Skip to main content

Fostul şef al internetului din Pro, despre restructurările de acum şi de acum câţiva ani: Eu nu am dat pe nimeni afară din nicio clădire cu bodiguarzii.

 
robert berza_foto Yoda
robert berza_foto Yoda

robert berza_foto Yoda
Foto: Yoda.ro

Publicitate

Robert Berza, fost manager al diviziei de Internet din Pro TV şi ulterior şef al diviziei new media din CME, scrie pe blogul personal despre concedierile abrupte de ieri din Pro TV şi îşi aminteşte de primele restructurări din 2008 prin care a trecut compania.

„În 2014, de Ziua Victoriei, întreaga echipă de PR din Pache a fost dată afară cu bodyguarzii. În 2014, multe dintre „fetele de la PR” împlineau peste 8-9-10 ani de când fac parte din aceeaşi familie cu Lucia Antal, actuala lor şefă, si Dana Negrau (HR Manager), dar niciuna nu a fost atât de om încât să găsească argumente, zâmbete amare, politeţuri şi o hârtie oficială pe care să o pună în faţa viitorului “restructurat”. Acele 20 de minute de discuţie în contul a peste 10 ani de muncă cu o legitimaţie pe care scrie ProTV. Nu e aşa că e greu să gândeşti liber când ai coloana vertebrală de şarpe?”, scrie Robert Berza pe blogul său.

În finalul textului, el precizează că nu comentează planul de restructurare al CME, însă:  „Nu am dat pe nimeni afară din nicio clpdire cu bodiguarzii”.

Fostul manager din Pro TV rememorează un moment din 2008 când Pro TV a trecut prin primele restructurări şi a trebuit să dea afară 25 de oameni din cei 75 pe care îi avea în subordine.

„În tot acest demers, pentru mine au fost importanţi, înainte de toate, 2 oameni: Costi “Moşu” Mocanu şi Dana Negrau. Fără să fi avut vreun discurs de manual, m-au ajutat cumva natural să înţeleg că suntem într-un punct în care orice companie se află la un moment dat şi că important e viitorul celor 50 de oameni care rămân, nu al celor 20-şi-ceva care pleacă”, povesteşte el 

„Într-o singură zi am vorbit cu toţi oamenii “daţi afară”; câte 20 de minute maximum. Atât îmi calculasem că pot până când nu înnebunesc. I-am privit in ochi, am zâmbit amar, am rămas cu o strângere de mână sau un salut şoptit. Unii mi-au purtat pica poate o vreme, poate inca imi poarta pica. Alţii ştiu sigur că nu. Au trecut peste si acum o duc ok”. îşi aminteşte el.

În finalul textului, Robert Berza face şi două precizări:

PS. Nu discut / comentez / neg masurile de restructurare prin care trece ProTV si CME. Am invatat deja din 2008 ca ele fac parte din viata oricarei companii si de cele mai multe ori, desi nepopulare, duc la rezultate financiare si operationale pozitive.

Disclamers: Am facut parte din echipa de PR pt 2 ani, intre verile lui 2004 si 2006. Nu am dat pe nimeni afara din nicio cladire cu bodiguarzii. Am trecut prin 3 planuri mari de restructurare. Am lucrat 9 ani in ProTV / CME, pana in vara lui 2013. Cred in avocatii buni.

Citiţi textul integral, AICI

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Guus Guus
    tu, robi, nu mi-ai publicat comentariul?:)) of-of. am lovit intr-o legenda, e-adevarat :))...
  • Guus Guus
    pun si aici comentariul meu de la postul lui Robert de pe blog.

    wow... in momentul de fata imi e efectiv jena ca am lucrat vreodata in protv. si eu am avut contract tot pe business personal company in loc de protv sa si cand m-au chemat catinca si moga sa ma dea afara, la inceputul lui decembrie 2009, n-am avut cu cine sa ma lupt si pe cine sa dau in judecata. e un mare si amar LOL si rasu'-plansu' si tot ce mai vrei. si continua sa fie. in opinia mea, lasam in urma profesionisti mult mai slabi ca mine, dar deh, n-a stat nimeni sa ma intrebe, totu-i oale si ulcele acum.

