Skip to main content

Un membru CNA a propus închiderea Naşul TV pentru incitare la acţiuni care au ca scop disoluţia autorităţii de stat. În final, postul a primit o amendă de 10.000 de lei

 
radu-moraru5
radu-moraru5

Radu Moraru

Publicitate

Postul Naşul TV a fost la un pas de a fi închis de către Consiliul Naţional al Audiovizualului, însă în final membrii s-au decis să-i dea numai o amendă de 10.000 de lei.

Consiliul a analizat în şedinţa de astăzi două emisiuni, Ora de veghe şi Actualitatea românească, realizată de Laurenţiu Primo, în care acesta a vorbit despre alegerile europarlamentare. Cea de-a doua a fost cea care a atras atenţia anumitor membri CNA.

În urma analizei, Lorand Turoş, membru CNA, a considerat că afirmaţiile lui Laurenţiu Primo sunt inadmisibile şi a propus retragerea licenţei în baza Art 95 indice 1, litera c. Mai exact, articolul spune că CNA poare cerere ridicarea licenţei pentru „incitarea la acţiuni care au drept scop disoluţia autorităţii de stat.”

Lorand Tuoş: Problema e că cineva, zi de zi, promovează anumite idei, pe de o parte îi înţeleg, consider că e dreptul la opinie, pe de altă parte incită la o schimbare mult prea radicală la ceea ce înseamnă sistemul politic, respectiv statul român, faptul că se spune, „să schimbăm complet sistemul din rădăcină, să eliminăm complet partidele şi politicienii şi să asigurăm o conducere populară acestei ţări”. Chiar dacă menţionează că doreşte acest lucru în mod paşnic, dar acest mesaj auzim zi de zi. Cum spune şi dânsul, nu vom putea schimba radical peste noapte dar putem fi o picătură chinezească. Această emisiune este o picătură chinezească, care zi de zi pune sub semnul întrebării ce înseamnă sistemul politic şi ce înseamnă instituţiile statului român şi Constituţia. Cred că, chiar dacă e la o oră târzie, chiar dacă nu e la un post cu rating extraordinar, nu-l exonerează pe acesta de responsabilitate. Cred că este foarte grav ce se întâmplă şi nu putem trece cu vederea, fapt pentru care propun aplicarea legii, articolul 95, indice 1, litera c. Cred că ceea ce se întâmplă este incitare la acţiuni care au ca scop disoluţia autorităţii de stat, fapt pentru care propun aplicarea acestui articol şi ridicarea licenţei.”

Reprezentantul departamentului juridic a precizat că această propunere nu se susţine întrucât „fapta” nu a fost săvârşită în mode repetat, acesta fiind primul raport de monitorizare pe acest subiect.

În această situaţie, Turoş a decis să-şi retragă propunerea de ridicare a licenţei audiovizuale.

Radu Călin Cristea a propus o amendă de 15.000 de lei, iar Christian Mititelu o somaţie. Dar după două runde de vot niciuna dintre propuneri nu a atras un minim de şase voturi. Astfel că, Radu Călin Cristea a propus o variantă de compromis, de 10.000 de lei, care a înregistrat opt voturi pentru: Lorand Turoş, Viorel Vasile Buda, Laura Georgescu, Cristina Trepcea, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea.

Cristea a propus sancţiunea pentru două afirmaţii făcute de Laurenţiu Primo în cadrul emisiunii Actualitatea Românească: „Primul prin care se solicită desfiinţarea democraţiei şi a statului de drept şi ţara să fie condusă de oameni simpli şi în al doilea referinţele la republica mafiotică România.”

