Skip to main content

(P) WWTV, o nouă platformă video-on-demand. Filme de ultimă oră, programe TV şi un superpachet cu preţ special. Cât costă şi cum putem vedea producţiile online pe wwtv

 
WWTV 1
WWTV 1

WWTV 1

Publicitate

(P) Aproximativ 200 de filme şi câteva zeci de programe TV pot fi văzute pe noua platformă video-on-demand WWTV. Reprezentanţii WWTV au explicat ce noutăţi aduce platforma de conţinut, ce avantaje au utilizatorii, cum pot vedea producţiile şi cât de importante sunt drepturile de autor şi respectarea legii în materie de conţinut.

Din răspunsurile oficialilor WWTV:

  • Continutul video-la-cerere include in acest moment circa 180 de titluri, fiind intr-un permanent proces de diversificare si extindere, in functie de preferintele utilizatorilor.
  • Filme de actiune, horror, comedii, filme romantice, desene animate, toate genurile pot fi regasite in catalogul WWTV, serviciul nostru adresandu-se intregii familii.
  • Titlurile inchiriate pot fi vazute in termen de 30 de zile de la achizitie si, respectiv, intr-o fereastra de 48 de ore de la primul play. In fereastra de 48 de ore mentionata, orice titlu poate fi vazut de un numar nelimitat de ori.

Platforma oferă şi un SuperPachet cu 50 de producţii. Despre ce este vorba:

  • Super Pack reprezinta oferta WWTV adresata utilizatorilor care doresc sa vizioneze un numar mai mare de titluri la un pret exceptional. Pachetul include 50 de titluri diversificate ca si continut si este dispnibil la numai 14 lei.

Ce caută utilizatorii?

  • S-a observat o preferinta pentru titlurile nou lansate, care apar pe platforma imediat dupa sau odata cu aparitia acestora pe DVD-uri. Putem exemplifica titluri precum: Rush, Escape Plan, Paranoia, Now You See Me, Olympus Has Fallen etc.

Despre importanţa drepturilor de autor:

  • Din opiniile si comentariile adunate de la utilizatori am remarcat faptul ca prevederile legale nu sunt cunoscute de marea majoritate, iar utilizarea continutul ilegal disponibil gratuit pe internet este mai degraba o cutuma sociala.
  • Consideram oportuna o campanie de constientizare, iar in masura in care am putut, am integrat aceasta componenta in campaniile WWTV.
  • Recent am incercat sa atragem atentia acupra costurilor de oportunitate asociate lui "gratis", cel mai adesea ignorate atata timp cat nu sunt direct exprimate in bani: calitatea proasta, timp pierdut pentru descarcarea si cautarea filmelor, iritare generata de nenumaratele reclame asociate site-urilor pirat etc.

Interviul, integral:

Intr-o lume in care drepturile de autor sunt incalcate, WWTV pune pret pe respectarea acestora si ofera utilizatorilor numai continut legal si de calitate

Ce este WWTV?
WWTV este cea mai noua platforma legala de online video-on-demand (video-la-cerere), un concept ce a fost dezvoltat punand pe primul loc utilizatorii si ceea ce isi doresc acestia de la un astfel de serviciu (mobilitate, alegere individuala, calitate ridicata, preturi mici).

Mobilitatea este importanta pentru WWTV, la fel ca pentru utilizatorii sai.

Platforma WWTV a fost diponibila initial in versiunea website (www.wwtv.ro) pentru dispozitive fixe si laptop-uri, cu sisteme de operare Windows si MacIntosh, iar de la sfarsitul anului trecut a venit in intampinarea detinatorilor de dispozitive iOS pentru o experienta de calitate prin intermediul aplicatiei WWTV din iTunes.

Ne mai despart doar cativa pasi de aplicatia Android.