    my point is, referitor la metodele cu bodyguarzii, din punct de vedere al comunicarii interne, protv ul a fost mereu absolut muci. nu se primeau mailuri nici macar de la hr, din cele de tip administrativ, daramite de la line management. nici pozitiile noi nu erau anuntate, nici macar invitatii la petrecerea anuala nu se trimiteau pe mail, aflam de ea ca eram vecini cu tipele de la pr. nu se comunica decat cu seniorii si chiar si asa, nu in sedinte oficiale.

    nu ca mi-ar mai pasa acum, dar sper ca mgmt strain sa schimbe lucrurile macar in relatia angajator-angajat. singurul motiv pentru care se poate discuta de employer brand si employee engagement in pro a fost natura businessului, de media. aveai immediate reward, tot ce construiai era disponibil si difuzabil imediat, daca era ceva glamouros about your job era tot prin prisma mediului si a mediei:) dar managementul nu a incercat vreodata, nicio clipa, absolut nicio secunda, sa stabileasca vreo legatura cu tine, ca om operational din multimea de oameni operationali. in mkt asa a fost since forever.

    practic, lucrurile n-au fost niciodata altfel. practic, in pro, puteai sa te astepti linistit sa te scoata afara cu bodyguarzii. purul si tristul adevar. asta e calitatea managementului de acolo. plus ca, trebuia sa te astepti la absolut orice din moment ce, legal vorbind, tu nu lucrai pentru ei, ci pentru bpc/film lance.

    cheers si numai de bine cui se simte descumpanit. there are better paths ahead, in locuri unde te poti simti mandru de ce faci si din alte puncte de vedere, nu prin asocierea cu un brand de entertainment decazut, de care, cum ziceam, mi-e efectiv jena.
  • GigioneA3 GigioneA3
    Domnu' Berza, de moralisti-deontologi d-astia ca tine, care vorbesc despre orice, e plina piata. Io ma mir ca, la cate porcarii au facut executand pupincuristic ordinele shogunului, Costi Mocanu si Dana Negrau isi mai imprastie parturile prin Pro... Toti va dati profesionisti, dar ati furat statul la greu prin neplata corecta a taxelor. Toti va dati smekeri, dar ati lins pe unde ati putut ca sa sariti de la Sport la PR si de la PR la Web etc, de parca le stiti voi pe toate, de parca v-ati nascut sefi.
  • Eu Eu
    Culmea este ca exact cei care au salvat PRO TV S.A. de plata taxelor cu angajatii au acum de suferit! Aici cred ca ITM ar trebui sa se sesizeze din oficiu, si alte organe abilitate ar trebui sa faca acelasi lucru!
    Si mai este ceva si mai dureros! Sa vedem cine va vira banii pentru plata taxelor la bugetul de stat, la asig soc. pentru firmle angajatilor. NU SUNT BANI PUTINI. Uneori se ajungea la sume deloc de neglijat. Erau persoane care incasau salariile pentru mai multi angajati ca apoi sa si imparta banii intre ei dupa cum fiecare isi stia salariul. Aceste persoane se vad in situatia de a fi si dati afara si cu datorii imense. Este ceva unic, este mai dureros decat o simpla concediere!
  • Eu Eu
    Dar ce zici daca acei oameni au incercat an de an sau semestru de semestru sa fie angajati cu acte in regula pe PRO TV S.A. si de fiecare data li s-a spus ca "nu exista nicio diferenta intre acei angajati pe firme si cei angajati pe PRO TV S.A. , si drept dovada in acest sens se dadea mereu exemplu legitimatia de serviciu care "este unica pentru toata lumea si face dovada apartenentei tuturor aceleiasi firme PRO TV S.A.
    SE PARE CA NU A FOST ASA!!!
  • adi adi
    Ce pot face avocatii buni daca legal oamenii aia au acceptat sa lucreze la Protv ca angajati ai altor firme? Si-au asumat un risc.
  • Florin Florin
    angajatii de atunci nu au chemat politia cand li s a spus ca sunt restructurati.

Trimite un comentariu

sus