Skip to main content

Badea şi Banciu sunt la capitolul "Oameni de televiziune insultă şi ameninţă jurnalişti" în raportul FreeEx

 
mircea-badea-radu-banciu
mircea-badea-radu-banciu

mircea-badea-radu-banciuMircea Badea şi Radu Banciu, cei doi realizatori ai emisiunilor de satiră de la Antena 3 şi respectiv B1 TV, apar în raportul realizat anual de ActiveWatch, la capitolul "Oameni de televiziune insultă şi ameninţă jurnalişti".

Publicitate

Raportul vorbeşte de mai multe situaţii în care cei doi oameni de televiziuni i-au insultat pe alţi colegi de breaslă.

- Despre Mircea Badea, realizatorul emisiunii În gura presei de la Antena 3, realizatorii raportului au spus că a "adresat jigniri şi ameninţări grave la adresa unor oameni din presă, consideraţi a fi susţinători ai preşedintelui Traian Băsescu".

- Despre Radu Banciu se vorbeşte ca fiind un "corespondent" al lui Mircea Badea, "de cealaltă parte a frontului politico-mediatic".

"Banciu practică acelaşi tip de limbaj agresiv, plin de insulte şi atacuri la persoană", se mai arată în raportul FreeEX.

Paginademedia.ro vă prezintă, în continuare, pasajele din raportul FreeEx unde Mircea Badea şi Radu Banciu au fost încadraţi în capitolul "Oameni de televiziune insultă şi ameninţă jurnalişti".

Pe 26 iulie, omul de televiziune Mircea Badea a comentat în emisiunea „În gura presei”, difuzată de Antena 3, faptul că a fost chemat la Direcţia Naţională Anticorupţie în calitate de martor în dosarul lui Sorin Alexandrescu, director general al Antena TV Group. Badea a jignit reporterii care se aflau în faţa DNA şi care i-au adresat întrebări în legătură cu prezenţa sa în faţa procurorilor.

„Martorul nu dă explicaţii, el oferă informaţii, depune mărturie. (…) Se poate să jignim, mai ales când avem dreptate. Reporteraşii ăia de la Parchet... săracii... eu le-aş da ălora un test de inteligenţă. În momentul în care auzi tonele alea de întrebări inepte, rostite cu timbrul ăla vocal de mahalagii siniştri, ţi se suie sângele în cap! Nişte întrebări... Ăştia sunt nişte dovleci, că, dacă nu ar fi dovleci, nu ar sprijini trotuarul în faţa instituţiilor. Eu astăzi îi dădeam unuia, zic o prostie acum, dacă îi dădeam unuia o bucată ... dacă îţi dau un cot, îţi zbor dinţii ăia, dacă făceam asta, Badea a devenit isteric din frică faţă de procurori. Ce făcea aia de la B1, săraca aia care m-a întrebat de ce am venit? Săraca dacă nici cu perfuzii în cap nu se va schimba, e ca Lăzăroiu... Una la B1 la emisiunea unui băsist abject de la Căcăreaza 1, Prisăcariu îl cheamă, ceva, un fel de homuncul, un fel de formă de viaţă puturoasă, probabil sprijinea aceeaşi bordură de dimineaţă, mai schimbase aroma personală stând în soare atâtea ore acolo” , a spus Badea.

Badea a mai adresat jigniri şi ameninţări grave şi la adresa altor oameni din presă, consideraţi a fi susţinători ai preşedintelui Traian Băsescu.

„Mă surprind gândindu-mă, fantasmând şi fiind sigur de comportamentul meu cu privire la, uite, următoarea situaţie: presupunem, presupunem - se întâmplă atâtea în viaţa asta - deci dacă aş trece pe un drum de munte şi în stânga e o prăpastie şi aşa cu două degeţele se mai ţine de o frunzuliţă vreun propagandist d-ăsta abject, băsist hidos, oribil, putred, viermănos, d-ăsta... Tapalagă... nu ştiu dacă aţi auzit, e un fel de homuncul - Sabin Orcan, aţi auzit de aşa ceva? Ăsta, Turturică ăla de clipeşte nervos şi dezaxat din ochişorii mici înecaţi în grăsime, vreun Turcescu, vreun d-ăştia. Să-l văd aşa, cu două degete, ajutor, ajutor. Prietene, nu numai că nu îl ajut, mă întorc cu spatele şi plec. La unii.”
„E, atât de rău îi urăsc pe ăştia. Şi nu ştiu cum e viaţa asta, că, vezi tu, e complicată rău, până la vârsta respectabilă pe care am atins-o mi-am dat seama că e impredictibilă viaţa. Prietene, dacă o să am vreodată ocazia în această viaţă să le fac rău ăstora, o să le fac. Deci n-am nici cea mai mică oprelişte. Românisme d-alea de genul «Să-i lăsăm în plata Domnului», d-alea, ştii? Nu cred în plata Domnului. Deci dacă vreodată în această viaţă voi avea ocazia să le fac rău, o să le fac rău. Meticulos, încet şi determinat.”

Radu Banciu, corespondentul lui Mircea Badea

Badea are un „corespondent” de cealaltă parte a frontului politico-mediatic. Este vorba de Radu Banciu, prezentatorul emisiunii Lumea lui Banciu, difuzată de postul B1TV la aceeaşi oră cu emisiunea În gura presei. Banciu practică acelaşi tip de limbaj agresiv, plin de insulte şi atacuri la persoană, motiv pentru care emisiunea este printre cele mai sancţionate de CNA.

Banciu a fost deja acţionat în judecată de mai multe persoane publice, pierzând în 2013 un proces cu prezentatoarea de ştiri Andreea Berecleanu, despre care a afirmat că „a umblat din floare-n floare pentru o funcţie. Şi-a găsit bărbaţi bine situaţi care să o propulseze” . Într-o altă emisiune, Radu Banciu l-a caracterizat pe Mircea Badea folosind termenii „dobitoc”, „bou” şi „handicapat” .

Curpinsul raportului, care poate fi citit integral AICIFreeEx 2013

Screen shot 2014-05-04 at 9.48.52 PM

Screen shot 2014-05-04 at 9.49.04 PM

Screen shot 2014-05-04 at 9.49.20 PM

Screen shot 2014-05-04 at 9.49.36 PM

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • mariana mariana
    badea in raport cu Banciu! hi, pai macar Banciu are o cultura generala foarte buna iar rezidul asta uman labadea e saracul un avorton numai bun de dosul varanului.
  • andi andi
    A scris nemesis si pentru mine,multumesc.
  • nemesis nemesis
    Cu privire la Banciu, jos pălăria! Insultele sale sunt întotdeauna cu tâlc şi au menirea de a crea o anume emulaţie faţă de stări de fapt intolerabile. Despre golanul de cartier Badea Mircea, total de acord cu caracterizarea făcută de dl. Banciu.
  • ovidiu ovidiu
    ...„fosta prezentatoare de știri Andreea Berecleanu”,serios ?
  • B0B B0B
    Raportul este precum patrunjelul in ciorba: Nu strica gustul, dar nici nu il face mai bun.
  • lara lara
    Banciu si badea - niciodata in aceeasi propozitie! Raportul e (inerent) subiectiv si, sincer, chiar ne puteam lipsi de el.Ca si de badea, pe care tot mai sper ca o sa il opreasca cineva... cumva.

Trimite un comentariu

sus