Skip to main content

Statul francez a ajutat anul trecut presa scrisă cu 288 de milioane de euro

 
presa franceza
presa franceza

Sursa foto: Ozap.com
Sursa foto: Ozap.com

Publicitate

Anul trecut, 200 de titluri din presa scrisă franceză au fost ajutate de ministerul Culturii din Hexagon cu 288 de milioane de euro, scrie Ozap.com.

În mod oficial, aceste ajutoare sunt acordate de stat pentru a garanta pluralismul şi libertatea presei.

"Le Figaro" şi "Le Monde" au fost publicaţiile care au beneficiat de cele mai mari subvenţii, fiecare a primit anul trecut circa 16,1 milioane de euro.

Următorul loc în clasamentul ziarelor ajutate de stat a fost "Aujourd'hui en France", care a primit circa 12 milioane de euro, iar "Ouest France" a beneficiat de un ajutor de 10,4 milioane de euro, la egalitate cu "La Croix".

În acest top urmează "Télérama" (10,1 millioane de euro), "Libération" (9,8), "Le Nouvel Observateur" (8,2 millions d'euros) şi "Télé 7 Jours" (6,9).

Ozap.com menţionează că ajutoarele acordate presei tipărite s-au dublat faţă de 2008. Aceste ajutoare acordate de stat au fost aspru criticate de Curtea de Conturi în februarie şi septembrie 2013.

Magistraţii au spus că pachetul de ajutor acordat între 2009 şi 2011, care s-a ridicat la valoarea de 5 miliarde de euro, a fost ineficient având în vedere faptul că întreţine o situaţie de dependenţă pentru acest sector al presei.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • PS PS
    Ai mare dreptate!
    Insa trebuie schimbati doar in proportie de 70%.
    30% sunt buni.
  • Alex P. Alex P.
    La noi presa scrisa, cat si cea digitala ar trebui sa dispara de pe piata. Sau daca par prea aspru, sa dispara pana isi schimba redactorii in proportie de 100%. Niste analfabeti cu 2 clase si dependenti de pr0n sunt redactori la marile ziare. Daca guvernul ar ajuta acesti imbelici cu subventii, ar trebui impuscati toti.

Trimite un comentariu

sus