Skip to main content

Instanţa a anulat somaţia dată radioului în cazul Dan Puric - România este condusă de „un cuib mafiotic”

 
dan_puric
dan_puric

dan_puric

Publicitate

Curtea de Apel Bucureşti a decis să anuleze o somaţie dată de CNA radioului public pentru afirmaţiile făcute de Dan Puric în emisiunea Maraton de duminică, potrivit cărora România este condusă de „un cuib mafiotic” şi de „o şleahtă de securişti”.

Potrivit hotărârii de la Curtea de apel, instanţa Anulează decizia nr. 672/12.12.2013 emisă de Consiliul Naţional al Audiovizualului. Cu recurs în 15 zile de la comunicare.

Procesul a fost declanşat de Alexandru Rusu, moderatorul emisiunii Maraton de duminică, în care Dan Puric a făcut afirmaţiile sancţionate de CNA.

Contactat de Paginademedia.ro, Alexandru Rusu spune că somaţia CNA ar fi creat un precedent periculos.

Alexandru Rusu, pentru Paginademedia.ro:

"CNA a interpretat excesiv articolul 40 din Codul de reglementare în audiovizual, care spunea că moderatorul să nu permită invitaţilor să aibă un limbaj injurios.

Mai exact, au interpretat opiniile lui Dan Puric ca fiind o instigare. A devenit aproape o practică, s-a văzut câteva săptămâni mai târziu, când B1 a fost amendat mai rău, cu amendă, pentru o emisiune” (este vorba despre mai multe ediţii ale emisiunii lui Robert Turcescu, una dintre ele fiind un interviu cu Dan Puric, în care cel din urmă a afirmat că România este condusă de „un stat mafiotic”)

"Din punctul meu de vedere, se crea un precedent periculos, prin interpretarea excesivă. Orice fel de opinia putea fi cenzurată", a adăugat Alexandru Rusu.

Reamintim că, pe 12 decembrie, Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis să sancţioneze radioul public cu somaţie pentru că realizatorul emisiunii Maraton de duminicăAlexandru Rusu, nu a intervenit atunci când Dan Puric a spus că România este condusă de „un cuib mafiotic” şi de „o şleahtă de securişti”, după cum paginademedia.ro a relatat AICI.

CNA a considerat printre altele că moderatorul emisiunii nu a solicitat invitatului să justifice aprecierile pe care le-a făcut, iar sancţiunea a fost dată pe articolul 40 din Codul Audiovizual, care spune că „Moderatorii programelor au obligaţia să nu folosească şi să nu permită invitaţilor să folosească un limbaj injurios sau să instige la violenţă.”

Care au fost afirmaţiile care au deranjat: 

  • Dacă în România era într-adevăr un stat şi nu un cuib mafiotic, lucrul acesta era onorat.”
  • „Cu ocazia aceasta, sigur, noi vorbim pentru ascultători, pentru oamenii conştienţi, nu vorbim de şleahta asta de securişti care ne conduc, noi vorbim de oamenii ăştia.”
  • Sistemul acesta de tip mafiot care paralizează dezvoltarea României este un cancer la nivel social.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Justiția confirmă diagnosticul ActiveWatch: CNA sancționează abu
    […] Mai multe detalii aici. […]

Trimite un comentariu

sus