Skip to main content

Percheziţii la sediul LPF pentru un prejudiciu de trei milioane de euro. Dumitru Dragomir, reţinut în dosarul privind vânzarea unor drepturi TV din Liga I

 
LPF
LPF

Foto: Sport.ro
Foto: Sport.ro

Publicitate

UPDATE 2:   Dumitru Dragomir a fost reţinut pentru 24 de ore de către procurorii bucureşteni, în dosarul privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din Liga I. Potrivit GSP.ro, în acest caz se va face propunerea de arestare pentru 29 de zile.

UPDATE. Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti spune că LPF a fost prejudiciată cu trei milioane de euro la vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor, prin crearea unui circuit fictiv de intermediere a tranzacţiei, în condiţiile în care, în realitate, aceasta s-a făcut prin negociere directă, relatează Mediafax.

Poliţia Capitalei face, astăzi, 11 percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, printre care şi la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), într-un dosar privind vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal, scrie Mediafax.

În această anchetă sunt vizate şapte persoane suspectate de evaziune, delapidare şi spălare de bani, cu un prejudiciu de trei milioane de euro.

Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este şi el printre persoanele vizate de anchetatori, casa acestuia fiind percheziţionată.

Fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir a declarat că percheziţiile poliţiei la locuinţa sa fac parte dintr-un "război" în care el se află la mijloc, precizând că toate actele legate de vânzarea drepturilor TV pentru meciurile din Liga I "sunt în regulă".

Infracţiunile au fost săvârşite între 2011 şi 2013

"Din informaţiile obţinute până în acest moment, se pare că, în perioada 2011-2013, persoanele vizate ar fi săvârşit infracţiuni în legătură cu vânzarea drepturilor de televizare a unor meciuri din liga I de fotbal. Prejudiciul estimat este de trei milioane de euro",se precizează într-un comunicat al Poliţiei Capitalei.

Percheziţiile sunt făcute de Poliţia Capitalei, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi cu sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus