Skip to main content

VIDEO. CNA a interzis spotul electoral "USL trăieşte"

 
Spot USL Traieste
Spot USL Traieste

Spot USL TraiesteConsiliul Naţional al Audiovizualului a decis în şedinţa de astăzi să interzică difuzarea pe TV a spotului "USL trăieşte!" pentru faptul că nu respectă principiul informării corecte.

Publicitate

"Am văzut multe declaraţii ale domnului Crin Antonescu, care a spus ca USL a murit şi că expresia USL trăieşte este o minciună. Este deci o informaţie falsă care trebuie să intre în legalitate începând de astăzi", a spus Narcisa Iorga.

Răsvan Popescu, un alt membru CNA care s-a opus acestei decizii de interzicere a spotului electoral, a spus:

"Eu mă întreb cum ne putem duce noi în instanţă când în mod legal USL-ul n-a fost desfiinţată de justiţie".

https://www.youtube.com/watch?v=L4oWW2Dc_vw#t=19

Decizia de intrare în legalitate, care echivalează cu interzicerea spotului, a fost propusă de Narcisa Iorga şi a primit votul a şase membri (Florin Gabrea, Narcisa Iorga, Valentin Jucan, Lorand Turoş, Viorel Vasile Buda şi Cristina Trepcea).

Narcisa Iorga a mai propus ca decizia Consiliului în privinţa spotului "USL trăieşte" să fie aplicată începând de astăzi.

LEGISLAŢIE. Articolul din Codul audiovizualului pe care a fost întemeiată decizia CNA: 

Art. 93. Comunicările comerciale audiovizuale trebuie să respecte, indiferent de formă şi de durată, principiile de protecţie a minorului, de informare corectă a publicului, de respectare a demnităţii umane, de asigurare a unei concurenţe loiale.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Mara Mara
    CNA a luat-o razna, o alianta indiferent de numele ei sau culoare, se infiinteaza/ desfiinteaza prin hotatarare judecatoreasca definitiva,are un statut si o sigla( care se poate inregistra si la OSIM) care se inregistreza in registrul partidelor politice. In fapt poate ca nu mai este nicio alianta dar atata timp cat nu exista un document juridic, este ``perfect legala`` folosirea insemnelor sub orice forma.
  • ion ion
    bine ca nu l-o interzis la 1 luna dupa alegeri :))) Cat ra_hat poa sa mai debiteze PESEDEU asta.. Se vede ca au consilieri de imagine de la Antena3.. Aceleasi strategii murdare, sulfuroase.. lunecoase.. urat mirositoare..
  • Jurevycius Jurevycius
    pai acum?? ce mai conteaza, trebuia interzis de la inceput

Trimite un comentariu

sus