Skip to main content

Continuă schimbul de replici: “De ce te laşi orbit de propria condiţie? Nu trădez pe nimeni, nu muşc nicio mână care m-a hrănit”. Dorothea Ionescu Vânău către Mândruţă

 
Dorothea Mandruta
Dorothea Mandruta

Dorothea Mandruta

Publicitate

“De ce te laşi orbit de propria condiţie? Dacă tu nu poţi încă să ai privilegiul ăsta de a te detaşa, fiindcă te afli într-un contract de subzistenţă, lasă-mă pe mine”, spune Dorothea Ionescu Vânău ca replică la răspunsul lui Lucian Mândruţă.

“Nu trădez pe nimeni, nu muşc nicio mână care m-a hrănit. Respectă-mi libertatea de a spune nişte lucruri pe care tu nu le poţi spune”, spune ea.

Dorothea Ionescu Vânău, către Mândruţă: Dă-mi voie să te contrazic, “valoarea mea de piaţă nu a fost dată de cei doi ani şi ceva de PROTV şi încă vreo jumătate de MediaPro, ci de ceea ce sunt."

- Reamintim de unde a pornit schimbul de replici. Dorothea Ionescu Vânău, om de televiziune cu experienţă şi la Pro TV, dar şi la Antena 1, a scris o postare-eseu despre ce este televiziunea şi despre mecanismele din spatele ei, articol publicat de Paginademedia.ro sub genericul Guest Writers, aici şi pe blogul personal.

- Articolul a determinat o replică din partea lui Lucian Mândruţă: “Cand am plecat din Pro TV, potrivit cutumei statiei, am fost considerat un tradator. Dorothea e si ea in aceeasi situatie”.

“Draga Dorothea, valoarea noastra de piata a fost data in primul rand de stampila Pro din CV. De ce te chinui acum s-o distrugi?”, a scris Mândruţă, în articolul publicat pe Paginademedia.ro, aici.

Dorothea Ionescu Vânău în replica la …replică:

"Dacă tu nu poţi încă să ai privilegiul ăsta de a te detaşa, fiindcă te afli într-un contract de subzistenţă, lasă-mă pe mine. Eu îmi asum cu mare drag, sunt dispusă să primesc toate pietrele din lume.

Fiindcă ştiu cât de vrednici sunt cei care dau cu piatra, fiindcă ştiu că pot să contribui, cu puţin, la bine şi fiindcă nu mai vreau niciun job la stăpânire, de-acum. Nu-mi mai trebuie, gândesc liber, în sfârşit! Respectă-mi credinţa, aşa cum eu respect condiţia ta."

Despre Pro TV şi Antena 1:

- Eu m-am legat şi de unii, şi de alţii, să ştii. Mi-e foarte greu să fiu partinică, chiar dacă mă provoci. Probabil că aş putea să vorbesc despre foşti colegi de-ai noştri din ambele trusturi (comuni, nu-i aşa?) cu o admiraţie şi îngăduinţă dezarmantă, deşi tu cine ştie ce chipuri de dragoni vezi când auzi numele lor.

- Sunt alături de toţi oamenii din PROTV care pescuiesc, acum, în ape tulburi. (…)Dar sunt alături şi de mulţi oamenii din Intact, care gândesc cu mintea lor şi îşi fac meseria impecabil. Mai am o compasiune nemărginită faţă de managerii care se simt legitimaţi şi puternici de venirea Monei Segall. Şi am observat că “varanul securist” a devenit deodată “domn”, în opinia consumatorului; nu ţi se pare demnă de dezbătut, schimbarea asta de paradigmă?"

Despre influenţa Pro TV:

- Dacă PROTV-ului i-ar fi păsat de oameni, aşa cum zici, nu ar fi vorbit de lăcomia preoţilor, fiindcă preoţii ăia lacomi sunt o minoritate, oamenii sunt obştea. Aşa a deznaţionalizat România. Aşa i-a dat la temelii.

