşa, şi - Vunk şi Inevitabil va fi bine - Andra) până la intrarea în legalitate, după cum paginademedia.ro a scris AICI.

Potrivit monitorizărilor, în videoclipul Vunk apare plasare de produs pentru mărcile Medlife, Mike's Pub, 55 Jaz Music, Heineken. Iar în clipul Andrei apar vopseaua Garnier, Free Way Cola, La festa-cafea solubilă.

Membrii CNA au considerat că în acest caz se încalcă legislaţia privind plasarea de produs din Legea Audiovizualului.

Ce articole s-a considerat că s-au încălcat:

  • (4) Programele care conţin plasare de produse trebuie să îndeplinească cumulativ cel puţin următoarele condiţii:
  • c) să nu scoată în evidenţă în mod exagerat produsele în cauză.
  • (5) Programele în care sunt inserate plasări de produse trebuie să cuprindă informaţii clare privind existenţa acestora, fiind identificate corespunzător atât la început, cât şi la sfârşit, precum şi la reluarea după o pauză publicitară, astfel încât să se evite orice confuzie din partea telespectatorului.

Mesajul integral al celor de la Vunk, în continuare: 

„Este parte din dezvoltarea industriei să ai plasare de produse în videoclipuri, iar CNA ar trebui sa gaseasca o cale legala prin care sa ne lase sa le difuzam NEBLURATE videoclipurile care continut imagini cu produse branduite, sa mentionam in deschiderea clipurilor cind este plasare de produs. Sau o alta solutie reglementata prin lege.
Interzicerea nu e o solutie, nu asa functioneaza industria de divertisment in lume si nu asa ajutam sa progresese industria noastra de divertisment.
In cazul nostru erau mentionari de branduri in context pentru ca pur si simplu am filmat pe strada si brandurile apareau in statiile de autobuz sau in vitrinele din centru vechi unde s-a filmat.", au precizat cei de la Vunk pe contul de YouTube.

Citeşte şi:

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Vunk chiar este o trupa buna...si au si ei dreptate...cred ca clipurile pot fi difuzate neblurate daca la inceput se precizeaza ca ele contin prezentarea unor produse...si se impaca asa caprele si tapii de la CNA.
  • Alex.D Alex.D
    Bre...mai usurel cu "marea trupa necunoscuta".Baietii chiar sunt de mult in bransa si chiar umplu sali (ceea ce nu cred ca spune nimeni despre tine). Cat despre logourile blurate ,ai dreptate DAR "ete fas", oricum toata lumea(sau aproape) stie despre ce firme este vorba pentru ca firmele cunoscute au si design propriu SI DACA TOT VORBIM de logouri blurate nu crezi ca ar fi bine ca marele cna sa dea lege sa fie si la noi chestii cu bluraj in loc sa trimita videoclipurile respective la ora n noaptea chestie gandita pe acelasi palier cu manelele obscene. Nu cumva blurajul ala e "mai de bun simt" +mai logic si ar trebui aplicat si in cazul asta.
  • arcadefire arcadefire
    le-am dat pontul pe youtube pe canalul lor. Melodia "Mercedes-Benz" a lui Janis Joplin, un super clasic hit aia nu mai e product-placement?????? E de prin anii 60
  • Jurevycius Jurevycius
    mesaj pentru c.....de la vunk, oriunde in lumea civilizata pe tv se blureaza, voi ati facut acest clip cu videouri de pe youtube unde nu sunt restrictii
  • Andrei Andrei
    Clipurile alea nu sunt cenzurate pe youtube, dar la ei pe MTV sunt cenzurate.
  • Carmen Carmen
    Videoclipuri facute cu bun gust .... PornTV.ro
    18 +
  • alex_2 alex_2
    Marea trupa necunoscuta Vunk uita ca pe MTV, sau alte posturi muzicale din strainatati, toate numele de produse si logo-urile apar blurate.

Trimite un comentariu

sus