Skip to main content

TVR a semnat un protocol cu Academia Română pentru emisiuni şi alte proiecte

 

Sursa Foto: Mediafax Foto
Sursa Foto: Mediafax Foto

Publicitate

Postul public de televiziune a se a semnat un Protocol de colaborare cu Academia Română pentru realizarea de emisiuni şi evenimente, derularea unor proiecte culturale comune, potrivit unui comunicat al TVR.

Conform documentului semnat, cele două instituţii vor coopera în vederea realizării unor filme documentare şi a altor programe TV. De asemnea, Academia va acorda sprijin de specialitate TVR pentru emisiuni cu caracter cultural/ştiinţific şi va participa, prin reprezentanţii săi, la emisiuni, care au ca obiect domeniile sale de competenţă.

Stelian Tănase, Director General interimar: „Sunt foarte preocupat ca la TVR să îşi găsească loc multă cultură românească şi nu numai. Avem deja teatru şi film românesc, dar vrem mai mult. Pregătim o campanie de popularizare a literaturii române sub titlul Citeşte româneşte, iar din toamnă o campanie de educare dedicată zonei rurale. Avem în proiect emisiuni despre Revoluţia din 1989, despre anul Brâncoveanu şi producţii dedicate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea din Normandia."

„Protocolul de colaborare cu Academia Română are acest obiectiv: să facem emisiuni şi proiecte culturale, mai ales despre limba română şi istoria noastră, bine documentate şi de impact", a mai spus Stelian Tănase.

Televiziunea Română continuă astfel strategia de semnare a unor acorduri-cadru de colaborare cu instituţii importante ale statului, care se bucură de încrederea şi respectul cetăţenilor. În 26 septembrie 2013, TVR a încheiat un Patriarhia Română un Protocol de cooperare pentru promovarea culturii şi identităţii naţionale.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    in fericitii ani de dupa revolutie, biblioteca academiei romane era locul nostru de inima! cand ne cautai acolo ne gaseai citind carti si ziare vechi sau cotrobaind, cu oameni de oameni, prin pozele ingalbenite de vreme. am facut zeci de documentare cu ajutorul oamenilor de acolo, deveniseram prieteni! pana cand a venit primul trimis al pnl-ului stere gulea pdg si a considerat ca prea multe cultura strica si accesul nostru in casa culturii a inceput sa fie dificil! parca se intelesesera pusii politici sa ne faca viata grea. :( directorul bibliotecii nu ne mai lasa sa ne documentam fara bani si televizunea zicea ca nu are bani pentru filmarile la academie sau biblioteca. :(
    este primul lucru bun pe care-l face tanase. fiind insa vorba de el, nu pot sa nu ma intreb: cine se va bucura de protocolul asta? :( prietenii lui, sau angajatii tvr cei oropsiti si talentati? :(
  • Horea Horea
    "... producţii dedicate împlinirii a 70 de ani de la debarcarea din Normandia."

    Despre DEBARCAREA lui Tanase, de la TVR, oare cand se va face o emisiune "interimara"?

Trimite un comentariu

sus