Skip to main content

Petiţie la TVR. Angajaţi ai postului cer demisia lui Stelian Tănase

 
tvr7
tvr7

tvr

Publicitate

Mai mulţi angajaţi ai televiziunii publice au lansat o petiţie online prin care trag un semnal de alarmă în legătură cu situaţia din TVR: reducerea timpului de lucru şi a salariilor şi cer demisia şefului interimar al instituţiei, Stelian Tănase.

„Ultima găselniţă a conducerii TVR este reducerea timpului de lucru şi implicit a salariilor. Fără a avea nici o justificare economică şi fără a fi urmat toate etapele premergătoare unei asemenea decizii, Directorul General Interimar şi Comitetul Director vor propune Consiliului de Administraţie din 28 mai această măsură”, se arată în petiţia semnată până la momentul publicării ştirii de peste 40 de persoane.

„Decizia este încununarea a 5 luni de bâiguieli manageriale, cu abuzuri, angajări, ingerinţe grosolane în politica editorială. Încercăm mai jos să facem un rezumat al mandatului acestui interimat, o perioadă în care demnitatea noastră profesională a fost călcată sistematic în picioare”, se mai arată în textul petiţiei.

Aceeaşi petiţie dezvălui şi o parte dintre salariile pe care noile vedete de pe post, aduse în instituţie de la începutul mandatului lui Stelian Tănase:

  • Cornel Nistorescu - 2500 euro/lună
  • Ion M. Ioniţă (plecat între timp)- 3000 euro/lună
  • Daniel Apostol -2000 euro/lună
  • Timeea Bereczki- 4.000 lei/lună
  • Miruna Munteanu 6.000 lei/lună de la TVRi
  • Mircea Dinescu 6220 euro net/lună de la TVR 1 şi 2560 euro net/lună de la TVR 2, la care se adaugă reclama pe faţă la propriul restaurant
  • Florin Iaru 6400 lei pe lună pe TVR2
  • Liviu Mihaiu are un contract foarte bine întocmit, în interesul său, bineînţeles. Dacă nu are mai mult de două ediţii pe lună este plătit cu 1300 de euro pe ediţie, dacă are peste trei, se mulţumeşte cu 1000.Total,13.100 de euro/sezon.

Fragmente din textul petiţiei: 

  • „Declaraţiile din 6 martie 2014 anunţau trei soluţii pentru redresarea TVR: reducerea cheltuielilor de producţie, obţinerea aprobării pentru indexarea taxei TV şi obţinerea unei amnistii fiscale. Acestea s-au transformat după două luni în soluţii manageriale ca insolvenţa TVR şi tăierea a 25 % din salarii prin reducerea programului de lucru cu o zi pe săptămână sau două ore pe zi.”
  • „În numeroase luări de poziţie şi interviuri, domnul Director General Interimar acuză salariaţii SRTV pentru situaţia în care se găseşte instituţia. Domnule Director General Interimar, vă informăm că NU este conform cu regulamentul intern al SRTV, să vorbiţi permanent despre eşecul TVR şi nu despre eşecul managerilor din TVR, o nuanţare cel puţin morală pe care o cerem public intelectualului, ziaristului şi mai ales directorului Stelian Tănase. Vă solicităm public, domnule Director General, să criticaţi în discursurile şi interviurile dvs. „managerii TVR” şi nu „TVR”.”
  • „La fiecare şedinţă a Comitetului Director, şefii de canale sunt "certaţi" de Directorul General Interimar pentru că difuzează emisiuni ai căror protagonişti nu sunt agreaţi de domnul Tănase. Aşa s-a întâmplat în cazul interviului cu Lucian Boia iar alte iniţiative au fost stopate din faşă. Emisiunea despre condiţia intelectualului în România, cu invitaţii Gabriel Liiceanu şi Andrei Pleşu, nu s-a realizat niciodată, dar a stârnit o altă polemică, aducând din nou prejudicii de imagine Televiziunii Române.”
  • „Se prefigurează o nouă încercare de a ne acoperi de ridicol: Premiile TVR. Nu ştim la ce vor folosi, nu ştim de ce le acordăm. Prestigiul nu se (re)dobândeşte acordând premii, ci câştigându-le! Or, premii nu se pot lua pe şuete între prieteni în studio, pe formate reşapate de la concurenţa televiziunilor de apartament.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    eradicarea nepotismului in tvr? au ramas neatinse clanuri intregi si au zburat, in proportie de 90%, doar oameni fara rude in tvr. dar vine ea ziua in care cineva va face o reala selectie pe baza nu de rudenie si limbi ci de profesionalism. oricum rudele s-au simtit cam rau in anul care a trecut pentru ca le-au luat caimacul pilele proaspete. :) procentul de oameni corecti si talentati este cam 40%. restul e balast platit imparateste. balast obtinut din 2009 de la lazescu incoace. ala a angajat pe blat 600 de oameni!!! am trait in tvr 37 de ani si niciodata n-am auzit "sindicatul a spus" pentru ca sindicatul ala se ocupa cu trasul de sfori pentru obtinerea de functii in patronat, nu cu grija fata de angajati. :( dar pentru filmari si montaje de noapte iti trebuie aprobari in avans.
  • un fost tvr un fost tvr
    Nu mosule,eu faceam parte din echipa tehnica ,veneam primi la locul actiuni si plecam la sfarsitul emisiuni.Vorbiti in necunostinta de cauza.Sa faci si tu deplasare cu diurna de 18 lei ,sa tragi de cabluri care au rahat si urina pe ele si dupa aia sa vorbesti.Si sa te cazezi in camine de scoala cate 15 paturi in camera si toaleta pe hol.
  • un fost tvr un fost tvr
    Baiatule...ia d-aici ce spun eu,treba cu inchiriatul nu are nici o legatura cu ce ai afirmat tu.Inchirierea unui studio presupune un contract cu niste calauze.Prietenul tau de ce nu a facut sezizare la politie?Treaba cu redactia este normala fiecare redactie cu specificul ei.Ce are s...a cu prefectura.Fa o documentare buna si dupa aia posteaza.PS.Tu cate ore lucrezi pe zi?Treaba cu sindicatul este o poveste de adormit copii.
  • Radu Radu
    Baiatule...ia d-aci doua exemple. Acum cativa ani, un cunoscut de-al meu a inchiriat un studio al Tvr pt 48 de ore ca sa filmeze ceva in el. Cu aprobare de la conducere/consiliu de administratie, cu banii jos, etc. Se apuca de treaba si pe la ora 20.00 se trezeste abordat de un baiat teverist : "sefu noi plecam acasa. Bine si ?! Pai trebuie sa incuiem studioul si sa stingem luminile. Bine, dar am platit studioul pt 48 de ore !! Nu conteaza, pe noi nu ne intereseaza ce ai facut matale cu conducerea, noua sindicatul ne da ordine si ni s-a spus sa inchidem studioul cand plecam". Cum credeti ca s-a rezolvat ? Evident cu o spaga grasa pe care omul a distribuit-o efectiv ca la nunta la vreo 10-12 baieti din Tvr. Si asta dupa ce platise bani grei pt chiria studioului.
    Alta faza cu teverei...un crestin nefamiliarizat cu mersul lucrurilor in aceasta institutie avea si el o prapadita de emisiune si afla ca la un moment dat urma ca o echipa de filmare urma sa abordeze un demnitar caruia, la randul sau, vroia sa-i ceara o opinie pe care s-o insereze in pardalnica de emisiune. Omul transmite urmatorul mesaj :"am rugamintea ca reporterul care merge la filmare, pe langa intrebarile sale sa-l intrebe pe demnitar si urmatorul lucru...bla,bla,bla".
    Raspuns :"nu se poate. Potrivit fisei de post reporterul nu poate adresa decat intrebari care privesc redactia din care face parte. Daca doriti sa-l abordati pe deminitar trimiteti propria dvs echipa de filmare". Va dati seama ca omul a ramas perplex. Adica reporterul cu pricina nu putea deschide gura ca sa adreseze o nenorocita de intrebare dar institutia era dispusa sa-si asume o noua cheltuiala cu masina-benzina-reporter-sofer-operator cand oricum la fata locului ar fi mers oricum o echipa. Pai d-asta sunteti unde sunteti mai baieti !
  • alex alex
    Nu a visat deloc urat. Stie bine ce zice. Si nu numai el. nu sunt de acord cu procentul lui. Nu sunt 90% inutili. Doar vreo 60%. Niste incompetenti, lenesi obisnuiti cu salarii bune si foarte bune pentru o minca foarte usoara.

