Skip to main content

Expoziţia World Press Photo, la Bucureşti până la sfârşitul lunii mai

 
expozitie wordpress
expozitie wordpress

expozitie wordpress

Publicitate

Cea mai importantă expoziţie de fotojurnalism la nivel global, World Press Photo, este găzduită la Bucureşti în perioada 8 – 29 mai 2014, în Piaţa Universităţii din Bucureşti.

În cadrul acestei expoziţii, vizitatorii români pot vedea Fotografia Anului la World Press Photo – a fotografului american John Stanmeyer, care ilustrează o serie de imigranţi africani pe ţărmul oraşului Djibouti în timpul nopţii, ridicându-şi telefoanele în aer în încercarea de a capta un semnal necostisitor din ţara vecină, Somalia - pentru a reînnoda legăturile cu rudele din străinătate.

Evenimentul de la Bucureşti face parte din expoziţia anuală internaţională World Press Photo, care călătoreşte în întreaga lume, fiind montată în peste 100 de locaţii din peste 45 de ţări - şi vizitată de peste 3,5 milioane de oameni la fiecare ediţie.

Expoziţia WPP este o iniţiativă a World Press Photo Foundation, fondată în anul 1955 în Olanda, şi activează ca organizaţie independentă, non-profit, cu sediul în Amsterdam. Activitatea Fundaţiei este dedicată stabilirii standardelor ridicate în fotojurnalism şi fotografie documentară la nivel mondial.

Mai multe detalii, precum şi lista completă a câştigătorilor, poate fi consultată pe site-ul oficial al expozitiei www.worldpressphoto.org

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus