Skip to main content

TVR, pe profit după şapte ani, dar cu datorii istorice de 180 de milioane de euro

 

tvr

Televiziunea Română a intrat pe profit după ani de zile în care rapoartele financiare au fost pe minus. Potrivit datelor financiare, prezentate astăzi de şeful interimar, Stelian Tănase, TVR a avut în 2013 (când director era Claudiu Săftoiu) venituri de 121,3 milioane de euro şi cheltuieli de 120,6 milioane de euro. Asta rezultă un profit de 560.000 de euro.

„Din 2013 televiziunea a revenit pe plus. Se simte ceva mai bine, dar are o revenire modestă, ne trebuie câţiva ani ca să echilibrăm lucrurile”, a declarat Stelian Tănase.

Chiar şi aşa televiziunea publică rămâne cu povara uriaşei datorii istorice de 180 de milioane de euro. „O astfel de companie ar fi intrat în faliment cu o asemenea datorie”, a declarat Stelian Tănase în conferinţa susţinută astăzi.

Potrivit şefului interimar al postului public, o mare parte din datoriile TVR, 42 de milioane de euro provin din filme şi de la EBU şi 14 milioane de euro, credit bancar şi datorii la bugetul de stat de 122 de milioane de euro.

Stelian Tănase: „Ne propunem o limitare a cheltuielilor. Avem cele mai ieftine grile din istoria televiziunii, am redus cât mai putut. Ne propunem o nouă lege de funcţionare a televiziunii. Dacă o citiţi veţi vedea că ea nu mai corespunde realităţii. S-a schimbat toată lumea, problematica televiziunii, a apărut online-ul masiv. Avem aceste probleme pe care legea trebuie să le prevadă”.

„Este vorba de amnistia fiscală. Avem o datorie la bugetul de stat. Noi am cerut să fim iertaţi de ea. Am cerut la cele mai înalte niveluri”, a declarat Stelian Tănase.

Postul public a avut o scădere uriaşă a cheltuielilor în 2013 faţă de anii 2010, 2011, când postul a avut cheltuit peste 700 de milioane de lei (160 de milioane de euro).

Postul public a ajuns la 2.535 de angajaţi, din 3149 cât au fost înainte de restructurare.

evl financiara

Citeşte şi: 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    Amuzant :-) taxa nu e investitie . e o plata pentru un serviciu . Decat sa cerem dividente mai bine am cere calitate ,decenta si echilibru. Si muuulta transparenta in ceea ce priveste bugetele emisiunilor ,canalelor etc . Asa e peste tot in lume .Nu m-ar deranja sa platesc o taxa mai mare ,dar sa stiu ca am o alternativa reala la explozia de kitsch de pe tv urile comerciale . Si cand zic alternativa nu ma refer la editii speciale si conferinte de presa in direct pe care le vad pe cele 3 canale de stiri . Si nici la dezbateri despre situatia politica cu oameni care se plimba la acele emisiuni .
  • costel costel
    Eu, care sunt obligat sa platesc taxa radio tv pt TVR, ma simt actionar la acest SRL numit TVR. Daca TVR este deja pe profit doresc sa primesc dividende din acest profit ca de aia am actiuni "obligatorii acolo".

    Deci unde sunt banii mei ?
  • TVR TVR
    @Adu: presedinte era Tudor Giurgiu. Odata cu el a inceput caderea TVR.
  • mihai mihai
    EU CRED ca TVR merge in profit ,cum spune TANASE, pentru ca au dat afara 619 angajati care aveau salarii de maxim 2000 de lei,de aici e economia,e bine ca au venit altii salarii de peste 5000 de lei.
  • Adu Adu
    In anii 2005,2006,2007etc nu era presedinte Valentin Nicolau? Marele manager ,-17,-29,-54 milioane??? Nu mai zice nimic??
  • ovidiu ovidiu
    sa fie decorati sau ceva,au cheltuit „doar”120 din 121 de milioane.iar din suma asta,cea mai mare parte,probabil peste 90%,o reprezinta banii din taxa si de la buget.
  • Mihai Mihai
    2535 de angajati ? Uimitor de multi . Nu stiu care e media salariului unui angajat in televiziunea publica ,dar cu tot cu taxe la stat se aduna o suma frumusica lunar . A facut cineva un audit HR in TVR ?E nevoie de 2000 de oameni ? Stiu cativa in studiourile locale care prefera sa mearga sa filmeze in weekend la vreo lansare de carte ca se plateste dublu :-) De eficienta nu au auzit sindicatele ?

Trimite un comentariu

sus