Skip to main content

CNA face teste pentru transmiterea live a şedinţelor. Laura Georgescu: „Se fac probe tehnice şi se va supune la vot consiliului”

 
laura georgescu
laura georgescu

Sursa foto: Mediafax
Sursa foto: Mediafax

Publicitate

Departamentul tehnic al Consiliul Naţional al Audiovizualului a făcut astăzi teste pentru posibilitatea transmiterii pe site-ul instituţiei a şedinţelor publice pe care consiliul le desfăşoară marţi şi joi. Dar transmiterea şedinţei depinde strict de votul consiliului.

Contactată de paginademedia.ro, Laura Georgescu, preşedintele CNA, a declarat: „Se fac probe tehnice şi se supune la vot consiliului mâine, dar în secunda în care ai votat, trebuie să respecţi ceea ce ai votat. Nu se votează, se opreşte. Repet, nu a avut nimeni nimic de ascuns, dar filmează toţi cei 11 membri ai Consiliului, supune corect la vot, transmite live online pe pagina instituţiei şi eu personal nu am o problemă”.

În plus, şeful CNA a precizat că instituţia a primit o serie de notificări de la reprezentanţi ai radiodifuzorilor care au cerut să nu mai fie filmaţi.

„Avem notificări la instituţie să nu mai fie filmaţi reprezentanţii radiodifuzorilor la CNA. Deci riscăm să intrăm şi în procese. Fiindcă în secunda în care tu vii la şedinţă şi eşti filmat, imediat te poţi îndrepta împotriva instituţiei. Filmarea unor membri şi a unor persoane fizice care vin să reprezinte interesele radiodifuzorilor în şedinţă nu este legală”, a spus Laura Georgescu pentru paginademedia.ro.

Laura Georgescu a ţinut să facă precizări în legătură cu şedinţa de marţi, 17 iunie, care a fost suspendată după ce Valentin Jucan, membru CNA, a refuzat să oprească filmarea şi transmiterea live (detalii AICI).

Georgescu: „Ieri s-a supus la vot propunerea Monicăi Gubernat, care a spus foarte clar: Nu sunt de acord să fie filmată o parte a Consiliului şi transmisă live online pe o pagină de Facebook a unei persoane fizice. Firesc este să filmăm live online, transmisie pe website-ul insituţiei şi plan general cu toţi membrii. Asta a fost problema.”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Boggy Boggy
    CNA-ul este o institutie publica, platita din bani publici si care ar trebui, asa cum sustin ei, sa vegheze asupra interesului superior al telespectatorului. Transmisia LIVE a unui eveniment care are ca scop informarea in cat mai multe moduri posibile a telespectatorului/ascultatorului interesat de un anume subiect mi se pare normala. Faptul ca e facuta de un membru al consiliului si nu de institutie in sine, nu ma deranjeaza catusi de putin.

    Declaratiile astea ca vezi doamne nu vor radiodifuzori sa fie filmati sau ca vor actiona in instanta sunt frectie la picior de lemn, care se bat cap in cap cu informatia initiala a sefei institutiei care ar fi totusi de acord.

    Pana la urma ce ar avea de ascuns acei reprezentanti ? Nu se afla intr-o institutie publica cerand autorizatii pentru a transmite catre public ceva ?
  • CNA face teste pentru transmiterea live a sedintelor. ActiveWatc
    […] ca sedintele publice ale forului audiovizual sa fie transmise pe site-ul institutiei, scrie Paginademedia.ro, cu precizarea ca o astfel de masura depinde strict de un vot al consiliului. Pe de alta parte, […]
  • Justitiarul Justitiarul
    a inceput sa ii tataie curu lu madam Georgescu, aka Ana Pauker, si a inceput sa o dea la intors. Duduie, nu o mai duci mult, vei fi data afara si n-o sa-ti mai raspunda nici dreacu la telefon - asta in caz ca nu ajungi rezidenta la Rahova...

Trimite un comentariu

sus