Skip to main content

Participarea României la Eurovision 2014 a fost aprobată, cu un buget de 178.000 de euro

 
Eurovision 2014, Copenhaga
Eurovision 2014, Copenhaga

Eurovision 2014, CopenhagaConsiliul de Administraţie al Televiziunii Române a aprobat, ieri, participarea României la Eurovision, care se va desfăşura în luna mai la Copenhaga, şi un buget de circa 178.000 de euro, scrie Mediafax.

Publicitate

Potrivit sursei citate, lacei 178.000 de euro, finanţare asigurată de TVR, urmează să se adauge şi un sprijin financiar din partea Guvernului.

Decizia privind participarea României la Eurovision Song Contest 2014 a fost luată, joi, de noul Consiliu de Administraţie (CA) al TVR în prima şedinţă organizată de la numirea sa de Parlament, pe 1 aprilie.

România va fi reprezentată la Eurovision de Paula Seling şi Ovidiu Cernăuţeanu (Ovi), cu piesa "Miracle", câştigătoare a finalei selecţiei naţionale a Eurovision, care s-a desfăşurat pe 1 martie.

"Potrivit proiectului pe care ni l-a prezentat Liana Stanciu (şefa delegaţiei României la Eurovision, n.r.), costurile pot fi acoperite şi probabil vor fi şi recuperate din încasările de publicitate care se vor face pe acest concurs" , a explicat, pentru Mediafax, Claudiu Brânzan, membru în CA al TVR

Contactată de Mediafax, Liana Stanciu, şefa delegaţiei României la Eurovision, a declarat că sprijinul financiar pe care îl va oferi Guvernul nu are nicio legătură cu decizia luată ieri de CA al TVR.

"Nu are nicio legătură cu Consiliul de Administraţie al TVR. Are mai degrabă legătură cu faptul că vorbim despre imaginea României, că Televiziunea Română este limitată în finanţare anul acesta din cauza situaţiei în care se află şi atunci am ales să încercăm pe la diverse instituţii care ne-ar fi putut ajuta şi am găsit sprijin la Secretariatul General al Guvernului, la cabinetul primului-ministru, care finanţează, în sensul că decontează preproducţia de spectacol şi spectacolul de pe scenă şi un videoclip, care sunt practic cărţile de vizită ale României anul acesta în Europa la Eurovision", a spus Liana Stanciu.

Întrebată care este bugetul asigurat de TVR pentru participarea la Eurovision, Liana Stanciu a spus că este în jur de 178.000 de euro.

"131.000 de euro este taxa de participare, 14.000 de euro costă releele de transmitere, pentru că vor fi trei transmisiuni în direct, două semnifinale şi o finală, plus costurile de drum şi hotel. Atât poate plăti anul acesta Televiziunea Română", a mai spus Liana Stanciu.

Concursul cântecului european Eurovision se va desfăşura în acest an la Copenhaga (Danemarca), pe 6, 8 şi 10 mai, şi va fi transmis în direct în România la TVR.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ileanalucaciu ileanalucaciu
    Alarmantă finanțare efectuată de către un guvern pentru care cultura nu contează. Ministerul Culturii nu are fonduri pentru festivaluri, concerte cu consistență culturală, dar guvernul lui Pinochio dă bani pentru un festival de muzici ușoare de la care multe țări europene s-au retras și din lipsuri financiare. Ce crede acest guvern analfabet că prin Eurovision contribuie la "strălucirea" imaginii României în Europa? Tot o țară murdărită de corupție rămânem.

Trimite un comentariu

sus