Skip to main content

EXCLUSIV. După Pro TV, şi Antena 1 vrea să iasă din must carry şi să ia bani de la cablişti. Scrisoarea trimisă unui cablist prin care Intact îşi anunţă intenţia

 
sorin-alexandrescu-3
sorin-alexandrescu-3

sorin-alexandrescu-2
Sorin Alexandrescu, director general Antena TV Group. Foto: Paginademedia.ro

Publicitate

EXCLUSIV. La un an de la ieşirea Pro TV din lista posturilor must carry, posturile Intact au intenţia de a face mutarea şi de a cere bani de la cablişti.

Paginademedia.ro publică, în exclusivitate, scrisoarea trimisă de oficialii Antenelor către o societate de cablu, prin care îşi anunţă intenţia.

În scrisoarea către cablist, Antenele vorbesc despre "potenţiala renunţare la beneficiul aplicării principiului must carry" şi cer o ofertă de preţ din partea cabliştilor.

Din document:

"Vă solicităm să ne comunicaţi termenii financiari pe care aţi fi dispuşi să îi oferiţi în vederea retransmiterii posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle, Zu TV, Antena Internaţional şi Antena 3, aparţinând Antena TV Group SA şi, respectiv, Antena 3 SA pe platforma dvs de cablu, în eventualitatea în care acestea nu vor mai beneficia de aplicarea principiului must carry."

Documentul trimis de Intact către cablişti şi semnat de directorul general Sorin Alexandrescu nu menţionează un preţ anume, doar că:

"oferta pe care ne-o veţi comunica să fie raportată la valoarea pe care o aduce prezenţa în grila dvs de programe a posturilor de televiziune aparţinând subscrisei şi mandantei sale, valoare reflectată în indicii de audienţă înregistraţi de canalele Trustului Intact."

Paginademedia.ro vă prezintă, mai jos, în exclusivitate, transcrierea documentului, care explică şi motivele pentru care Intact ia în calcul ieşirea din must carry.

Înainte de document, ce s-a întâmplat anul trecut:

"La mijlocul anului trecut, Pro TV ieşea din must cary. Pe 23 iulie. Pentru prima dată în cei 18 ani de existenţă, Pro TV cerea bani cabliştilor pentru a fi restransmis, după cum Paginademedia.ro a scris aici."

Cum justifica Pro TV mutarea anul trecut?

"Decizia noastră este motivată de faptul că Pro TV se află într-un proces de modificare a strategiei de distribuţie în vederea trecerii la transmisia digital terestră şi implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel naţional după un concept care ne va ajuta să minimalizăm impactul digitalizării asupra business-ului.

Rezultatele mutării s–au văzut la începutul acestui an. Veniturile Pro TV de la cablişti au fost, în primele trei luni din 2014 de 10,7 milioane de dolari, dublu faţă de perioada similară din 2013 (când obţinea de la cablişti cinci milioane de dolari), după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Scrisoarea către cablist:

Referitor la: Retransmiterea prin intermediul reţelei dvs de distribuţie a serviciilor de programe de televiziune ale posturilor trustului Intact în eventualitatea renunţării de către acestea a caracterului de televiziuni must carry.

Stimaţi domni,

Subscrisa Antena TV Group, prin reprezentant legal Sorin Alexandrescu, având funcţia de Director General, în calitate de deţinătoare a licenţelor audiovizuale pentru programele de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle şi ZU TV, în nume propriu, precum şi în calitate de mandatar al societăţii Antena 3 S.A., deţinătoare a lincenţelor pentru programele de televiziune Antena 3 şi Antena Internaţional.

Având în vedere că:

1. Evoluţia pieţei de media din România au determinat Antena TV Group S.A. şi, respective, Antena 3 S. A, să ia în considerare posibilitatea schimbării strategiei commercial privind retransmiterea posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle TV, Antena Internaţional şi Antena 3;

2. În prezent, programele de televiziune menţionate mai sus, beneficiind de statutul “must carry”, sunt retransmise de societatea dvs prin reţeaua de cablu proprie, libere de orice condiţionări tehnice şi sau financiare din partea subscrisei şi, respective, mandantei sale;

3. O atare schimbare a strategiei comerciale de distribuţie a posturilor de televiziune aparţinând subscrisei şi, respective, mandantei sale, ar putea include o schimbare a statutului acestora, în sensul renunţării la aplicarea în privinţa acestora a statutului must carry;

4. Antena TV Group şi Antena 3 doresc o comunicare sinceră şi echitabilă cu societatea dvs în scopul ajungerii la un acord mutualmente favorabil cu privire la retransmiterea prin platformele aparţinând societăţii dvs a posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle TV, Zu TV,Antena International şi Antena 3 contra cost, ca urmare a potenţialei renunţări la beneficiul aplicării principiului must carry în privinţa acestora;

Prin prezenta, vă solicităm să ne comunicaţi termenii financiari pe care aţi fi dispuşi să îi oferiţi în vederea retransmiterii posturilor de televiziune Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle, Zu TV, Antena Internaţional şi Antena 3, aparţinând Antena TV Group SA şi, respectiv, Antena 3 SA pe platforma dvs de cablu, în eventualitatea în care acestea nu vor mai beneficia de aplicarea principiului must carry.

