Skip to main content

Evenimentul zilei a câştigat irevocabil procesul cu premierul Victor Ponta

 
Evenimentul zilei, proces cu Ponta
Evenimentul zilei, proces cu Ponta

Evenimentul zilei, proces cu PontaCurtea de Apel Bucureşti a respins ca nefondat recursul cerut de Victor Ponta prin care cerea răspunderea delictuală a unor jurnalişti de la Evenimentul zilei care au scris despre contractul dintre Complexul Turceni şi firma de avocatură "Şova şi asociaţii", unde actualul premier a fost partener, scrie EVZ.ro.

Publicitate

Reamintim că într-un articol din iunie 2011, cu titul "Căpuşa socialistă a supt un milion de euro de la stat", ziarul Evenimentul zilei a prezentat rezultatele unui controlul efectuat de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) la complexurile energetice Turceni şi Rovinari.

În urma acestor verificări a rezultat că firma de avocatură condusă de senatorul Dan Şova, din care a făcut parte şi Victor Ponta ca "senior partner", a încasat ilegal 4,4 milioane de lei.

Avocaţii munceau, în acte, şi câte 26 sau 27 de ore pe zi. Inspectorii ANAF au mai constatat grave încălcări ale contractelor încheiate de SCA "Şova & Asociaţii" cu cele două complexuri, contractele încălcând, la rândul lor, legislaţia privind achiziţiile publice.

Victor Ponta i-a dat chemat atunci în judecată pe jurnalistii Cătălin Antohe, Vlad Macovei, Marius Vulpe, Carmen Velicu şi Cristian Vasilcoiu, dar şi Editura Evenimentul şi Capital, care au avut curajul de prezenta în paginile publicaţiei contractul dintre Complexul Turceni şi firma de avocatură "Şova şi asociaţii", unde actualul premier a fost partener.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mariuta Mihai Dan Mariuta Mihai Dan
    Stai 1000 de ani sa te judeci si apoi se dovedeste ca ai dreptate...

Trimite un comentariu

sus