Skip to main content

Discuţii în contradictoriu la CNA pe grila TVR Cluj din cauza emisiunii „Dialoguri cu Andrei Marga”

 
andrei marga _ stirileprotv
andrei marga _ stirileprotv

andrei marga _ stirileprotv

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat grila de programe a postului regional TVR Cluj, cu noua sa structură, dar nu au lipsit discuţiile în contradictoriu pe acest subiect.

Narcisa Iorga, membru CNA, a propus iniţial amânarea aprobării structurii grilei, întrucât consiliul ar trebui să poarte o discuţie cu reprezentanţii postului în legătură cu o nouă emisiune, Dialoguri cu Andrei Marga, în care invitat permanent este fostul ministru de externe. Majoritatea membrilor CNA au spus că trebuie mai întâi stabilit dacă Marga mai este sau nu politician.

„Domnul Marga este om politic. Numele domniei sale apare într o emisiune, poate schimbă măcar numele acestei emisiuni”, a propus Narcisa Iorga.

Propunerea de amânarea nu a trecut însă de votul Consiliului. „Eu sunt de acord cu invitarea postului la discuţii, dar nu fără să aprobăm grila”, a explicat Monica Gubernat, membru CNA.

La rândul său, Cristina Trepcea, membru CNA, a declarat că s-a mai  întâmplat ca grila de programe să fie aprobată cu anumite condiţionări.

Lorand Turoş, membru CNA: „Noi votăm structura, acele procente. Fatul că o emisiune poartă numele unui politician nu are nicio legătură cu structura grilei de programe”.

Narcisa Iorga – Sunt solicitări de reactualizare a structurii şi grilelor de programe. În grilă există o emisiune care încalcă cutumele CNA şi legislaţia. Dacă nu vreţi să discutăm, foarte bine, mergem mai departe.

Christian Mititelu, membru CNA – „Eu propun să aprobăm grila şi să facem o monitorizare a emisiunii şi vom vedea atunci ce e de făcut”.

Narcisa Iorga – Eu nu spun că merită o sancţiune, eu am o problemă cu faptul că este promovat în titlu un om politic. Este o promovare permanentă, prin nume, nu mai vorbesc prin invitat.

Cristina Trepcea - Sunt absolute de acord că noi nu votăm numele unei emisiuni, dar numele unei producţii trebuie să respecte anumite reguli. E normal să ne gândim dacă acesta este în acord cu legea sau cu interesele publicului. Trebuie să verificăm care este statutul politic al domnului Marga, dar dacă dânsul ar fi candidat la preşedinţie, nu credeţi că ar fi cam dubios ca o emisiune să-I poarte numele?

Lorand Turoş - Sunt perfect de acord, dar aceasta este o altă speţă. Nu trebuie condiţionată aprobarea unei structuri de programe de numele unei emisiuni.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Horia Muresan Horia Muresan
    pt "tomescu": da, domnule romeo couti, asa este, este o emisiune foarte veche, chiar de dinainte sa existe postul. inainte dl marga realiza emisiunea in scris. pardon, inscrisuri. semnate horia si muresan.
    fara legatura, dvs. ce nume de cod aveti (deci aveti, nu aveati, sesizati nuanta)?
  • mariana mariana
    tomescule sa nu-mi spui ca acest securist dovedit este om de cultura ca vars acum pe tastatura calculatorului meu, pai dumneata spui de respectul oamenilor de cultura? cind cel mai mincinos plagiator ponta ii arunca la gunoi pe cei mai intelectuali oameni pe car tara noastra ii are? ce nesimtire ordinara s vii cu un asemenea personaj grotesc si sa spui ca'i om de cultura! marga este distrugatorul Institutului de Culttura, a distrus totul ceia ce a facut adevaratii intelectuali.
  • tomescu tomescu
    Emisiunea nu este noua. Este cea mai veche emisiune a postului. Este un succes de vreo 7-8 ani. In Romania, respectul pentru oamenii de cultura este insa inexistent. Doamna narcisa iorga are vreo calitate in afara de cea politica in virtutea careia ocupa un post pe care nu-l onoreaza?
  • lara lara
    Directorul postului de vreo 12 ani, Romeo Couti, il cultiva pe Marga dintotdeauna pentru sprijin politic si il plateste pe masura.Recent, a lansat si o carte de dialoguri cu acesta, la editura lui Dancu.Cind ma gandesc ca Marga a fost rector 19 (nouasprezece) ani si ca multe voci considera ca si acum conduce din umbra Universitatea, cred ca pretiosii si imaculatii intelectuali din Cluj au exact ce merita...

Trimite un comentariu

sus