Skip to main content

Tarifele televiziunilor în campania pentru europarlamentare. Promovarea la B 1 costă între 300 şi 6.000 euro, la Digi e gratis

 
parlamentul european
parlamentul european

Sursa foto: oradecluj.oradestiri.ro
Sursa foto: oradecluj.oradestiri.ro

Publicitate

Postul B1 TV îi taxează pe candidaţii români pentru un loc în Parlamentul European cu sume cuprinse între 300 şi 6.000 de euro, în funcţie de modul şi de timpul de expunere pe care le oferă televiziunea de ştiri.

Pe de altă parte, Televiziunea de ştiri Digi 24, deţinută de RCS&RDS, nu va percepe tarife în campania electorală pentru europarlamentare, potrivit documentelor depuse la Consiliul Naţional al Audiovizualului.

Însă, atât staţia centrală Digi 24, cât şi cele locale, nu vor difuza emisiuni şi spoturi de promovare electorală. Canalele Digi 24 vor realiza doar emisiuni de dezbatere electorală.

Postul generalist Giga TV are tarife unice de 1.200 de lei/ 30 de minute de emisiune (include TVA) şi 120 de lei pentru un spot electoral de promovare (maximum 60 de secunde), potrivit datelor de la CNA.

Televiziunile de ştiri Antena 3, Realitatea TV şi România TV, precum şi posturile generaliste Antena 1 şi Prima TV, dar şi canalele muzicale Etno TV şi Taraf TV, care participă de asemenea la campania electorală, nu apar pe site-ul CNA cu informaţii privind tarifele percepute pentru promovarea în campanie. Pe site-ul cna.ro, lista cu radiodifuzorii care participa la campania pentru europarlamentare este încă în actualizare.

Tarifele percepute de B 1 TV:

  • Un spot electoral de 30 de secunde, prezentat în cadrul programelor de promovare şi dezbatere electorală, va fi taxat de B1 TV cu 300 de euro pe difuzare.
  • Materialele de campanie realizate de candidaţi (acţiuni de campanie, înregistrări de la conferinţe de presă, mitinguri, întâlniri cu alegătorii etc.), cu durata de maximum 3 minute pe zi (care vor fi difuzate de trei ori pe zi în programele dedicate de promovare de la orele 12.45, 18.45 şi 00.45) vor fi taxate cu 1.000 de euro pe minut.
  • Emisiunile de promovare electorală în direct, cu prezenţa unuia sau mai multor candidaţi ai unui partid, cu moderator şi resurse de producţie asigurate de B1, dar fără intervenţie editorială din partea televiziunii, vor fi taxate cu 2.000 de euro/ candidat/ oră de program.
  • Transmisiunile în direct de la mitinguri electorale, conferinţe de presă şi activităţi de campanie vor fi taxate de B1 TV cu 6.000 de euro/ 30 de minute (în Bucureşti - difuzare şi producţie) şi 6.000 de euro şi cheltuieli de deplasare/ 30 de minute (în provincie - difuzare şi producţie).

Care sunt emisiunile de promovare şi dezbatere electorală difuzate de B 1 TV

Printre programele de promovare şi dezbatere electorală difuzate de B1 TV, în intervalul 21.30 - 23.00, se numără "Sub semnul întrebării", realizată de Robert Turcescu, "X-Press", emisiune realizată de Sabin Orcan în fiecare zi de vineri, "Evenimentul zilei", cu Silviu Sergiu, "Talk B1", cu Mihai Duţă, "România, acum", cu Irina Petraru, "Butonul de panică", cu Cătălin Prisacariu, "Aktualitatea B1", cu Andrei Bădin, şi "Bună seara, România", cu Mădălina Puşcalău.

Emisiunile de dezbatere electorală de la Digi 24

  • "Jurnal de seară", cu Cosmin Prelipceanu (de luni până vineri, înte orele 20.00 - 22.00, cu reluare),
  • "24 într-o oră", cu Sanda Nicola (luni - vineri, între orele 23.00 - 24.00, în perioada 5 - 23 mai, cu reluare),
  • "Imparţial", cu Luca Niculescu (duminica, 20.00 - 21.00, cu reluare)
  • "Kilometrul 0", cu Elena Vijulie (duminica, între 21.00 - 22.00, cu reluare).
Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sabina Sabina
    Scrie acolo ca digi24 va difuza doar emisiuni de dezbatere, iar asta nu inseamna neaparat promovare. Dintr-o dezbatere poti sa iesi mai sifonat decat ai intrat...si apoi e in interesul fiecarui cetatean, abonat sau nu la rcs-rds, sa vada ce idei are fiecare candidat. Ce-ar fi acum sa ne suparam si pe cei de parlamentul european ca da bani din bugetul public pentru promovarea alegerilor.
  • vali vali
    se vede ca habar nu ai de ce da postul!
  • Eugen Nicora Eugen Nicora
    Fraților, promovarea se plătește peste tot, DIGI 24 vrea să pară cea mai curată televiziune! Da, acolo poate fi gratis, deoarece nu se uită nici dracu la cat de plictisitori sunt.
  • geo geo
    Tarifele percepute B 1 TV mi se par modice...Digi24 va promova politicienii pe spatele abonatilor - ceea ce nu mi se pare chiar in regula - e parerea unui abonat, probabil ca mine gindesc multi altii...asteptam, cu interes, tarifele celorlalte televiziuni...desi ar trebuit sa apara. Apropo, campanie electorala pentru europarlamentare pe TV se face inclusiv simbata si duminica...macar in aceste zile ar trebui sa existe un minim de decenta in care politicienii ar trebui sa ne lase in pace...

Trimite un comentariu

sus