Skip to main content

Turcescu, despre ideea unirii TVR cu Radioul public: Cind mi s-a propus să devin PDG al TVR i-am propus lui Emil Boc exact această varianta

 

Robert Turcescu
Robert Turcescu, într-o fotografie de Mircea Radu

Publicitate

"Pentru mine nu e nicio surpriză", notează Robert Turcescu pe Facebook despre ideea unirii TVR cu Radioul public, despre care Paginademedia.ro a scris, în exclusivitate, aici.

Robert Turcescu:

"Când mi s-a propus să devin PDG al TVR (ofertă pe care am declinat-o acum câţiva ani pentru că mi se "oferea" varianta unui interimat în care n-as fi putut face mare lucru) i-am propus lui Emil Boc exact aceasta varianta: unificarea TVR cu Radiodifuziunea, plus Agerpres.”

Jurnalistul detaliază:

“Am scris si un proiect in acest sens care pornea de la crearea unui Newsroom comun pentru cele trei entitati, o regie de publicitate comuna etc.

Lui Emil Boc i s-a parut o idee excelenta, dar s-au gasit unii prin PDL si nu numai care s-au gindit ca e cam periculos pentru sinecuristii deghizati in colaboratori ori angajati ai celor trei institutii.”

De ce?

Ideea care-i ingrozea era aceea ca, potrivit calculelor mele, cel putin 2000 de angajati din TVR, Radio si/ sau Agerpres puteau fi disponibilizati. Asa ca au refuzat sa-mi ofere varianta unui mandat integral la TVR, iar eu am refuzat varianta interimatului pe sase luni cu "posibilitate de prelungire", scrie jurnalistul.

“Cred si acum, desi pare destul de tirziu, ca se poate face o structura comuna, profitabila chiar, din cele trei. Dar...e drum lung pina acolo si e nevoie de profesionisti, nu de politruci. Anyway, macar se pune ideea in discutie...”, a încheiat Robert Turcescu.

Paginademedia.ro a scris în exclusivitate, despre unirea Televiziunii Publice cu Radiodifuziunea, ca soluţie de redresare a TVR, aici.

Practic, în locul a două Societăţi separate, aşa cum este acum, audiovizualul public va funcţiona sub cupola unei singure entităţi, potrivit acestui proiect.

Conform aceloraşi surse, noua entitate ar urma să fie condusă de Ovidiu Miculescu, actualul preşedinte al Societăţii Române de Radiodifuziune.

Mai multe detalii despre proiect, pe Paginademedia.ro, AICI.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Lute2 Lute2
    Radioul este profitabil,obiectiv si se bucura de o foarte mare incredere.
    Nu-l stricati!

    Viseaza turcescu...
  • lola lola
    cum sa-l pune pe Turcescu mare sef cand el e angajat politic, nu e deloc obiectiv?
  • Migu Migu
    Daca Agerpres, Radio Romania si SRTV se unesc atunci Rador ramane fara obiectul muncii, departamentul de stiri de la TVR se comaseaza cu agentia de presa si cu departamentul de stiri din radio, si de asemenea multe posturi din departamentele tehnice vor disparea.
    Din cate am retinut terenul ocupat acum de SRTV este revendicat, e posibil ca TVR sa fie fortata sa se mute in alt imobil dupa comasare.
  • vasile vasile
    Daca Agerpres, Radiodifuziunea si Televiziunea se unesc, dand nastere unei noi persoane juridice, sa ii spunem "AgerRadioZiune", dosarele aflate pe rol in instanta impotriva cui mai sunt indreptate?

    Apreciez daca cineva de pe blog poate sa raspunda la intrebare. Ma tem ca aceasta unire sa nu fie o metoda de a ingropa toate dosarele, aflate pe rol in instanta, pe tema concedierii.
  • Lute Lute
    Lasa-ne

Trimite un comentariu

sus