Skip to main content

PRESA DE AZI. Capital: Fotbalul românesc, vândut pe sub mână

 

Capital, presa de azi 17 martie Săptămânalul Capital titrează pe prima pagină "Fotbalul românesc vândut pe sub mână". Publicaţia de business îşi deschide ediţia de astăzi cu un articol despre cedarea drepturilor de televiziune pentru Liga 1 către o firmă misterioasă, proaspăt înfiinţată în Malta.

Publicitate

Capital notează pe prima pagină valoarea la care sunt vândute drepturile de televizare pentru prima divizie în ţări precum Anglia (1.2 miliarde euro/sezon), Italia (833 milioane de euro), Germania (630 mil. euro) Polonia (30 mil. euro) şi Romănia (33,6 mil. de euro).

Săptămânalul a făcut un calcul din care reiese că "televiziunile (din România - n.r.) care vor difuza vor fi nevoite să vândă reclame de cel puţin 42 milioane de euro pe an doar pentru a-şi acoperi costurile, având în vedere că 20% din venitururile din publicitate se vor duce către LPF".

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, principalele subiecte ale presei de azi.

  • ROMÂNIA LIBERĂ a realizat un interviu cu ambasadorul Ucrainei la Bucureşti, Teofil Bauer, care spune că "se aşteaptă ca SUA şi Marea Britanie că apere ţara sa de Rusia, conform Memorandumului de la Budapesta, potrivit căruia Ucraina a renunţat la arsenalul său militar în schimbul garantării integrităţii şi suveranităţii sale". Cotidianul editat de Medien Holding titrează pe prima pagină "Vestul se mişcă prea încet şi prea timid cu sancţionarea Rusiei".
  • EVENIMENTUL ZILEI abordează pe prima pagină subiectul mafiei cărnii dintr-o perspectivă mai generală - evaziunea fiscală, care "a ajuns o problemă de siguranţă naţională". Cotidianul generalist scrie în deschiderea ediţie de astăzi că "legislaţia schimbătoare, ineficienţa Fiscului, corupţia printre demnitarii şi func'ionarii statului au favorizat creşterea îngrijorătoare a evaziunii fiscale". EVZ atrage atenţia că evaziunea fiscală "reprezintă deja un atac frontal la securitatea naţională".
  • ADEVĂRUL îşi deschide ediţia de astăzi cu rezultatele unei cercetări care artă că, în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale, duelul Victor Ponta - Klaus Iohannis ar fi mai echilibrat decât o luptă Victor Ponta - Crin Antonescu. "Iohannis, un adversar mai greu pentru Ponta decât Antonescu", titrează Adevărul pe prima pagină. Sondajul citat de cotidian a fost realizat de INSCOP Research.
  • GAZETA SPORTURILOR are pe prima pagină un articol despre Robert Vîlceanu, mijlocaşul ofensiv care a devenit al 5-lea cel mai tânăr marcator în Liga 1. "Cât de mare poate creşte?", se întreabă GSP, în deschiderea ediţiei de astăzi.
  • LIBERTATEA are pe prima pagină un articol despre sora secretă a lui Adrian Păunescu care trăieşte într-un spital de psihiatrie.

Vedeţi cum arată primele pagini ale ziarelor, în secţiunea PRESA DE AZI.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus