Skip to main content

Sorina Matei a notificat România TV: “încetaţi difuzarea şi folosirea de cuvinte şi expresii jignitoare”

 

sorina matei

Publicitate

Jurnalista Sorina Matei a trimis o notificare postului România TV, firmei Ridzone Computers (care deţine licenţa) şi realizatorului Dragoş Pătraru.

“Încetaţi difuzarea şi folosirea de cuvinte şi expresii jignitoare care aduc grave atingeri imaginii, demnităţii şi reputaţiei de care mă bucur”, spune Sorina Matei în documentul pe care l-a publicat pe blogul său.

Din Notificarea trimisă de Sorina Matei:

"In cadrul emisiunii “Starea Natiei”, din data de 03.03.2014 si 10.03.2014, difuzata de institutia dumneavoastra si prezentata de Patraru Dragos, acesta a făcut afirmaţii defăimătoare şi calomnioase prin care mi s-a adus atingere imaginii si reputaţiei de care ma bucur, provocandu-mi reale prejudicii morale.

Fapta de a folosi expresii jignitoare si defaimatoare la adresa subsemnatei de catre moderatorul emisiunii, Patraru Dragos, in mod tendentios intr-o emisiune difuzata de un post de televiziune cu o audienta si o pozitie semnificativa, este una ilicita si care poate atrage raspunderea delictuala a autorului acesteia in conformitate cu dispozitiile Codului de procedura civila."

“Prin utilizarea de cuvinte si expresii jignitoare coroborat cu difuzarea de secvente ale emisiunii pe care subsemnata am moderat-o, avandu-l ca invitat pe Presedintele Romaniei Traian Basescu, mi-au prejudiciat atat imaginea cat si reputaţia”, se mai arată în Notificare.

Jurnalista spune că, dacă atacurile vor continua după notificarea trimis, se va adresa instanţei:

“Daca dupa data prezentei notificari, in situatia in care se constata faptul ca societatea dumneavoastra, direct sau indirect, indiferent de modul de publicitate practicat (stiri scrise, audio, video, etc.) a adus atingeri vietii mele private, astfel cum sunt reglementate si enumerate de dispozitiile Noul Cod Civil, va aduc la cunostinta faptul ca, in temeiul art. 69 N.C.C. imi rezerv dreptul de a ma adresa instantei de judecata in vederea luarii masurilor necesare pentru a impiedica sau a face sa inceteze orice atingere ilicita adusa integritatii imaginii si reputatiei mele, precum si pentru a dispune repararea in conditiile art. 252-256 N.C.C. a daunelor materiale si a daunelor morale.”

Notificarea completă, pe blogul Sorinei Matei

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    bravo Sorina Matei! insa eu sunt putin neincrezatoare ca aceste laturi varsate de neica nimeni de pe acel post tv aservit celui mai mincinos plagiator altarii vor iceta, acesti mediocri care au la baza varsare de laturi sunt bine aparati de manusa lui ponta plagiatorul laura georgescu.

Trimite un comentariu

sus