    Fostule TVRist, probabil ca esti genul care obosea daca scria o stire si ti se parea ca muncesti. Sau poate erai unul dintre cei 20 de oameni care mergeau sa filmeze o stire de 30 de secunde. In ce alta televiziune se duc echipe de cate 10 oameni cateodata, pe teren?

    Cum era cu deplasarile? Bagai si tu motorina in plus la decontare?

    Sa plateasca Tanase pentru tot ce a facut si face. DAr mai subtire cu profesionistii din TVR. O sa afle lumea in curand si de voi
  • ion ion
    PESEDEU ii plateste o renta grasa lui DINESCU, din BANI PUBLICI, ca sa nu mai discute despre politica. Tacere cumparata PE BANII VOSTRI!
  • un fost tvr un fost tvr
    Baiatule cred ca ai visat urat si vorbeste gura fara tine,sau poate suferi cu capul cand afirmi asa ceva.
  • Radu Radu
    Tvr-ul este cea mai abjecta cloaca din presa romana. Nu Tanase trebuie dat jos ci trebuie dati afara cel putin 90% dintre angajatii Tvr care trag targa pe uscat si iau spagi de peste tot cu amandoua mainile. Tvr isi va reveni doar atunci cand va fi eliminat nepotismul din institutie si cand acolo nu va mai comanda acest sindicat care nu face altceva decat sa-i protejeze pe toti incompetentii angajati acolo pe pile si relatii. In Tvr 10 angajati fac treaba pe care intr-o televiziune privata o face un singur om asa ca indiferent cine va conduce institutia, pana nu elimina tot putregaiul nu va putea face nimic.
  • teveristul bugetar teveristul bugetar
    propun guvernului majorarea taxei tv pentru ca si alti corifei sa aiba emisiuni fara audienta dar bine platite. si sa nu fie salarii mai mici decat la asf. de la 20.000 de euro in sus. va rog, putin respect.
  • jon jon
    Propun pe Alexandras Cesnavicius in locul lui Stelian Tanase.
  • livia pila livia pila
    pastrarea numitului tanase stelian in fruntea tvr e un scandal national. o sfidare la adresa bunului simt. gata, ajunge, acasa !
  • Andrei Andrei
    Majoritatea castiga mai mult decat cel mai inalt demnitar in statul roman, care e si el bugetar. Tanase asta habar n-are ce inseamna sa castige 1 leu in tara asta, ca altfel n-ar fi facut astfel de contracte paguboase. Daca era firma ma-sii, atunci nu cred ca-i convenea sa dea salarii exagerate unor angajati ce fac performanta.
  • gigi gigi
    Tanase & Dinescu = prietenul la nevoie se cunoaste

Trimite un comentariu

sus