Skip to main content

Reglementarea internetului, sămânţă de scandal la CNA. Contre între Laura Georgescu, preşedinte CNA, şi Narcisa Iorga

 
CNA
CNA

Foto: Paginademedia.ro
Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

O discuţie despre o posibilă reglementare a spaţiului virtual a dat naştere unui scandal între Narcisa Iorga, membru CNA şi preşedintele instituţiei, Laura Georgescu.

După discuţiile în contradictoriu purtate în şedinţele CNA, „bătălia” se dă în comunicate de presă.

De la ce a pornit totul. În şedinţa publică din data de 24 aprilie, preşedintele CNA, Laura Georgescu, a declarat, pe subiectul reglementării în online: „am putea să facem noi primul pas şi să mergem mai departe spre luarea în calcul a modificării Directivei Serviciilor Media Audiovizual.”

La puţin timp după aceste afirmaţii, Narcisa Iorga a publicat pe blogul personal, Despre Audiovizual, împreună cu înregistrări din timpul şedinţei CNA. Narcisa Iorga: „Preşedintele CNA vrea să controleze internetul". "La început, prin «propuneri de reglementare minime», în scopul nobil declarat de protejare a minorilor de abuzurile la care pot fi supuşi prin intermediul internetului. Mai târziu, cine ştie la ce se ajunge! Cu puterea de disimulare ieşită din comun pe care o deţine, Laura Georgescu invocă demersurile făcute de comisarul european pentru Agenda Digitală Neelie Kroes, când, de fapt, serveşte interese politice riscante exprimate deja la Bucureşti pentru a controla mediul virtual. Nu neg bunele intenţii ale Comisiei Europene de a proteja copiii de abuzurile prin internet, dar niciuna dintre ţările europene nu se confruntă cu abuzurile permanente asupra minorilor prin intermediul audiovizualului aşa cum se confruntă România, din cauza unui CNA incapabil să servească interesul public."

Reacţia Laurei Georgescu într-un comunicat de presă: „Oricine afirma că urmeaza să reglementeze Internetul trebuie mai întâi să reglementeze Cosmosul”.

Laura Georgescu a trimis ieri un punct de vedere prin care spune că informatiile vehiculate în ultimele zile referitoare la „pericolul" în care ar urma să intre „libertatea de expresie pe Internet" s-au bazat pe distorsionarea de către doamna Narcisa Iorga, membru al Consiliului, a unei informări făcute în şedinţa publică a CNA din data de 24.04.2014 ca urmare a participării mele, în calitate de Preşedinte al CNA, la Conferinţa Internaţională "Protecţia minorilor în era digitală", ce a avut loc la Atena în zilele de 14 şi 15 aprilie 2014”.

„Oricine afirma că urmeaza sa reglementeze Internetul trebuie mai întâi să reglementeze Cosmosul”, a încheiat Laura Georgescu documentul trimis către presă.

La o zi după comunicatul preşedintelui CNA, a venit şi un răspuns din partea Narcisei Iorga:

„Nu am distorsionat cu nimic informarea preşedintelui CNA cu privire la participarea sa la o conferinţă internaţională. Doamna Laura Georgescu trebuie să-şi asume propriile declaraţii, măcar cele făcute în spaţiu public. Domnia sa a afirmat fără echivoc că ”trebuie reglementat spaţiul virtual” şi că CNA trebuie să vină cu ”propuneri pentru reglementări minime într-o primă fază”, a declarat Narcisa Iorga, membru CNA, într-o declaraţie de presă.

„Personal, am întrebat-o pe doamna Laura Georgescu ce poziţie oficială a prezentat la reuniunea internaţională de la Atena şi ce anume, concret, ar trebui să facă CNA. Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului a afirmat că a prezentat participanţilor faptul că ”în România nu avem reglementări pe virtual” şi că ar trebui ca, până în luna septembrie a acestuia an, ”să facem propuneri, într-o primă fază, pentru reglementări minime”. Doamna Laura Georgescu a adăugat că la conferinţa internaţională de la Atena ”nu s-a umblat decât la construirea unui puzzle cu un singur enunţ: trebuie reglementat spaţiul virtual”, a mai adăugat aceasta.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • alex301 alex301
    Se va incalca orice libera exprimare mai bine ramane asa cum este si asa la tv te plictisesti cu regula lor doar internetu mai e liber si pe ala ni-l ia?
  • alex301 alex301
    An curand vom ramane ca la comunisti daca si internetu vor sa nil ia vor da amenzi la greu nu o sa mai poti vb orice pe net si o gluma daca o faci te vei trezi cu amenda an plic aia anseamna cna pe net
  • George Damian – Libertatea de exprimare şi blogurile. Vari
    […] Şi la noi. De multă vreme apar declaraţii de la tot felul de politicieni care vor să reglementeze într-un fel sau altul exprimarea de opinii pe internet. Găsesc tot felul de scuze transparente, distorsionează tot felul de situaţii reale – dar ţinta finală este posibilitatea unui control asupra a ceea ce se publică pe internet. Nu vă mai spun că există tot felul de foşti şefi din presa de stil vechi, care încă au putere de decizie şi tare le-ar mai place să fie refăcut un sistem pe care să-l poată controla (să nu vă miraţi când vedeţi „formatori de opinie” susţinând astfel de legi în România). Ar trebui făcută o scurtă istorie a iniţiativelor pentru „reglementarea internetului” în România, ultima astfel de dezbatere se desfăşoară la Consiliul Naţional al Audiovizualului (care de principiu ar trebui să se ocupe de radio şi televiziune., dar i s-a năzărit cu internetul de ceva vreme). În principiu, cineva de la CNA vrea să se folosească de o dezbatere europeană pentru a regula puţin blogurile din România (detalii aici). […]
  • retevei retevei
    mama ce de anti-reglementisti. cind veti avea copii care vor fi fani gore vom avea mai multe stiri numai bune pentru televiziunile care nu produc nimic. sa reglementeze. sa-si faca televiziunile ppv (ca tot se viseaza in stil mare la asta) cu morti, topoare, tigani, hoti, accidente, violuri si alte bucurii ale nemuncii si saraciei.

    felicitari, o doamna care crede in viitor, si care nu cistiga bani din a ingropa civilizatia. este normal sa dea doar amenzi, deja limitele sunt terfelite si considerate ca o nuanta.
  • Andrei Andrei
    Cand o sa-i dam jos pe astia de la putere, iar catusele vor zornai melodios, sa spuneti ca Basescu e de vina, pana ragusiti.
  • Vlad Vlad
    Vrea fata sa se afirme in fata lui Mickey mouse..... Găselnița de afirmare... Aia nu e in stare sa se reglementeze pe ea.... Urmăriti puțin deciziile CNA de cand e doamna matroana. 90 % din decizii sunt de amendare , de refuz, de închis gura, ... Desigur 90% din deciziile CNA sunt castitate in instanța de posturi... Da ce contează ... Pulimea plătește CNA.
  • ion ion
    Bombonel era mic copil.... Se pare poate fi mandru de invatacelul sau..
  • alex alex
    Doar internetul a mai ramas nesupus cenzurii.Vor sa-l controleze si pe asta.Bineinteles,ca de la niste securisti ca Ponta si Voiculescu te poti astepta de la orice.Au modelul chinezesc si nord-coreean de control al internetului,de ce sa nu-l aplice si in Romania.Spui ceva urat de regim,hopa iti vine o amenda sau te ridica de pe strada.Rusine,CNA!Rusine,NEOSECURISTILOR!!!

Trimite un comentariu

sus