WWTV se adreseaza celor cauta un mod placut si relaxant de petrecere a timpului, oferind posibilitatea utilizatorilor de a viziona oricand si oriunde in Romania filmele dorite. Poate fi vorba de persoane prea ocupate pentru a avea timp de televizor, persoane sufocate de reclamele de pe micul ecran, persoane aflate in deplasare sau pur si simplu persoane care aleg un film ca modalitate de petrecere a timpului liber.

Ce putem vedea pe această platformă?
Intr-o lume in care drepturile de autor sunt incalcate, desi sunt protejate de lege, WWTV pune pret pe respectarea acestora si ofera utilizatorilor numai continut legal si de calitate.

Aproape 200 de titluri şi câteva zeci de posturi TV disponibile

Continutul video-la-cerere include in acest moment circa 180 de titluri, fiind intr-un permanent proces de diversificare si extindere, in functie de preferintele utilizatorilor.

Filme de actiune, horror, comedii, filme romantice, desene animate, toate genurile pot fi regasite in catalogul WWTV, serviciul nostru adresandu-se intregii familii. Titlurile disponibile pot fi inchiriate si vizionate online prin intermediul platformei WWTV, in versiunea website sau prin aplicatia dedicata dispozitivelor iOS.

Utilizatorii inregistrati ai WWTV beneficiaza de posibilitatea de a urmari, oricand si oriunde, grila TV disponibila pe platforma. Aceasta include 19-20 posturi TV, in cea mai mare parte stiri, muzica si canale generaliste.

Cum se diferenţiază de alte platforme video?
Misiunea WWTV este aceea de a fi o companie de succes in domeniul entertainement-ului de tip video-la cerere, in deplina legalitate, care sa ofere utilizatorilor sai cea mai buna experienta in acest domeniu, personalizata nevoilor lor.

Timpul si alegerea utilizatorului sunt importante pentru noi: nu ii intrerupem filmul si nici nu il incarcam cu publicitate, nu ii oferim abonamente de sute pe filme pe care oricum nu doreste sau nu ar reusi sa le vada intr-o luna.

La WWTV, utilizatorul este cel care alege ce anume vrea sa vada si plateste doar pentru ceea ce alege.

Plata se efectueaza cu cardul prin operatori autorizati

Cum se face plata? Este un abonament sau se plăteşte pentru fiecare producţie în parte?
WWTV pune utilizatorul si alegerea acestuia in centrul atentiei, de aceea, acesta plateste doar pentru ceea ce alege sa vada, fara plati recurente, fara sa fie nevoit sa isi incarce contul cu credite pe care nu reuseste sa le utilizeze.

Desi la o prima vedere un abonament de circa 200 de titluri poate fi atractiv din punct de vedere financiar, la nivel practic ar fi nevoie de 12-13 ore pe zi, timp de o luna, pentru a le viziona pe toate.

Este evident ca utilizatorii nu au timpul necesar pentru a viziona continutul, dincolo de faptul ca in lipsa unui abonament ar fi selectat cel mult 15-20% dintre titlurile respective care sa corespunda preferintelor lor.

WWTV face ca alegerea sa apartina integral utilizatorilor sai, atat din perspectiva preferintelor acestora cat si a numarului de titluri achizitionate. Desigur, pentru cei care aleg sa vada un numar mai mare de titluri, exista o serie de oferte promotionale cu continut echilibrat si preturi avantajoase, inclusiv Super Pack care include 50 de titluri.

Pentru titlurile sau pachetele alese de utilizatori, plata se efectueaza cu cardul prin operatori autorizati. Toate preturile sunt afisate pe platforma WWTV in RON, inclusiv TVA, asigurand transparenta totala privind costurile; astfel utilizatorii nu au la final surpriza neplacuta de a regasi costuri ascunse in totalul de plata.

wwtv banner mic superpack

Super Pachet cu 50 de filme la 14 lei

Există, pe site, şi un super-pachet. Ce conţine acesta?
Super Pack reprezinta oferta WWTV adresata utilizatorilor care doresc sa vizioneze un numar mai mare de titluri la un pret exceptional. Pachetul include 50 de titluri diversificate ca si continut si este dispnibil la numai 14 lei.

