Skip to main content

Accesul la Twitter a fost blocat în Turcia. Decizia guvernului turc a generat numeroase critici

 

twitterDecizia guvernului islamo-conservator turc de a bloca accesul internauţilor din această ţară pe platforma de microblogging Twitter, ieri seară, a generat numeroase critici contra cenzurii din mass-media turcă, scrie Mediafax.

Publicitate

Guvernul turc a luat această decizie cu câteva zile înainte de alegerile municipale din 30 martie.

Manifestaţii de protest au fost anunţate astăzi la Ankara, Istanbul şi Izmir pentru a denunţa decizia guvernului turc.

"O mare lovitură a fost dată libertăţii: Twitter a fost închis", afirmă pe prima pagină cotidianul cu cele mai mari vânzări din Turcia, Zaman, susţinător al imamului Fethullah Gülen, aflat în conflict deschis cu premierul Recep Tayyip Erdogan.

Un alt cotidian de opoziţie, Cumhuriyet, a denunţat la rândul său "cenzura", care a plasat Turcia "în rândul ţărilor precum Coreea de Nord".

Potrivit Mediafax, autorităţile din domeniul telecomunicaţiilor (TIB) au anunţat ieri seară că au blocat accesul la Twitter pe baza unui ordin judecătoresc, după ce premierul Erdogan a ameninţat că va interzice această reţea de socializare, în semn de represalii pentru publicarea înregistrărilor unor conversaţii telefonice care îl implică într-un scandal de corupţie.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex alex
    Evident ca vor sa faca niste alegeri aranjate.Erdogan e foarte jos in sondajele reale.A scazut enorm dupa ce a daramat singurul parc din Istanbul si dupa scandalurile de coruptie in care e impicat el,familia sa si partidul sau.UE se face ca nu vede.Nu am auzit de nici o reactie din partea UE pana acum.Si vrem sa-i bagam in UE.
  • nadia nitov nadia nitov
    oribil! nu poti sa te gandesti decat ca nemernicii aia vor sa-si traga alegeri aranjate! :( sper sa nu le iasa!
  • alex alex
    SUA si UE denunta cenzura mediatica din Rusia,iar pe turci ii sustinem sa intre in UE.Cool!!!

Trimite un comentariu

sus