Vă rugăm ca oferta pe care ne-o veţi comunica să fie raportată la valoarea pe care o aduce prezenţa în grila dvs de programe a posturilor de televiziune aparţinând subscrisei şi mandantei sale, valoare reflectată în indicii de audienţă înregistraţi de canalele Trustului Intact.

Vă solicităm să ne comunicaţi în scris, prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire, răspunsul dvs faţă de solicitarea de mai sus până cel mai târziu în termen de 15 zile de la data primirii prezentei.

Sorin Alexandrescu,
Director General
Antena TV Group

Citeşte şi:

LIKE. Fiţi la curent cu ştirile şi pe contul de Facebook Paginademedia.ro

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Catalin Catalin
    Din partea mea sa le bage separat cu bani cablistii, ca pe HBO, si cine le vrea sa le plateasca .
  • lorena lorena
    ***
  • luiza luiza
    sper ca RCS RDS sa nu plateasca un leu si sa scoata antenele
    ca nu ne intereseaza
  • cata cata
    lasa sa-i copieze , numai sa iasa odata
  • cata cata
    dolce ,digi si focu sigur nu , sa iasa mai repede
  • cata cata
    Fii sigur ca daca ies de pe "must-cary" o sa iasa de pe digi in secunda 2
  • adela adela
    vor sa iasa pentru ca isi permit sa o faca, avand audiente bune. Insa nu stiu daca firmele de cablu vor fi dispuse sa preia toate posturile Antenei Group, ar fi mai bine daca le-ar putea prelua individual, nu la grup. De exemplu, eu ma uit zilnic pe Euphoria tv si uneori pe stiri la Antena 1 si 3. La Antena 2 ma uit mai rar, iar de Antena International nici n-am auzit pana acum.
  • Mego Mego
    Eu le-am scos de mult din grila,cu atat mai bine ca vor bani pe antene poate asa le mai vine mintea la cap "Spalatilor pe Creier"
  • Cablistu` Cablistu`
    Raspuns cablist: Domnule Alexandrescu, nu dam doi bani pe antenele voastre. Unul e suficient?
  • aura aura
    Esti convins? Fara fotbal si fara antene ? Ma cam indoiesc !
  • weee weee
    nu vad nimic rau ca fiecare SRL (tv) sa iti faca strategia de vanzare.

    Daca vor bani pe ceea ce emit, e dreptul lor DAR eu ca si client al retelei de cablu, nu vreau sa platesc nimic in plus. Da, sa imi bage pachet optional. Vrei programele intact? plateste X lei.
    Mi se pare cel mai corect asa...
  • Ursulina Ursulina
    Va rog cabliști Renunțați la posturile mogului. In special upc!! Chiar ar fi o detoxifiere fără. Va multumesc anticipat.
  • danut danut
    Verizon si eu as vrea dar e doar in USA deocamdata.La ce ai spun mai devreme,de astea avem cu astea defilam nu le putem face noi mai bune.
  • Geo Anti Limonada Geo Anti Limonada
    De acord total cu @Radu ; sa vina sa spurce la noi la Sibiu piata centrala alde Smiley si Varciu ca tabaram pa ei... Nu destul ca au imputit eterul Maruta, Moga si toaca clica de derbedei...
  • chira mihai chira mihai
    am vrut sa zic ca antenele nu vor depasi pro tv prin faptul daca te uiti bine imaginea trustului intact si ingredere nu e prea mare in antene si vor pierde daca copiaza iar atunci cand pro tv a iesit de pe dolce rtc a perdut si a fost afectata digi si focus au reusit sa treaca peste au in cepuut sa bage bani in dolcesport casa recupreze iar la o saptamna au introdus pro tv ceace nici rcs sau focus sat nau focuto in perioda fara pro tv la dolce timp de 7 zile avei dretul sa renuti la abonament
    nu stiu daca antenele var avea sutinere mai ales din cauza a3 daca ies de pe digi bani audienta vor mai mici iar cheltuielile mari mai ales ca au bagat bani in producti care nu stiu daca vor aduce profiit ba sar pute ca uni din cei ausii sa fie dati afara brenciu banica mona au salari si bucete babane in ani 2002 se vorbe cata sarbu si protv sunt morti si ce sa vezi au duminat nici nau lansat poductile si cata au batut pe toti si ai bat turci cu telenovele fapte si apoi ceri bani de la cablisti dea aia ziceam ca uni ar putea sa ia teapa cazul andrei boncea e la prima tv dar nu mai e cea a fost

Trimite un comentariu

sus