Skip to main content

Antena 3, obligată de CNA să dea un drept la replică lui Mihail Neamţu, după ce Mihai Gâdea l-a numit legionar

 
mihail-neamtu-mediafax
mihail-neamtu-mediafax

mihail-neamtu-mediafax
Mihail Neamţu a venit în faţa CNA pentru a-şi susţine punctul de vedere - Foto: Mediafax

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis acordarea unui drept la replică lui Mihail Neamţu în cazul Antenei 3, după ce acesta a fost numit legionar şi neonazist de către Mihai Gâdea într-o ediţie a emisiunii Sinteza zilei. „Omul acesta ce este cunoscut ca fiind un neolegionar, ca să nu spunem că este legionar de-a dreptul”, a spus Mihai Gâdea în emisiunea Sinteza zilei, din 17 martie 2014.

Unii membri CNA ar fi vrut să propună o sancţiune în acest caz, însă ediţia respectivă a fost deja amendată cu suma de 30.000 de lei pentru atacurile la adresa lui Andrei Pleşu.

Atacul la dresa lui Mihail Neamţu a venit după ce acesta a organizat un protest împotriva Antenei 3, sub sloganul „Deschideţi cărţile, închideţi antenele”.

La şedinţa CNA de astăzi a participat şi Mihail Neamţu. „Nu mă deranjează că sunt etichetat drept fripturist, deşi mi-e greu să-mi amintesc un moment în care aş fi beneficiat de pe urma unei investiţii publice, nu mă deranjează deloc dacă îmi este caricaturizat aspectul corporal. Nu m-ar deranja dacă mi s-ar spune că sunt făgărăşan sau arădean, nu m-ar deranja nicio denigrare a, să spunem, discursului meu politic, dar mă deranjează profund faptul că s-au făcut afirmaţii false, din punct de vedere strict politologic”, a declarat Mihail Neamţu în faţa membrilor CNA.

„Organizaţiile de tip legionar sunt o ameninţare la adresa siguranţei naţionale, ele reprezintă probabil un subiect de monitorizare pentru serviciile de siguranţă şi cred că este bine aşa. Este împotriva convingerilor mele de ordin metafizic, de ordin moral orice formă de extremism, orice formă de prejudecată la adresa cuiva, bazată pe prejudecată rasială, prejudecată culturală”, a mai spus Neamţu.

Mirela Bomboe, reprezentantul Antenei 3:

„M-aş fi aşteptat ca dialogul să se refere şi la un aspect pe care noi îl considerăm foarte grav. Un om politic, Mihail Neamţu, cere public închiderea postului Antena 3. CNA, în loc să se refere la acest lucru extrem de grav, discută cum domnul Neamţu s-a simţit extrem de jignit de acuzele domnului Gâdea. Nu a existat niciun fel de critică. Domnul Gâdea a preluat nişte informaţii care se regăsesc pe internet cu privire la poziţiile domnului Neamţu.”

„Tot acest demers desfăşurat de Antena 3 a avut ca bază de pornire atitudinea unor oameni politici, printre care şi Domnul Neamţu, care solicită public închiderea postului Antena 3”, a mai spus reprezentantul postului la CNA.

Monica Gubernat, membru CNA: Opiniile politice ale oamenilor politici sunt sancţionate de electorat nu de CNA.

Christian Mititelu – Acesta este scenariul care se repetă. Aveţi o maşină de tocat cu aceiaşi participanţi şi (ei - n.r.) numesc asta un demers jurnalist. (...) Am văzut numeroase pers la dumneavoastră în platou la care se pot scoate uşor citate despre ceea ce au spus în trecut. (...) Acuzaţiile de neonazism sunt grave.

Din afirmaţiile lui Mihai Gâdea la Sinteza zilei:

  • omul acesta ce este cunoscut ca fiind un neolegionar, ca să nu spunem că este legionar de-a dreptul, a invitat la un miting împotriva Antena 3
  • ;... Mihai Neamţu, preşedinte la Noua Republică, legionar cu acte în regulă, acte în regulă fiind scrierile domniei sale, convingerile exprimate;
  • ... Dacă ăsta este atât de analfabet să nu ştie că nu există în limba română protest în favoarea a ceva, că protestul este numai împotriva a ceva şi nu poţi să chemi decât analfabeţii la un protest în favoarea a ceva şi rezultatul este pe măsura nivelului nu intelectual, ci de cunoaştere a limbii române, care nu e o limbă foarte grea, e neregulată dar nu e foarte greu de stăpânit...
  • Adolescentul Mihail Neamţu simpatizant al legionarilor strigă închiderea Antenelor!;
  • Un "fripturist" extremist!!!;
  • Mihail Neamţu începe să fie identificat din ce în ce mai mult cu un legionar întârziat!;
  • Mihail Neamţu pe vremea când cocheta cu cercurile neolegionare româneşti!!!;

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Costin Costin
    Nu este mare paguba. Nu e de parca nu l-a lasat cineva pana acum sa vorbeasca...
  • Liviu Liviu
    Sunt curios ce replica o sa dea marele Mihail Neamțu

Trimite un comentariu

sus