Skip to main content

Paşte fără Iisus din Nazareth. În zece ani, superproducţia a lipsit doar de două ori de pe TV

 
Paşte fără Iisus din Nazareth. În zece ani, superproducţia a lipsit doar de două ori de pe TV

Publicitate

Sursa foto: cinemagia.ro
Sursa foto: cinemagia.ro

PREMIERĂ A ULTIMILOR ANI. Filmul Iisus din Nazareth, ajuns aproape o tradiţie în sărbătorile de Paşti, nu figurează, în acest an, în niciuna dintre grilele posturilor de televiziune.

Celebra superproducţie a regizorului Franco Zeffirelli era nelipsită de pe micile ecrane în preajma sărbătorilor pascale. Până acum, în ultimii zece ani, filmul a fost difuzat de opt ori: doar în 2006 şi în 2009 a lipsit.

Cine a difuzat filmul în ultimii zece ani?

- În 2004, Iisus din Nazaret a fost dat de TVR 2. Pelicula de şase ore a fost împărţită în patru părţi.

- Un an mai târziu, în 2005, filmul s-a văzut tot la postul public, dar la principalul canal, TVR 1.

- După un an fără Iisus din Nazaret, producţie este difuzată, în 2007 de Pro TV. Postul deţine recordul: din 2007 şi până în 2013, Pro TV a difuzat Iisus din Nazaret de şase ori. A făcut o singură pauză, în 2009.

Ce audienţe făcea Iisus din Nazaret?

Cu mici excepţii, filmul Iisus din Nazaret a fost programat, în general, în intervalele orare de după amiază sau dimineaţa şi foarte rar în Prime-Time, cu efecte în audienţa producţiei.

Astfel, cele mai bune audienţe le-au avut părţile difuzate în anul 2004 de TVR 2. Canalul a programat filmul seara, în intervalul de maximă audienţă. Rezultatul: peste un milion şi jumătate de români pe minut pe 8 aprilie 2004 (aproape 700.000 din oraşe) şi peste 1,3 milioane două zile mai târziu. De altfel, trei din singurele cinci difuzări cu peste un milion de telespectatori pe minut au fost cele difuzate de TVR 2 în 2004.

Ce rezultate a avut filmul în ultimii ani?

Anul trecut, cel mai bun rezultat al celor trei părţi date de Pro TV a fost de 880.000 de români pe minut (pe 3 mai), în condiţiile în care serialul a fost difuzat de la ora 15.00.
În 2012, ultima parte a seriei a fost difuzată la o oră mai bună – 22.20 –, chiar în seara de Înviere, tot de Pro TV, şi a avut 1,2 milioane de telespectatori la nivelul întregii ţări.

Cele mai bune rezultate ale seriei Iisus din Nazaret în ultimii zece ani, pe posturile TV din România. Număr telespectatori pe minut. Click pentru a mări:

  • photo 0
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Aurelian Precupanu Aurelian Precupanu
    A fost dat de ProTV și anul acesta
  • adelle adelle
    anul asta au fost difuzate multe productii cu tematica biblica, insa niciuna nu se compara cu capodopera lui Franco Zefirelli. Pacat ca n-au difuzat-o anul acesta. M-as putea uita la nesfarsit la filmul ala.

Trimite un comentariu

sus