Umblă o poveste adevărată despre Lazarov, care-şi învăţa echipa să nu dea în lucrul cel mai de preţ al naţiunii: credinţa. Era evreu. Un evreu remarcabil! Ce e mai tragic este că Antena 1 a ajuns, prin oglindire, să comită aceleaşi erori.

- În ce priveşte neatârnarea politică a PRO-ului, nu vreau să vorbesc despre asta, cred că am spus ce am avut de spus. (…) Nu se poate să judecăm cu jumătăţi de măsură. Este inuman să bagatelizezi profesionalismul unor oameni din Intact, doar fiindcă trustul ăsta are nenorocul să fie fondat de un om politic, urmărit penal.

Dorothea Ionescu, în încheiere:

Am petrecut peste 20 de ani în media şi mi-a dat Dumnezeu ocazia să ajung la nişte concluzii mai repede decât tine. Nu văd nimic nelalocul lui să analizez chestiuni de principiu.

Nu trădez pe nimeni, nu muşc nicio mână care m-a hrănit. Pentru că, dă-mi voie să te contrazic, “valoarea mea de piaţă” nu a fost dată de cei doi ani şi ceva de PROTV şi încă vreo jumătate de MediaPro, ci de ceea ce sunt.

Aşa cum pe tine te legitimează mintea ta ageră şi simpatia unui public care te-a iubit odată. În ce mă priveşte, nu eu trebuie să-i mulţumesc PRO-ului, ci el mie, fiindcă i-am adus sau i-am înlesnit contracte grase, de care nici tu, probabil, şi nici cetăţeanul tău bărbos, nu ştiţi

Când îşi va exprima nemulţumirea pentru contribuţia mea, atunci îmi voi face mea culpa.

Răspunsul complet al Dorotheei Ionescu Vânău, aici.

Citeşte primul text semnat de Dorothea Ionescu Vânău, aici.

Citeşte textul lui Lucian Mândruţă, aici.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Incredibil ce porcarie Incredibil ce porcarie
    Crede ca stie si latra de numai pentru asta.
    Trebuie lasata in plata ei.
  • ziaristii lu'peste ziaristii lu'peste
    Duduita,
    Iar te aventurezi in teritorii necunoscute. Observ o incercare de a echilibra frustrarile, dar ele raman in continuare prezente si domina mediocritatea ideilor.
    A critica preotii poate fi echivalent cu a critica credinta doar in gandirea unui habotnic, ca sa nu spun fanatic religios.
    Cat priveste valoarea, nu ai nicio idee despre ce inseamna ea si cum se determina. O sa-ti dau un exemplu a la Mirela bugetara:
    Poti sa ai cele mai bune rosii din lume. Daca levinzi in piata la Corabia, din caruta' o sa valoreze 1 leu, daca le sortezi si le duci in piata Dorobanti, o sa iei 12 ron.
    Cu alte cuvinte, degeaba te crezi tu cea mai valorosa, trebuie sa fii si recunoscuta ca atare, iar cel care a facut asta prima data este Pro.
    Dar mi-am pierdut destul timp cu frustrarile tale publice.Cu asemenea oameni,nu-i de mirare ca media a ajuns asa de jos.
  • MaxiMilian MaxiMilian
    Draga Dorothy, la slujba de ai avut-o dupa plecarea din Pache (de fapt din blocul de la Foisor) iti garantez ca PRO-ul din CV (chiar si numai pentru cateva luni petrecute acolo) a facut 90 procente iar stiinta ta doar 10. Intreaba-te cat de repede te mai angajai (sau cat de bine) daca in loc de pro scria amerom sau 7abc.
  • Solange Solange
    Interesant. Astept cu interes ca maine sa spuna Mandruta ce mai are de zis :))) si tot asa. La urma urmei cam toate tunurile sunt pe Pro, de ce nu ar continua si tigania dintr cei doi ? Sau poate ca asa e ordinul de zi pe unitate ?
  • geo geo
    marmota. las o n pacea ei. pupista.

Trimite un comentariu

sus