Skip to main content

Antena 1, pe primul loc în Europa la formate importate: Peste cinci ore pe zi! Cum s-a ajuns la această performanţă

 
1mirela boureanu vaida
1mirela boureanu vaida

mirela boureanu vaida
Mirela Boureanu Vaida, prezentatoare la Mireasă pentru fiul meu

Publicitate

Antena 1 apare pe primul loc în Europa după numărul de ore cu formate internaţionale difuzate, potrivit datelor dintr-un raport anual prezentat de Worldscreen.com şi c21media. Postul românesc a difuzat anul trecut aproape două mii de ore de emisiuni cu formate internaţionale.

De unde vine această poziţie? Antena 1 a difuzat multe formate internaţionale anul trecut (lista lor, în articol). Formatul care a săltat postul este Mireasă pentru fiul meu, un program difuzat zilnic de canalul Intact.

Pe locul doi, după Antena 1, este un post danez, Kanal 5, următoarele locuri fiind ocupate de posturile Channel 4 (Marea Britanie), Antena 3 (Spania) şi Vox (Germania).

Ce formate a difuzat postul românesc? Anul trecut, Antena 1 difuzat formate precum Mireasă pentru fiul meuX-Factor, TopChef, România Dansează, Te cunosc de undeva, Te pui cu blondele, Totul e permis, Splash! Vedete la apă, Burlacul, Cu banii jos, Câştigi în 60 de secunde.

Potrivit Raportului, pe Antena 1 au fost 1,939 de ore din aceste formate în 2013 (5,3 ore pe zi), cu 507 ore mai mult, faţă de situaţia din 2012.

România are, la clasamentul general, o poziţie foarte bună în Europa: ocupă locul trei, într-un clasament condus de Marea Britanie.

Afacerea formatelor TV din Europa a făcut faţă recesiunii cu care se confruntă piaţa de publicitate, aducând televiziunilor şi distribuitorior venituri de aproximativ 2,93 miliarde de dolari, în 2013, potrivit datelor unui raport anual, prezentate de Worldscreen.com şi c21media.

Această valoare reprezintă veniturile generate de 100 de formate de emisiuni pentru 84 de televiziuni şi 21 de distribuitori din 16 teritorii europene.

Cantitatea de formate difuzate de televiziunile europene a rămas constantă, la aproximativ 28,386 de ore pe an.

La capitolul încasări de pe urma formatelor TV, Marea Britanie se află pe primul loc, cu 600 de milioane de dolari în 2013, comparativ cu 677 de milioane de dolari în anul precedent.

Marea Britanie este urmată de Franţa care a obţinut din formatele de televiziune 599 de milioane de dolari în 2013, în creştere faţă de anul trecut când a înregistrat 547 de milioane de dolari.

Televiziunile din Marea Britanie, Franţa, Germania şi Italia au generat împreună 72% din veniturile totale obţinute de pe urma formatelor TV în 2013. Iar Rusia a obţinut 144 de milioane de dolari.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mile mile
    unde-i pro tv in acest top
  • ana ana
    Ati uitat emisiunile de"mare cultura" Acces direct si Un show pacatos
  • raluca raluca
    AntenaPlay gratis cu aceasta aplicatie http://www.youtube.com/watch?v=cHYVrM3ywMY
  • Maria Maria
    Apropo, imi place stilul Mirelei Vaida, prezentatoarea "Mireasa pentru fiul meu". Am vazut-o cand a fost invitata si in alte emisiuni ale trustului si mi-a placut foarte mult felul ei de a fi. Aduce un plus evident Antenei 1. E un om cu mult bun simt si un prezentator bun. Pe viitor ar trebui sa incerce sa prezinte si alte emisiuni. Cred ca s-ar descurca foarte bine.
  • au dienta au dienta
    Da, pe locul trei intre televiziuni generaliste care dau si altceva decit formate de mol. Chestie de optica. Calitativ cumplit cantitativ cit cuprinde. Lipsa de idei, lipsa de executie, da mama ce tari suntem.
    Profesionalismul a fost dat afara din pro acu ceva ani, acu au ramas sa fuga doar contabilii, care sunt incompatibili cu profesionalismul.
  • dan dan
    La antena avem mult si prost. Pacat ca emisiunile sunt facute cu prost gust si lipsa de profesionalism si ca nu scot audiența dorită :/ poate se va schimba ceva cu venirea celor de la pro :-S
  • marc marc
    Chiar credeti ca este cu adevarat un titlu de lauda? Cred ca o performanta era daca o televiziune din Romania reusea sa fie in fruntea listei celor care exporta/vand formate orginale, nu a celor care cumpara. De exemplu in topul cumparatorilor sunt de ani buni televiziuni din Ucraina si alte tari ex-sovietice controlate de tot felul de personaje dubioase.
    Dar poate ca e un prim pas, iar urmatorul va fi investirea in dezvoltarea de formate orginale. Asa sa fie!
  • Lucia Lucia
    Felicitari echipei "Mpfm" si, in special, Mirelei Boureanu Vaida care, prin energia ei, a adus un aer proaspat formatului astuia.

Trimite un comentariu

sus