Numarul de titluri a fost stabilit astfel incat sa dea posibilitatea utilizatorilor sa le poata viziona pe durata valabilitatii pachetului, iar continutul a fost selectat incat sa acopere cele mai diverse preferinte.

De câte ori pot vedea producţia pe care o plătesc? Care sunt facilităţile acordate clienţilor fideli?
Titlurile inchiriate pot fi vazute in termen de 30 de zile de la achizitie si, respectiv, intr-o fereastra de 48 de ore de la primul play. In fereastra de 48 de ore mentionata, orice titlu poate fi vazut de un numar nelimitat de ori.

Clientii fideli pot beneficia de oferte promotionale dedicate, dar cel mai adesea de vouchere pentru vizionarea gratuita a unor titluri selectate sau la alegerea acestora.

Filmele noi sunt cele mai căutate

Până acum, care au fost cele mai vizionate filme/producţii? Ce se caută?
Data fiind diversitatea utilizatorilor si a preferintelor acestora, este greu de delimitat o anumita categorie de titluri preferate. Dar s-a observat o preferinta pentru titlurile nou lansate, care apar pe platforma imediat dupa sau odata cu aparitia acestora pe DVD-uri.

Putem exemplifica titluri precum: Rush, Escape Plan, Paranoia, Now You See Me, Olympus Has Fallen etc.

Aveţi şi o listă de canale TV care pot fi urmărite. Care este sistemul de plată pentru programele TV?
In prezent grila de canale TV este oferita gratuit utilizatorilor platformei. WWTV a ales sa suporte integral costurile asigurarii unui stream de calitate pentru posturile existente in acest moment, ca si bonus oferit utilizatorilor sai.

Dată fiind tipologia canalelor oferite, respectiv, stiri si muzica, am considerat grila TV ca fiind complementara serviciului video-la-cerere, respectiv o alta alternativa de petrecere placuta a timpului, oferita ca bonus utilizatorilor WWTV.

wwtv3

Filmele, şi pe tablete. În curând şi pe Smart TV

Care sunt planurile de dezvoltare ale platformei? Putem vedea conţinutul şi pe tablete? Cu ce costuri?
In prezent continutul este disponibil deja pe dispozitive (inclusiv tablete) iOS. Ne mai desparte foarte putin de momentul in care vom lansa aplicatia pentru dispozitivele de tip Android, acesta fiind pasul urmator pe care ni l-am propus pentru WWTV. Tot in viitorul apropiat intentionam sa facem platforma WWTV disponibila si pe Smart TV.

In ceea ce priveste continutul, acesta este in permanenta schimbare si diversificare; nu ascundem insa intentia de a introduce cat de curand continut provenind de la casele mari de productie, si, de ce nu, seriale, pe care utilizatorii nostri le solicita.

Grila TV gratuita urmeaza a se modifica luna viitoare, urmand ca in lunile urmatoare sa introducem si un pachet de canale TV cu plata. Pentru aceasta inca sondam opiniile utilizatorilor nostri pentru a vedea care sunt preferintele acestora.

Cât de importante sunt drepturile de autor. Studiu de caz Now you see me - Jaful Perfect

Când este vorba de vod, intră în discuţiile site-urile ilegale. Cum vă afectează site-urile cu conţinut piratat?
Primul lucru cu care ne confruntam ca urmare a existentei site-urilor cu continut piratat este acela de a raspunde intrebarilor de genul “De ce filmele pe care le gasesc gratuit pe internet costa la WWTV?”.

Prima explicatie este aceea ca producatorilor de continut, respectiv distribuitorilor locali, li se datoreaza plata de redevente pentru drepturile de proprietate intelectuale asupra continutului in discutie.

