Skip to main content

Vadim, către Remus Cernea: "Băi găină zăpăcită", "măi analfabetule". România TV, amendată de CNA cu 20.000 de lei

 

vadimPostul România TV a fost amendată de CNA cu 20.000 de lei pentru injuriile proferate de Corneliu Vadim Tudor la adresa lui Remus Cernea în emisiunea "Ediţie specială", din 1 ianuarie 2014.

Publicitate

"Băi găină zăpăcită", "măi analfabetule", „femeie cu barbă”, "psihopat", sunt doar câteva dintre afirmaţiile injurioase făcute de Vadim la adresa lui Remus Cernea.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a amendat postul România TV pentru limbajul injurios folosit de Vadim într-o emisiune difuzată la o oră accesibilă minorilor (20.00) şi pentru faptul că Remus Cernea a fost pus într-o ipostază degradantă.

Radu Călin Cristea a menţionat că în sancţionarea postului a luat în considerare şi faptul că moderatorul nu şi-a îndeplinit obligaţia de a nu permite invitaţilor să folosească un limbaj injurios (Art. 40, alin. 3 din Codul audiovizualului).

Propunerea lui Radu Călin Cristea a primit opt voturi "pentru" (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Laura Georgescu, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea) şi două "împotrivă" din partea membrilor CNA Lorand Turoş şi Monica Gubernat.

Ce a spus reprezentanta postului România TV despre emisiunea cu Vadim?

“Reclamaţia nu este făcută de domnul Remus Cernea, este făcută de un telespectator din Cluj. Chiar telespectatorul a remarcat, în reclamaţia sa, că relizatoarea a încercat să oprească proferările domnului Vadim Tudor. Stângăciile Violetei Romanescu ni le asumăm”, a spus Roxana Niculescu, director de programe la România TV.

Corneliu Vadim Tudor, în emisiunea "Ediţie specială" difuzată de România TV:

"Nu vrem legalizarea prostituţiei, nu vrem căsătorii între homosexuali, suntem creştini şi să îţi mai spun o treabă, Violeta (Vileta Romanescu, moderatoarea emisiunii), în Biblie cele zece porunci, după crimă, sodomia e al doilea păcat mortal, ori individul ăsta propagă şi sodomia, nu ai decât să o faci domnule în întunericul beciului unde stai sau în peştera de unde ai ieşit, ruşine să îţi fie! Ai noroc că nu sunt eu în studio ştii ce îţi făceam, te tundeam eu cu mâna mea, femeia cu barbă!"

Alte afirmaţii injurioase proferate de Corneliu Vadim Tudor:

"Ce replică să îmi dea nevropatul ăsta, ai dialog cu mine, băi Remus Cernea, dar nu ţi-e ruşine obrazului, ai dialog, ce şcoală ai tu băi găină zăpăcită? (...) Măi analfabetule. Nu ştii nimic, ai făcut şcoala la handicapaţi la şcoala de corecţie.. (...) Faci politica Satanei." (afirmaţii făcute în emisiunea Ediţie specială, difuzată de România TV, pe 1 ianuarie)

Cireşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • laura laura
    Vadim poate sa se abtine de la unele epitete. In rest, sunt de acord cu pozitia sa. Amenda este meritata.
  • iulian28 iulian28
    bravo Vadim...bine i-ai zis!
  • Andrei Andrei
    Domnule Maestru foto, cu ce esti de acord? Sau conteaza doar ca esti?!
  • Maestrul foto Eugen Ciocan Maestrul foto Eugen Ciocan
    Total de acord !
  • vadim presedinte vadim presedinte
    Felicitari domnului Vadim! Rusine CNA-ului pentru cenzura la care supun televiziunile

Trimite un comentariu

sus