Skip to main content

PRESA DE AZI. Anexarea Crimeei de către Rusia şi posibila alipire a Transnistriei, pe prima pagină a ziarelor

 

Crimeea, presa de azi 19 martiePresa de azi tratează pe prima pagină cel mai fierbinte subiect de politică externă al momentului şi anume anexarea Crimeei şi posibilitatea ca şi Transnistria să fie alipită la Rusia.

Publicitate

România liberă îşi deschide ediţia de astăzi cu titlul "Putin anexează Crimeea. Urmează Transnistria?".

Cotidianul editat de Medien Holding notează pe prima pagină că "în pofida avertismentelor şi ameninţărilor occidentale, Vladimir Putin a semnat ieri documentele de anexare a Peninsulei Crimeea la Federaţia Rusă într-un atac de încălcar a normelor internaţionale fără precedent în Europa de la sfârşitul celui de-al doilea război mondial, când a ocupat şi comunizat ţările din estul Europei".

România liberă îl citează pe Traian Băsescu, dintr-un interviu pentru Associated Press, spunând că "intenţia evidentă a lui Putin este să refacă Uniunea Sovietică".

Evenimentul zilei este un alt cotidian generalist care a ales ca subiect de primă pagină anexarea Crimeei la Ruxia. "Cortina de catifea", titrează EVZ pe prima pagină.

"Crimea a fost anexată în linişte, iar Transnistria a cerut şi ea alipirea la Rusia. Găgăuzia recurge la provocări", scrie Evenimentul zilei în deschiderea ediţiei de astăzi.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, subiectele de pe prima pagină a ziarelor.

  • ADEVĂRUL are ca deschidere de ziar un articol despre moda bonelor şi menajerelor filipineze, dar asta nu înseamnă că subiectul anexării Crimeei de către Rusia este complet ignorat pe prima pagină. "Putin rescrie cu puşca harta Europei", este titlul unei trimiteri de pe copertă în paginile 2 - 3. Adevărul scrie că "analişti specializaţi în problematica Republicii Moldova spun că din punct de vedere al retoricii Kremlinului Transnistria va fi faza a doua a operaţiunii". 
  • JURNALUL NAŢIONAL are pe prima pagină un articol de opinie despre anexarea Crimeei, sub titlul "Putin, discursul Ţarului". Materialul este semnat de Dan Constantin. Articolul de deschidere este însă despre Dosarul Transferurilor. Jurnalul Naţional scrie că "specialiştii în drept sunt contrariaţi de modul în care s-a dat sentinţa finală în Dorarul Transferurilor" şi enumeră câteva vicii de procedură. 
  • GAZETA SPORTURILOR scrie în ediţa de astăzi despre auditul de la Federaţia Română de Fotabal, care "dezvăluie cum şi-a răsplătit Naşul colaboratorii". "Funcţii onorifice, bani adevăraţi!", titrează GSP pe prima pagină. 
  • LIBERTATEA îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre Iulia Vântur, care e la un pas "să pună mâna pe cel mai râvnit burlac din India, celebrul Salman Khan, actorul cu o avere de 200.000.000 de dolari". "Dă probe ca să-i arate că e bună de nevastă", titrează libertatea. 
  • CLICK! scrie despre iubita lui irinel Columbeanu, care are un coafor de lux în Braşov. 

Vedeţi cum arată primele pagini ale ziarelor, în secţiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ciobi ciobi
    De ce nu vorbește presa și despre dedesubturile evenimentelor din Ucraina? http://bit.ly/1j4MJCD

Trimite un comentariu

sus