Din afirmaţiile făcute în emisiune de către Laurenţiu Primo: 

  • Noi, Mişcarea Meritocrată, ne-am propus să schimbăm sistemul în România, să schimbăm complet sistemul din rădăcină, să eliminăm complete partidele şi politicienii şi să asigurăm o conducere populară a acestei ţări, adică să fie condusă ţara de oameni simpli, de cetăţeni, de profesionişti, de oameni de înaltă moralitate şi patrioţi.
  • Deci, oricum o dai, oricum o faci, mai devreme sau mai târziu conducerea României va fi asigurată de un cuplu Ponta-Ghiţă. Vă imaginaţi măcar cum se va numi România? Republica Mafiotă România. Aşa se va numi România, uitaţi-vă aici. Ameninţări cu moartea, afaceri murdare, necurate, offshore-uri, contracte cu statul, Prahova, Cosma, relaţii dubioase.”
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Andrei Andrei
    Ce treaba am eu cu Antenele? Nu ele sunt subiectul acestui articol,da? De unde si pana unde deductia stupida ca am drept valori antenele? Prea mare-i inapoierea mentala a unora si se grabesc sa catalogheze o opinie ca fiind pro sau contra unei parti desi opinia exprimata poate fi una fara o conotatie de partizanat in favoarea unei parti desi Antena1,3 sau cate or mai fi nu sunt mentionate in comentariu. Daca stiti ce se pentrece in emisiunile ANTENELOR inseamna ca aveti o afinitate fata de ele si le urmariti cu atentie eu unu nu le urmaresc decat foarte rar. Va place NASUL TV? va priveste personal! Dar este mai mult decat evident trendul OTV-ist al Nasu TV,CNA a avut ocazia sa taie raul de la radacina n-a facut-o!
  • Nicu Necolae Nicu Necolae
    Membrul CNA e fan Gadea.
    Repet,asa cum DD trebuie sa plateasca pentru defaimarea lui Oprescu,asa si buna parte din oamenii de la Antena 3 trebuie sa plateasca pentru defaimarea lui Base/Udrea/MRU/PDL/PMP.Lucrul asta se intampla de doi ani de zile si nimeni nu se sesizeaza.Dar,ca la noi la nimeni:ei au alte treburi...
  • Ardei Ardei
    Mai Ardei, care-i diferenta intre Nasul si Antene in afara de faptul ca promoveaza alte non-valori fata de non-valorile tale?

    De ce te intrebi abia acum de ce nu aplica CNA legea? Antelene si Felix desfiinteaza orice adversar constant de ani de zile. Si intamplator adversarii aia nu au fost niste oameni simpli ci presedinte, prim ministru, guvern, dna, ani, etc. Oameni si institutii care reprezinta statul.

    Ce faceai cand se incalca legea in favoarea idolilor tai? Aveai gura plina si nu puteai sa ridici vocea, nu? ;)
  • Andrei Andrei
    O rusine este acest Radu Moraru un Dan Diaconescu 2. CNA trebuia sa respecte legea si sa inchida un post care este o platforma de comunicare pentru personaje dubioase precum Lauretiu Primo,omu' asta sa-si vada de panourile lui nu sa se dea drept realizator tv cu sprijinul unui populist Radu Moraru. De ce CNA,nu aplica legea? Si permite unor elemente marginale sa raspandeasca idea marginale precum "meritocratia'',ce ideologie stupida mai e si asta? Nasul TV este o platforma pentru multe specimene de pseudo-jurnalisti o alta emisiune este 'adevarul despre daci',o emisiune de un protocronism sabros. Multe emisiuni de la OTV s-au mutat in ograda Nasul TV. penibil! O mizerie televizata.
  • alex alex
    Antena 3 ca cere zi de zi desfiintarea ANI si DNA nu se sesizeaza nimeni?Ca zi de zi zic ca le e rusine cu presedintele si ii cer demisia de cateva zeci de ori pe zi nu ii baga nimeni in seama?Ca ataca magistrati si chiar simpli cetateni la persoana nu deschide ochii nimeni?
    CNA esti o RUSINE!!!O sluga pesedista de cea mai joasa speta.Cea mai mizerabila si corupta institutie din Romania.

Trimite un comentariu

sus