Skip to main content

16 aprilie. În România sunt 6,4 milioane de abonaţi TV

 
Televizor
Televizor

Publicitate

Foto: The Guardian
Foto: The Guardian

ABONAŢI TV. Numărul abonaţilor la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane, cifra reprezentând peste 85% dintre gospodăriile din România, a anunţat autoritatea de reglementare în comunicaţii (ANCOM), scrie Mediafax.


Din totalul utilizatorilor, 4,1 milioane erau abonaţi la servicii furnizate prin intermediul reţelelor de cablu (+8,7% faţă de anul 2012), 2,2 milioane la reţele satelit de tip DTH (-0,2% faţă de anul 2012), iar 56.000 de abonaţi recepţionau aceste programe prin tehnologie IP (+49% faţă de anul 2012).
ANCOM: Numărul abonaţilor TV a crescut cu 5,7% anul trecut, la 6,4 milioane


PROIECT CSM. Presa va putea primi informaţii comunicate de instituţiile de anchetă despre o cauză, în faza urmăririi penale, doar atunci când în dosar există suspect, iar în mod excepţional dacă fapta ce face obiectul dosarului prezintă un grad de pericol social ridicat sau poate ajuta ancheta, se arată într-un proiect al CSM, notează Mediafax.
Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a dat publicităţii, ieri, "Proiectul de modificare şi completare a Ghidului privind relaţia dintre sistemul judiciar din România şi mass-media".
Potrivit CSM, scopul acestui ghid este "asigurarea unei comunicări publice predictibile, coerente şi unitare care să faciliteze accesul publicului, prin intermediul presei, la informaţiile de interes public".
Proiect de ghid al CSM: În faza urmăririi penale, presa primeşte informaţii doar când există suspect


LEGEA INSOLVENŢEI. Noua lege a insolvenţei trebuie să permită firmelor să se restructureze şi să îşi plătească datoriile pentru a se relansa, dar şi să-i combată pe "băieţii deştepţi care au înţeles că mai bine cumperi televiziuni şi politicieni decât să plăteşti taxe", a afirmat premierul Victor Ponta, relatează Mediafax.
Ponta s-a referit la noua lege a insolvenţei, arătând că firmele care nu îşi achită taxele au creat impresia că "fraierii plătesc taxe şi impozite, iar deştepţii intră în insolvenţă, îşi cumpără televiziuni, îşi cumpără oameni politici şi nu dau niciodată bani la stat pentru taxe şi impozite".
Ponta: Noua lege a insolvenţei combate deştepţii care cumpără televiziuni şi politicieni, dar nu achită taxe


ACHIZIŢIE. Comisia Europeană (CE) a aprobat, ieri, achiziţia companiei poloneze GTS Central Europe, cu operaţiuni şi în România, de către operatorul german de telecomunicaţii Deutsche Telekom, care se aşteaptă ca tranzacţia să fie finalizată în următoarele săptămâni, scrie Mediafax.
Compania poloneză este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii de telecomunicaţii bazate pe infrastructură din Europa Centrală şi de Est.
Deutsche Telekom controlează grupul elen OTE, prezent în România prin Romtelecom şi subsidiara locală a operatorului de telefonie mobilă Cosmote.
Comisia Europeană a aprobat preluarea GTS, cu operaţiuni şi în România, de către Deutsche Telekom

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • banatan de pusta banatan de pusta
    adica au mai multe abonamente de dth, recte, dolce si digi,digi si focus....dar sa ai in casa cablu tv de la 2 firme mai greu.la oras , in Timisoara cel putin, ai UPC sau RDS. la sate in schimb RDS bate rau la cablu...a cumparat firmele de cablu satesti in prag de faliment de cind cu DTHul ...iar acolo unde nu a reusit ca in Caras Severin pe zona Oravita-Moldova Noua, unde era bazat TV Baleanu, a pornit in paralel cablarea , reusind sa preia clientii de la concurenta. la noi in Banat a prins si prin introducerea de canale TV sirbesti , populare la noi.
  • mad79 mad79
    mi se par cam multi 3.8 milioane,mai ales ca anul trecut zicea intr-un articol de aici,ca au 2.2mil pe cablu si 900de mii pe satelit.
    Dar se poate sa ma insel :)
  • cata cata
    bine zis , bravo !!!
  • gcallen gcallen
    rcs rds are 3.800.000 abonati la tv cablu plus satelit detine 61% din piata sa te oftici tu si toti ceilalti fraieri
  • geo geo
    Unii sunt abonati la mai multe companii de cablu...si mai sunt si o groaza de oameni - mai ales in mediul rural - care nu au nici cablu si nici antena satelit Digi, Dolce, Focus ori Orange.
  • mile mile
    prea multi
  • geo geo
    6.4 milioane...pai sa ne spuna ce si cum...circa 3 milioane sunt ai RCSD@RDS, dintre care un milion la DTHul fara HD al ungurilor, cite 1,5 milioane sunt ai UPCului si Dolce iar restul sunt ai Focus, Orange TV si ai micilor cablisti...asta ar fi fost o informatie completa...nu ca la tara sunt la moda DTHurile, ca asta o stim cu totii...

Trimite un comentariu

sus