Sa luam ca exemplu filmul Now You See Me, al carui buget de productie s-a cifrat undeva la 75 miloane USD; chiar daca marea parte a acestor costuri au fost recuperate de producatori prin distribuirea pe marile ecrane, restul sunt urmarite prin vanzarea ulterioara a filmului pe DVD si, respectiv, online si TV.

Cea mai mare parte a pretului platit de un utilizator pe WWTV pentru vizionarea unui film este de fapt redeventa pe care WWTV o plateste mai departe producatorului/distribuitorului local pentru licenta aferenta.

Doar o foarte mica parte din pret este destinata acoperirii costurilor functionarii platformei, necesare oferirii unui serviciu de calitate utilizatorilor sai. Pentru ca WWTV isi doreste o experienta placuta a utilizatorilor sai, nu recupereaza aceste costuri prin publicitate agasanta in timpul filmelor si nici pe site.

Pentru un sezon dintr-un serial, plata in avans poate varia intre 50.000 şi 500.000 de dolari

Un alt aspect este acela al diversitatii si noutatii continutului, pe masura ofertei site-urilor pirat. Usurinta cu care acestia fac disponibile titluri la numai cate zile dupa lansarea in cinema face imposibil ca utilizatorii sa realizeze care ar fi costurile reale ale dobandirii acestor drepturi in mod legal.

Pentru a obtine dreptul de a pune la dispozitie online astfel de continut este necesara plata catre producator/distributorul local al unor sume minime in avans, variind in functie de noutatea sau tipul continutului.

Spre exemplu, pentru dreptul de distributie al unui sezon dintr-un serial, suma minima platibila in avans poate varia intre 50.000 si 500.000 USD. Iar in conditiile pietei romanesti focusata pe consum de continut gratuit, o astfel de investitie nu este doar dificil de recuperat, ci chiar imposibil.

De aici decurg o serie de alte intrebari referitoare la posibilitatea introducerii de continut cat mai nou, cat mai divers, inclusiv al serialelor.

Cum le puteţi contracara? Mulţi spun că “găsesc multe filme gratis pe net.”
Fara un suport din partea autoritatilor in ceea ce priveste aplicarea legilor privind drepturile de proprietate intelectuala, este o actiune destul de dificila aceea de a educa piata pentru a face diferenta intre continutul legal si cel ilegal.

Din opiniile si comentariile adunate de la utilizatori am remarcat faptul ca prevederile legale nu sunt cunoscute de marea majoritate, iar utilizarea continutul ilegal disponibil gratuit pe internet este mai degraba o cutuma sociala.

In acest context, consideram oportuna o campanie de constientizare, iar in masura in care am putut, am integrat aceasta componenta in campaniile WWTV.

Recent am incercat sa atragem atentia acupra costurilor de oportunitate asociate lui “gratis”, cel mai adesea ignorate atata timp cat nu sunt direct exprimate in bani: calitatea proasta, timp pierdut pentru descarcarea si cautarea filmelor, iritare generata de nenumaratele reclame asociate site-urilor pirat etc.

Producţiile video sunt disponibile pe site-ul wwtv.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • seba seba
    Wow, au si Valea Prahovei TV. Ce tare!!!
  • banatan de pusta banatan de pusta
    opss, o sa sara in sus grupa Pro si etc... ca ai pomenit de Digi intai si apoi restul... totusi ai punctat bine , cine ar plati ?! ar fi ca in trecut cind Rtc lansa pe Dolce cu mare tam tam canalele Cinestar ( erau 3) , initial gratuit, apoi pe bani, cu filme deja rereredifuzate si de canale generaliste.
  • radu radu
    din filmele pe care le mentioneaza ei, majoritatea au fost atat la Digifilm, cat si pe posturile generaliste (protv, antena)...
    deci, cine ar plati pentru asa ceva?

Trimite un comentariu

sus