Skip to main content

LPF va încasa la 10 iunie prima rată din drepturile TV pentru sezonul 2014-2015

 
LPF
LPF

LPFLiga Profesionistă de Fotbal va încasa, la 10 iunie, prima rată, reprezentând jumătate din suma de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat să o plătească pentru sezonul 2014-2015, conform contractului de valorificare a drepturilor TV semnat la 4 martie, scrie Mediafax.

Publicitate

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a anunţat că Adunarea Generală a LPF a validat, astăzi, contractul.

"Banii sunt cei care se ştiu, contractul este semnat şi ar trebui să intre prima tranşă de bani în jurul datei de 10 iunie. Teoretic acest contract este validat. Înţeleg că LPF a avut discuţii cu cei de la Consiliul Concurenţei şi nu au fost obiecţii. Pentru că acest Consiliu al Concurenţei prevede ca orice telespectator să aibă acces la orice partidă şi atunci nu puteau să apară obiecţii", a spus oficialul dinamovist la finalul Adunării Generale.

Televiziunile sau companiile de cablu vor plăti 1 euro pentru fiecare abonat

El a menţionat că firma Intel Sky Broadcast va fi producătorul partidelor din Liga I, iar televiziunile sau companiile de cablu care doresc să transmită vor plăti o sumă de aproximativ 1 euro pentru fiecare abonat.

"Firma aceea din Malta transmite, cea care a luat drepturile. Intel Sky (n.r. - firma Intel Sky Broadcast, căreia LPF i-a cedat drepturile TV pe următorii cinci ani pentru valorificare), ei vor produce meciurile şi vor fi preluate de toţi cei ai căror abonaţi plătesc şi îi obligă pe cei care televizează meciurile să aibă acces la partida respectivă. Vor transmite meciuri toate televiziunile care cumpără. Fiecare companie de cablu, fiecare televiziune care doreşte să îşi îmbunătăţească audienţa nu are decât să... pentru o sumă modică, în jur de un euro pe lună, are dreptul să televizeze orice partidă. Un lucru pozitiv s-ar putea să se nască, pentru că dacă iau parte toate televiziunile şi toţi cabliştii atunci toţi care plătesc abonament TV pot urmări meciurile. Orice televiziune poate transmite. Poate transmite meciul transmis de către cei cu care au făcut contract cu cei care difuzează jocul ca să aibă abonaţii respectivi accesul acolo. Deci dacă plătesc zece televiziuni înseamnă că zece televiziuni intră pe canalul pe care se transmite partida", a precizat Anghelache.

CONTEXT. Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie, semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • geo geo
    Ma indoiesc ca pina pe 10 iunie se va platiti prima rata in conditiile in care nu este nimic sigur, ma refer la companiile de cablu care vor prelua cele 2 canale Look.
  • banatan de pusta banatan de pusta
    Oare vor avea soarta TELESPORT??? Pachet suplimentar,care apoi va ramine fara solicitari?? Eu nu cred ca va rezista...
  • MARIAN MARIAN
    Nu cred ca firmele de cablu indiferent de marimea lor,vor fi deacord sa plateasca 1euro de fiecare abonat,probabil vor accepta pachet separat,iar cine doreste sa vada meciurile plateste asa ar si corect,nu poti obliga pe cel ce nu vrea fotbal sa plateasca.....
  • geo geo
    Anghelache asta are o gindire comunista...pariu ca peste 3 zile marile companii de cablu - a se citi Dolce si Digi - care acopera peste trei sferturi din piata nu vor inainta oferte maltezilor?

Trimite un comentariu

sus