Skip to main content

Sebastian Ghiţă: Grupul media pe care-l construiesc se pregăteşte de o fuziune şi de o vânzare/ Nu vreau să ajung nici Voiculescu, nici Vântu

 
ghita-22_QMagazine
ghita-22_QMagazine

ghita-22_QMagazineDeputatul PSD, Sebastian Ghiţă, care controlează prin apropiaţi postul de televiziune România TV, a declarat, într-un interviu pentru HotNews.ro realizat de Dan Tapalaga, ca grupul media pe care-l construieşte, inclusiv televiziunea România TV, se pregateste de "o fuziune şi o vânzare".

Publicitate

Ghiţă susţine că negociază cu un cunoscut grup german. Deputatul PSD susţine că doreşte să-şi diminueze influenţa de mogul media şi admite că a luat această decizie la semnalul "unor ambasade" şi în contextul mesajelor transmise de americani în legatură cu influenţa oligarhilor în estul Europei.

Ghiţă anunţă că este pe cale să preia ProFM/Info Pro de la Pro TV, dar nu şi alte active ale trustului Pro. Deputatul PSD mai spune că a discutat cu Adrian Sârbu care ar dori să vândă Mediafax dar nu şi-a exprimat intenţia să cumpere deoarece ar fi convins că vinde scump. Ghiţă a spus ca e interesat să achiziţioneze Ziare.com, dar ca negocierile s-au blocat acum şase-opt luni din cauza sumelor foarte mari cerute.

"Am avut discuţii cu dl Sârbu cum că ar dori să vândă în schimb nu mi-am exprimat niciodată interesul şi intenţia pentru ca sunt convins că va dori să le vandă foarte scump", a declarat Sebastian Ghiţă.

Fragmente din interviul acordat de Sebastian Ghiţă pentru HotNews.ro.

Sebastian Ghita: (...) Grupul media pe care-l construiesc se pregateste de o fuziune si de o vanzare. N-o sa va dau detalii acum dar foarte probabil atragerea unui partener strain vizibil, cu experienta pe piata europeana, va fi urmatorul pas. Sunt doua discutii cu respectivii investitori, n-o sa vi spun acum. Sunt din UE, si e un grup cunoscut, nu e cu filiatii sovietice sau alceva. Sunt din zona germana. N-o sa va spun. Si site-urile Web si televiziunea si radioul, tot ce detinem in media, cred ca trebuie sa beneficieze si suport si sprijin al capitalului strain. De foarte multe ori investitorii vor sa vina cu participatie minoritara si dupa aceea ei isi pastreaza optiunea de a prelua pana la 51% din companie.

Dan Tapalaga: Ati avut in plan sau intentionati sa cumparati Mediafax sau active Mediafax?

Sebastian Ghita: Nu. Dar am avut discutii cu dl Sarbu cum ca ar dori sa vanda in schimb nu mi-am exprimat niciodata interesul si intentia pentru ca sunt convins ca va dori sa le vanda foarte scump.

DT: Intentionati sa cumparati active Pro TV cum ar fi reteaua de radio ProFM/Info Pro?

SG: Da

DT: In ce stadiu sunt negocierile?

SG: Negociem, suntem foarte aproape de a inchide tranzactia?

DT: Pentru ProFM/Info Pro, strict reteua de radio, nu si alte produse?

SG: Nu. Cu toate ca as putea sa-mi obtin licenta la CNA dar atunci strigati ca Ponta a dat licente catre Romania TV si atunci preferam sa dam banii pe ele.

DT: Cine o sa faca aceasta achizitie, care firma din grup?

SG: Nu stiu sa va spun inca. Domnul Iacobescu si consultanii vor decide. S-ar putea sa fie o companie nou infiintata.

DT: Ce alte active din piata va intereseaza in acest moment?

SG: Ziare.com

DT: In ce stadiu sunteti cu negocierile?

SG: Am oprit negocierile acum sase luni sau opt luni pentru ca actionarii lor doreau foarte multi bani si nu cred ca merita.

DT: Intentionati sa le reluati?

SG: Daca le vine minte la cap si daca toata lumea crede ca ar fi o afacere am putea sa le reluam. Dar la sumele care le doresc ei e exclus.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • cinique cinique
    ce vrei tata, e mogul, nu profesor de lb. romana. la banii lui, angajeaza un amarat de profesor sa vorbeasca in locul lui.
  • Jenescu Sergiu Jenescu Sergiu
    2 cuvinte din tot interviul si voi ati ales sa le puneti in titlu. Altfel nu cred ca statea nimeni sa citeasca balivernele voastre.
  • Librarul Librarul
    probabil ghita se teme sa nu pice in mainile razbunarii lui basescu care are grija sa incurce lucrurile tuturor celor care nu accepta sa ii joace jocurile politice murdare
  • nadia nitov nadia nitov
    "dar sumele care le doresc ei e exclus" ? bravo, mogulule!

Trimite un comentariu

sus