Skip to main content

Mircea Badea, amendat că a înjurat în direct la Radio ZU. Directorul de programe al staţiei: „Sunt înjurături pe care le puteţi întâlni în Moromeţii”

 

mircea badea

Publicitate

Radio Zu a fost taxat cu o amendă de 10.000 de lei pentru injuriile lui Mircea Badea la adresa unor ascultători care au intrat în direct la emisiunea acestuia.

„Cretinul ăsta, crede-mă, că moare în accident de circulaţie. Îţi dau scris”, „prostule”, „Du-te dracului de prost”, „Du-te dracu şi mori" sau „Marş în paştele mă-tii de pe post" au fost câteva dintre expresiile folosite de Mircea Badea la adresa unor ascultători, în emisiunea pe care acesta o realizează la Radio ZU, în intervalul 18.00 - 19.00.

Cum explică directorul de programe al postului injuriile lui Mircea Badea?Nu cred că ascultătorii au fost înjuraţi la modul cel mai josnic. Noi, românii, avem un repertoriu bogat de înjurături. Nu cred că acelea au fost înjurături grele. Sunt înjurături pe care, de exemplu, le puteţi întâlni în Moromeţii, ce a spus Mircea Badea.”, a declarat Tony Teşiu, directorul de program al Radio ZU, în faţa membrilor CNA.

CNA a monitorizat două ediţii ale emisiunii, care au fost difuzate în zilele de 16 decembrie 2013 şi 20 februarie 2014

Fragmente din emisiunea lui Mircea Badea: 

  • Mircea Badea - „Cretinul ăsta crede-mă că moare în accident de circulaţie, eu îţi dau scris. (...) Presupunând că Doamne nu fereşte, o să moară în accident de circulaţie de cât de prost e."
  • Mircea Badea: Deci, prostule, dacă asculţi radioul acuma, prostule. În Elveţia, prostule, s-au făcut reguli, prostule, care se respectă, prostule, dar s-au făcut şi şosele, care îţi permit ţie, respectând viteza legală, prostule, să nu faci 12 ore între Bucureşti şi Cluj, prostule. Că dacă faci 12 ore între Bucureşti şi Cluj, prostule, o să adorimi la volan, prostule, şi o să cazi în râu. (n.n. Se aud râsete în studio.) Omori nişte oameni nevinovaţi, prostule. Du-te dracului de prost. Atâta am vrut să spun. Nu sunt de acord cu proştii. Gata, hai!

În cazul emisiunii din luna februarie, Întrebat de o ascultătoare în repetate rânduri de ce Crin Antonescu nu mai este invitat la Antena 3, Mircea Badea s-a enervat şi i-a spus: „Du-te dracu şi mori”.

În aceeaşi emisiune a intervenit un alt ascultător, referindu-se la felul în care Mircea Badea ar fi jignit-o pe ascultătoarea de mai devreme (Cristina), între cei doi are loc următorul schimb de replici:
Ascultător: Vroiam să zic şi eu referitor la felul în care ai jignit-o pe ascultătoarea de mai devreme, în sensul că, dacă e băsistă nu cred că e retardă. Nu? Nu ţi se pare normal?
Mircea Badea: Nu.
Ascultător: De ce?
Mircea Badea: Păi, ca să mai fi băsist în România, după zece ani de Băsescu, trebuie să fi un pic tâmpit.
Ascultător: Şi tu, că eşti cu Ponta, eşti pupincurist sau ce eşti?
Mircea Badea: Nu, tu eşti un bou şi marş în paştele mă-tii de pe post!

Reprezentantul Radio ZU: „Nu cred că ascultătorii au fost înjuraţi la modul cel mai josnic”

Tony Teşiu, director de programe Radio ZU - Emisiunea respectivă nu este o emisiune pe care noi o urmărim a fi politică. Este o emisiune în care ascultătorii intră şi stau de vorbă cu Mircea Badea ştiind ce se poate întâmpla, ştiind că Mircea Badea este o personalitate puternică, care are adversari puternici. Ştiind că sunt persoane care vor încerca să-l irite, să-l înjure chiar. Luăm mai multe măsuri, una dintre ele fiind o interfaţă între Mircea Badea şi ascultători. El este singurul care are o asistentă care introduce ascultătorii în direct, încercând să evităm situaţiile de genul acesta. I l-am băgat în emisiune pe Răzvan Popescu care are rolul de a pondera ieşirile, uneori agresive, ale lui Mircea Badea.

