Skip to main content

Ion Cristoiu, amendat de Consiliul pentru Combaterea Discriminării pentru declaraţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat

 

Cristoiu-23Jurnalistul Ion Cristoiu a fost amendat cu 1.500 de lei de către Consiliul pentru Combaterea Discriminării, pentru declaraţii discriminatorii la adresa lui Raed Arafat, scrie HotNews.ro, care citează surse oficiale.

Publicitate

Secretarul de stat Raed Arafat a sesizat CNCD în luna februarie în legătură cu două articole publicate în Evenimentul Zilei de Ion Cristoiu.

Contactat de HotNews.ro, Ion Cristoiu a declarat că "domnul Raed Arafat nu a putut dovedi un moment în plângerea sa că era vorba de discriminare, ci se referea la nişte cuvinte mai tari, de stil pamflet, care pot fi considerate ca pagubă morală numai de o instanţă de judecată, şi nu de o instanţă care se ocupă de discriminare".

Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD) a decis cム"prin textul supus analizei s-a creat o atmosferă ostilă, degradantă, umilitoare la adresa petentului pe criteriul apartenenţei etnice şi religioase".

"Domnul ministru Raed Arafat consideră discriminare afirmaţia mea potrivit căreia pe internet domniei sale i se spune Calafat. E o poreclă care nu are nicio legătură cu etnia domniei sale de arab. Nu numai domnia sa, şi eu şi alte persoane publice sunt poreclite sau alintate", a spus Cristoiu.

Raed Arafat a sesizat CNCD cu privire la două articole semnate de către Ion Cristoiu şi publicate în cotidianul Evenimentul Zilei pe 3 februarie şi pe 4 februarie 2014.

Articolele pentru care a fost sancţionat Cristoiu:

Ion Cristoiu a spus, pentru HotNews.ro, că va contesta în instanţă decizia CNCD.

"Acesta este un precedent foarte periculos pentru ca in timp ce alti demnitari trebuie sa se adreseze instantei de judecata, pe civil, domnul Raed Arafat, invocand etnia sa, a gasit in CNCD un tribunal", a adaugat Cristoiu.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus