Skip to main content

Ronald Lauder, omul cu care Adrian Sârbu a pornit Pro TV şi fondatorul CME, şi-a dat demisia din boardul directoral al companiei

 

Ronald Lauder, CME
Foto: Wikipedia

Publicitate

Central European Media Enterprises, compania-mamă a Pro TV, a anunţat că Ronald S. Lauder, fondatorul CME, şi-a dat demisia din boardul directoral al companiei, unde ocupa funcţia de director non-executiv.

Lauder, unul dintre fondatorii CME, a contribuit la înfiinţarea şi creşterea televiziunilor independente în Europa Centrală şi de Est, începând cu lansarea TV Nova în Cehia, în 1994, care a fost prima televiziune comercială din această ţară.

Un an mai târziu, Lauder, împreună cu Adrian Sârbu, a lansat postul Pro TV.

"De atunci, compania a cunoscut o expansiune rapidă în regiune, având succes în producţia de ştiri independente şi programe locale asigurând-şi poziţia de lider pe piaţă", se arată în comunicatul de presă al CME care anunţă demisia lui Lauder.

Ronald Lauder a ocupat funcţia de preşedinte non-executiv al boardului CME în ultimii 20 de ani.

Decizia lui Lauder de a demisiona din conducerea boardului CME vine la mai puţin de un an de la plecarea lui Adrian Sârbu de la conducerea companiei, despre care Paginademedia.ro a scris AICI.

În august 2013, Adrian Sârbu a demisionat din funcţia de preşedinte şi CEO al Central European Media Enterprises, poziţie pe care o ocupa din 2009. Acesta a rămas angajat al CME până la finalul anului trecut.

Actualii CEO ai companiei, despre Ronald Lauder:

"De-a lungul ilustrei sale cariere, Roland a contribuit la dezvoltarea televiziunilor independente din Europa Centrală şi de Est", au spus într-o declaraţie comună Michael Del Nin şi Christoph Mainusch, co-CEO ai CME.

Ronald Lauder, fondatorul CME:

"Sunt onorat că am jucat un rol în dezvoltarea televiziunilor comerciale independente din Europa Centrală şi de Est. N-aş fi putut să realizez atât de mult fără efortul susţinut şi dedicaţia tututor celor care au lucrat la CME în ultimii 20 de ani. Şi cel mai important, staţiile noatre nu ar fi avut succes fără sprijinul telespectatorilor noştri din regiune", a declarat Lauder.

Despre CME

CME este o companie de media si entertainment integrata vertical, care activeaza in sase piete din Europa Centrala si de Est, cu o populatie agregata de aproximativ 50 milioane de oameni. CME opereaza 23 de canale TV comerciale şi multiple canale pay TV.

CME operează canale de televiziune în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady, bTV Lady+1, Ring.bg şi Ring.bg+1), Croaţia (Nova TV, Doma, Nova World and MiniTV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smichov and Telka), România (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chişinău şi Acasa în Moldova), Slovacia (TV Markíza, Doma and Dajto) şi Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto şi Kino).

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus