Skip to main content

Un gigant al formatelor TV: Murdoch vrea să pună sub aceeaşi umbrelă "Big Brother" şi "MasterChef"

 
rupert-murdoch
rupert-murdoch

Sursa foto: icmedianet.org
Sursa foto: icmedianet.org

Publicitate

Magnatul Rupert Murdoch vrea să creeze un gigant pe piaţa formatelor de televiziune de tip reality show, prin unirea operaţiunilor companiilor care deţin formatele "Big Brother", "American Idol" şi "MasterChef", scrie Mediafax.

Compania 21st Century Fox, care reuneşte activele în televiziune şi cinema ale miliardarului Rupert Murdoch, a ajuns la o înţelegere cu grupul Apollo Global Management, care controlează societăţile Endemol, proprietarul formatului TV "Big Brother", şi CORE Media, proprietarul formatului "American Idol".

Ca urmare a acestei tranzacţii, formatele "Big Brother" şi "American Idol" vor fi sub aceeaşi umbrelă cu formatele "MasterChef" şi "The Biggest Loser", deţinute de Shine Group, o companie de producţie pe care Rupert Murdoch a cumpărat-o în 2011 de la fiica sa, Elisabeth.

Grupul 21st Century Fox a confirmat că a ajuns la "o înţelegere preliminară" pentru reunirea acestor companii de pe piaţa formatelor de televiziune, precizând însă că mai sunt de îndeplinit "mai multe condiţii" înainte ca tranzacţia să poată fi finalizată, potrivit theguardian.com.

"Nu pot fi date asigurări că tranzacţia propusă va ajunge să se finalizeze", a mai spus compania 21st Century Fox.

Pe de altă parte, compania nu a făcut referiri la valoarea pe care ar urma să o aibă această tranzacţie, dacă ea va fi finalizată.

Magnatul media Rupert Murdoch este fondatorul şi preşedintele grupului media News Corporation. News Corporation a finalizat, până la sfârşitul lunii iunie 2013, proiectul său de scindare, în companii diferite, a diviziei editoriale de activităţile de divertisment.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • nadia nitov nadia nitov
    super! :) vom aveam viitori bucatari si cantacioasi care se vor incaiera 24 h din 24h sub ochiul atent al fratelui mai mare! noaptea se vor filma si zbenguieli amoroase! in pauzele de amor si incaierari vor hali si vor canta! :)

Trimite un comentariu

sus