Florin Gabrea – Văd că până acum nu l-aţi dat afară pe Mircea Badea, pentru că este o mare personalitate. Nu există ca persoana care este în studio să-l înjure pe cel care îl sună. Este împotriva principiului radioului.

Tony Teşiu – Nu cred că ascultătorii au fost înjuraţi la modul cel mai josnic. Noi, românii,  avem un repertoriu bogat de înjurături. Nu cred că acelea au fost înjurături grele. Sunt înjurături pe care, de exemplu, le puteţi întâlni în Moromeţii, ce a spus Mircea Badea.

Cristina Trepcea, membru CNA - Vă anunţ că o să şteargă cu noi pe jos. Ce am auzit e nimic din ce o să auzim.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un cetatean un cetatean
    adevarata fatza a lui badea. daca ati stii voi cat injura, uneori, atunci cand nu e in emisie. e o persoana cu care nimeni, din cei il admira si nu-l cunosc, nu ar fi putea fi prieteni. nici daca ar vrea.
  • mihai mihai
    In noul Cod Civil, la art 1349 se arata ca "orice persoana are indatorirea sa respecte regulile de conduita pe care legea sau obiceiul locului le impune si sa nu aduca atingere, prin actiunile ori prin inactiunile sale, drepturilor sau intereselor legitime ale altor persoane. Cel care, avand discernamant, incalca aceasta indatorire raspunde de toate prejudiciile cauzate, fiind obligat sa le repare integral". Poate asta va mai curata injuraturile ascunse sub "pamflet"
  • mirceA mirceA
    Avand in vedere ca tu "nu-l mai asculti pe Badea de 10 ani", de ce te doare capul ca e pe post sau nu ?
    Sau il asculti pe ascuns sa vezi daca nu cumva mai injura rockerii si hipiotii ?
  • Roger Roger
    Eu nu mai ascult emisiunea lui Badea din liceu, respectiv acum 10 ani aproape, a vorbit la un moment dat de rocker si hipioti si a fost ipocrit si nesimtit fara cusur. Sper sa-l scoata de pe post la un moment dat, se coporta ca o jigodie si ar merita un dus rece sa-si aminteasca de unde a plecat.
  • Badea Badea
    "Eşti un bou şi marş în paştele mă-tii de pe... site" :-)
    E ok sa vorbim asa ?
    Morare,Buzdugane... "marş în paştele mă-tii de pe post" !
    Vi se pare ok sa vi se adreseze cineva asa ?
  • ion ion
    @alex: baiete, daca nu stii despre ce e vorba, stai in banca ta, nu mai comenta. Una e injuratura dintr-un film (desi si asta e discutabila, ca dupa '90, toate filmele romanesti abunda de injuraturi, de parca spirituk creativ regizoral numai asa poate fi exprimat), ca asa e scenariul, si alta e ca un craini radio sa-si injure ascultatorii pentru ca au alta opinie politica sau alte pareri.
  • buzdu buzdu
    Ca Badea injura nu e o noutate ,dar nu inteleg cum partenerul lui de emsiune care e om vechi de radio si cu mult bun simt -Razvan Popescu nu are nici o reactie chiar si incercand sa nuanteze marlania lui Badea in fata ascultatorilor .Poate asa isi va da seama Badea cat e de penibil. Iar explicatiile directorului de programe spun tot despre radioul respectiv . Badea e cel care da directia radioului :-)Sint de compatimit pe DJ ii radioului care ,desi cred ca nu agreeaza personajul fiind profesionisti in ceea ce fac, sint nevoiti sa fie colegi cu el .
  • alex alex
    Ce panselute se dau membrii CNA. Luati de aici, ipocritilor!

    http://youtu.be/kWRDHHEPPAM - injuraturi din filme romanesti (Balanta, Asfalt Tango, Patul Conjugal)

    http://youtu.be/9dxTWOLEkvw - cea mai lunga injuratura dintr-un film romanesc

Trimite un comentariu

sus