Skip to main content

Instanţa a anulat două amenzi la Antena 1 şi Antena 3: una luată pentru Acces direct şi una din cauza lui Badea şi Gâdea

 
Badea si Gadea
Badea si Gadea

Badea si Gadea

Publicitate

Curtea de Apel Bucureşti a anulat, la începutul acestei săptămâni, două amenzi date de Consiliul Naţional al Audiovizualului pentru posturile Antena 1 şi Antena 3. Niciuna dintre decizii nu este definitivă, putând fi atacate cu apel.

În cazul Antenei 3 este vorba despre o amendă de 20.000 de lei, dată de CNA pe 13 ianuarie, pentru o ediţie a Sintezei zilei (cu Mihai Gâdea) şi două ediţii În gura presei cu Mircea Badea, difuzate în noiembrie, respectiv decembrie, în care realizatorii au folosit limbaj injurios (detalii AICI).

La Antena 1 a fost vorba de o amendă de 70.000 de lei, dată de CNA în luna februarie, pentru circul făcut de Nicolae Guţă la emisiunea Acces Direct. Mai exact, postul a fost amendat pentru limbajul vulgar folosit pe post la o oră accesibilă minorilor. Tot din cauza lui Guţă a fost amendat şi Pro TV, cu suma de 50.000 de lei. (Detalii AICI).

UPDATE. Narcisa Iorga, membru CNA, a spus că procesele au fost câştigate invocându-se o chestiune procedurală şi nu una de fond.

Ce spune instanţa în cazul Antenei 1:

Admite acţiunea. Anulează Decizia nr. 121/06.02.2014 emisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Exonerează reclamanta de la plata amenzii dispusă prin Decizia nr. 121/06.02.2014. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea de recurs urmând a fi depusă la prezenta instanţă, Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. 

Decizia instanţei în cazul Antenei 3: 

Admite acţiunea. Anulează decizia CNA nr. 32/13.01.2014. Exonerează reclamanta de amenda în cuantum de 20.000 lei. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mm Mm
    Nici un comentariu? Ahaha.

Trimite un comentariu

sus