Skip to main content

Radio Zu anunţă CNA că Sorin Oancea se retrage din acţionariat. Sorin Oancea: Am fost "retras"!

 
oancea
oancea

oancea

Publicitate

Grupul Media Camina, deţinut de familia Voiculescu a notificat astăzi Consiliul Naţional al Audivizualului în legătură cu acţionariatul.

"Se retrage domnul Sorin Oancea, părţile sociale deţinute de acesta (10% n. red) redistribuindu-se între ceilalţi asociaţi", se arată în documentul depus la CNA de compania care deţine licenţele Radio Zu.

Contactat de Paginademedia.ro, Sorin Oancea a declarat că pe rol sunt două procese legate de calitatea de acţionar la Radio Zu. "Am fost retras!", a declarat el pentru Paginademedia.ro.

Detaliile, în continuare:

Poziţia Camina: "Se retrage domnul Sorin Oancea"

Grupul Media Camina a depus la CNA o "Notă privind modificarea structurii acţionariatului SC Grupul Media Camina (GMC)."

Din document:

"Modificare structurii actionariatului SC Grupul Media Camina. Solicitarea a fost înregistrată pe 2 aprilie, acord prealabil pentru modificarea structurii acţionariatului (se retrage domnul Sorin Oancea, părţile sociale deţinute de acesta redistribuindu-se între ceilalţi asociaţi)."

Sorin Oancea deţinea 10% din părţile sociale.

Structura acţionariatului înainte de retragerea lui Sorin Oancea (conform documentului depus la CNA):

Voiculescu Camelia Rodica - 40%
Voiculescu Corina Mirela - 39%
Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA - 10%
Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României - 1%
Sorin Oancea - 10%

Structura acţionariatului după retragerea lui Sorin Oancea (potrivit aceluiaşi document):

Voiculescu Camelia Rodica - 44%
Voiculescu Corina Mirela - 43%
Grupul Industrial Voiculescu şi Compania (Grivco) SA - 11%
Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României - 2%

CNA a supus la vot acordul prealabil de modificare a acţionariatului. Pentu acest acord au votat: Florin Gabrea, Lorand Turoş, Monica Gubernat, Viorel Vasile Buda, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Laura Georgescu. Împotriva solicitarii acordului prealabil a fost Christian Mititelu.

Societăţi deţinute de Grupul Media Camina:

- 37 licenţe pentru Radio ZU
- 2 licenţe pentru Romantic FM
- 1 licenţă pentru Radio Figaro în Vaslui

Sorin Oancea: Am fost "retras!"

Contactat de Paginademedia.ro, Sorin Oancea a declarat că situaţia acţionariatului Radio Zu este încă obiectul a două procese pe rol.

Sorin Oancea, pentru Paginademedia.ro:

"În urmă cu aproximativ un an, am depus o acţiune la Tribunalul Bucureşti în care solicitam retragerea din Camina, cu o despăgubire corectă. Practic, ceream retragerea pe baza unei expertize care să stabilească valoarea companiei, respectiv a celor zece procente pe care le deţin. Acest proces nu s-a încheiat. Este în curs procedura de evaluare.

Camina a convocat la începutul anului o Adunare Generală a Asociaţilor şi a decis, în mod abuziv, ieşirea mea din companie", a continuat Sorin Oancea. "Ei nu au mai aşteptat, au hotărât să mă elimine din societate. Am fost "retras"!"

"Am contestat în instanţă hotărârea AGA, iar procesul este pe rol", a mai spus Oancea.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Caminaru Caminaru
    Chiar nu vreti sa intelegeti ca trustul Intact (deci toate Antenele) a fost start-up-ul conceput de eminenta cenusie Sorin Oancea? Inspirat desigur de modelul de succes PROTV? Acesta este adevarul, chiar daca multi de acolo nu vor sa-l recunoasca! Indepartarea lui de acolo a demonstrat ce rol vital a avut pentru acel trust, ca drept dovada cum a reusit acelasi om sa faca sa conteze astazi anonimul B1TV de ieri!
  • Liviu Liviu
    ZU va continua și fără el, nu e pierdere chiar asa de mare.
  • Jenescu Sergiu Jenescu Sergiu
    Daca este asa cum spune Oancea, i se va face dreptate in tribunal. Cu toate ca nu pare a fi adevarat ce spune..Vrea doar sa scape de umilinta publica.
  • nume nume
    pai da , dar a cerut retragere contracost , nu gratis
  • Razvan Razvan
    Aaa, deci pana la urma tot Oancea a fost primul care a cerut sa se retraga si acum se plange de rezultat. I s-a oferit ce a cerut.

Trimite un comentariu

sus