Skip to main content

Conducerea TVR a amânat luarea unei decizii privind reducerea salariilor angajaţilor

 
tvr
tvr

tvrConsiliul de Administraţie al TVR a amânat, miercuri, discuţia privind planul de reducere a timpului de lucru al salariaţilor şi a câştigurilor lor salariale cu 20%, a declarat pentru Mediafax Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV (SPUSTV) din instituţie.

Publicitate

"S-a amânat pentru o viitoare şedinţă a Consiliului de Administraţie o discuţie în ceea ce priveşte acest subiect, din cauza faptului că acea propunere nu avea absolut niciun fundament în ceea ce priveşte oportunitatea, nici din punct de vedere economic, nici al activităţii din TVR. Era doar o găselniţă a unora de a încerca să facă o economie pe seama salariilor angajaţilor, că doar asta ştiu şefii din TVR de vreo cinci ani de zile încoace, doar să reducă cheltuielile reducând salariile angajaţilor. Este foarte simplu să fii şef în Televiziunea Română, singurul lucru pe care trebuie să-l faci ca să redresezi bugetul este ori să dai oameni afară, cum a făcut Săftoiu (Claudiu Săftoiu, fostul preşedinte-director general al SRTv, n.r.), ori să reduci salariile, aşa cum încearcă actuala administraţie, dar să ai un pic de viziune ca să poţi să creşti veniturile sau să găseşti alte formule de a reduce cheltuielile, nu", a spus Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV din TVR (SPUSTV), principalul sindicat din Societatea Română de Televiziune (SRTv).

Peste 200 de angajaţi ai Televiziunii Române s-au adunat, miercuri, în curtea instituţiei în semn de protest faţă de decizia Comitetului Director de reducere a timpului de lucru al salariaţilor şi a câştigurilor salariale ale acestora, au declarat pentru Mediafax surse din TVR.

Angajaţii s-au adunat în curtea instituţiei din Bucureşti în contextul în care, la momentul difuzării acestei ştiri, se desfăşoară şedinţa Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune, care a avut pe ordinea de zi şi acest subiect al reducerii timpului de lucru şi, implicit, a salariilor.

Acţiunea a fost una spontană şi paşnică, iar salariaţii au început să se strângă în curtea televiziunii în jurul orei 11.30, când era programat să înceapă şedinţa Consiliului de Administraţie.

Adunarea din curtea TVR s-a desfăşurat după ce, începând de marţi, salariaţii SRTv au intrat în grevă japoneză. Angajaţii prezenţi în curtea instituţiei au purtat banderole albe pe braţe.

Totodată, angajaţii au scandat şi au cerut demiterea lui Stelian Tănase, directorul general interimar al TVR, şi au purtat o pancartă cu chipurile unora dintre cei pe care îi consideră responsabili de situaţia financiară dificilă a Televiziunii Române, între care Claudiu Săftoiu, fost preşedinte-director general al televiziunii publice, şi Cristian Zgabercea, producătorul general al televiziunii.

După aproximativ o oră de protest, oamenii au început să plece din curtea TVR, fără ca vreo persoană din conducerea instituţiei să iasă să discute cu ei, potrivit surselor citate.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horea Horea
    Nici un comentariu la acest articol (informatie)!
    Am impresia ca TVR-isti sunt neste persoane fara spirit revolutionar.
    Sa trag concluzia ca-si merita soarta (micsorare de salariu)?

Trimite un comentariu

sus