Skip to main content

B1 TV, amendat cu 15.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de Banciu

 

Radu Banciu, realizator B1 TV. Sursa foto: Adevarul.ro.
Radu Banciu, realizator B1 TV. Sursa foto: Adevarul.ro.

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis amendarea postului B1 TV cu 15.000 de lei pentru limbajul injurios folosit de Radu Banciu în mai multe ediţii ale emisiunii sale de pamflet, difuzate în perioada 18 decembrie - 9 martie.

Într-una dintre emisiunile pentru care B1 TV a fost sancţionat, realizatorul TV a făcut mai multe comentarii injurioase la adresa femeilor din Republica Moldova.

"70% din femeile Republicii Moldova s-au prostituat cel puţin o dată între vârstele de 15 şi 25 de ani", a spus Banciu în ediţia din 20 ianuarie.

Pentru afirmaţiile la adresa cetăţenilor din Republica Moldova din această emisiune, Banciu a fost amendat cu 5.000 de lei şi de Consiliul pentru Combaterea Discriminării (CNCD).

Iar în ediţia din 21 februarie a emisiunii Lumea lui Banciu, realizatorul TV a folosit la adresa ministrului Muncii, Mariana Câmpeanu, expresii precum  "baba aia", "tejghetară" şi "boschetară".

În emisiunea din 20 ianuarie, citând un studiu realizat de un ONG din Franţa, Radu Banciu a spus "70% din femeile Republicii Moldova s-au prostituat cel puţin o dată între vârstele de 15 şi 25 de ani.”

Consiliul Naţional al Audiovizualului a mai sancţionat postul B1 TV şi pentru ediţiile Lumea lui Banciu din 18 şi 27 decembrie şi 9 martie.

Decizia de sancţionare a fost luată la propunerea Laurei Georgescu, preşedintele CNA, fiind aplicată cu şase voturi "pentru" (Florin Gabrea, Monica Gubernat, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea şi Răsvan Popescu) şi două "împotrivă" (Narcisa Iorga şi Viorel-Vasile Buda).

Radu Banciu, în ediţia din 21 februarie

Comentând despre declaraţiile lui Victor Ponta şi Crin Antonescu despre conflictul din interiorul USL-ului, până ca alianţa să se rupă, Radu Banciu a făcut următoarele referiri la ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu:

"Mariana Câmpeanu ca să-şi salveze rahatul ăla de funcţie, că-i ca o ţaţă din aia care a terminat de pus murăturile şi a ieşit în faţa blocului să vorbească cu alte babe să vadă dacă ălora le-a ieşit. N-are nicio legătură. Cum să fii ministru mă, când arăţi în halul acesta şi te exprimi aşa: păi nu mai ţin minte, să nu cumva să le încurc. (…)Deci ea s-a compromis literalmente. S-a bâlbâit, a fost ridicolă, a fost penibilă în toată chestiunea asta, şi o apără primul ministru fără nici o explicaţie logică. Şi pe Duminică aia la fel. Da? Am văzut astăzi, plagiat integral. Oamenii ăştia sunt în continuare în funcţii pentru că un prost s-a înşelat, a făcut un guvern cu nişte oameni de o penibilitate aiuritoare nu numai pe comanda lui, pe comanda oamenilor din spatele lui, şi acum nu vrea să recunoască că a greşit şi că a pierdut.(…)"

Radu Banciu, în ediţia din 20 ianuarie, despre tinerele din Republica Moldova

"Cel mai mare ONG la nivel mondial care se ocupă cu prostituţia, care are o fundaţie în Franţa, se numeşte ,,Fundaţia Scelles” condusă de domnul Yves Charpenel, un mastodont de ONG, lider mondial. La tratarea dosarului prostituţiei, spune aşa: ,,42 de milioane de prostituate există la nivel global.” Din aceste studii, nu sunt sondaje, sunt studii. Potrivit acestui raport, ,,70% din femeile Republicii Moldova s-au prostituat cel puţin o dată între vârstele de 15 şi 25 de ani.” Este un raport preluat de ,,Agenţia France Press”. Şi citat de ,,Ştirile Pro tv” în România în februarie 2012. (...) Şapte din zece reprezentante ale Republicii Moldova, dragi jurnalişti, s-au prostituat până la vârsta de 25 de ani cel puţin o dată. (...) Ei bine, când 7 din 10 fete, s-au prostituat şi celelalte au făcut sex pentru avantaje până la vârsta de 25 de ani daţi-mi voie să cred că acest procent depăşeşte sută la sută până la 30 de ani", a spus Radu Banciu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mai ilinois mai ilinois
    Ma ilinois nu are rost sa te enervezi. Tu alergi singur si iesi pe locul 2.
  • ilinois B1 ilinois B1
    Te doare adevarul spus direct si in fata ! Hai recunoaste !
  • ilinois B1 ilinois B1
    @Stefan - s-o crezi tu , doar nu ne-om uita la haznale sau la mojicia de RTV !
  • dan dan
    sa-l inchida o data. e o hazna de emisiune !
  • mad79 mad79
    Inca odata se dovedeste,ca CNA este PSD-ist.Ma refer atat la acest caz,cat si la cazul Sorinei Matei vs RomaniaTv,unde postul nu a fost amendat,iar acolo vorbim de un atac josnic si badaran,pentru un barbat,la adresa unei femei!
  • Andrei Andrei
    L-au amendat pentru ca a citat o statistica facuta de straini. Oare pe cei de la CNA nu-i poate sanctiona nimeni, ca vad ca ei au puteri divine in statul asta si nu-i poate opri nimeni, in afara de stapanii lor, desigur.
  • Mego Mego
    Si cu ce a gresit Banciu la faza asta ? Bravo Banciule esti Tare,Ghinionul tau e ca nu lucrezi la antene sau la rtv ca ai fi scapat fara amenda, vezi cazul marelui jurnalist patraru.
  • stefan stefan
    nu inteleg de ce l-au amendat.
    oricum nu ii vede nimeni emisiunea.
    e ca si cum ar fi amendat pentru ce spune in gand.

Trimite un comentariu

sus