Skip to main content

Instanţa obligă UPC să bage Digi 24 în grilă. Câştig de cauză pentru RCS în procesul cu UPC

 
digi24
digi24

digi 24 (1)

Publicitate

UPDATE: Oficialii RCS spun că, tot de astăzi, au fost obligate să preia canalul Digi 24 şi reţelele Digital Cable Systems şi Romtelecom, tot în urma unor ordonanţe preşedinţiale ale instanţelor.

Tribunalul Bucureşti obligă UPC să bage în grila de programe canalul de ştiri Digi 24, deţinut de compania concurentă RCS-RDS.

Decizia a fost dată ieri de instanţă, care a admis cererea de ordonanţă preşedinţială formulată de RCS.

Complet, decizia instanţei în cazul RCS-UPC-Digi 24:

Respinge exceptia inadmisibilitatii cererii invocata de parata. Admite cererea de ordonanta presedintiala.

Obliga parata sa includa in propria grila de programe si sa retransmita catre abonatii sai, postul de televiziune DIGI 24, in retelele de telecomunicatii detinute, cu respectarea disp. art. 82 din Legea 504/2002, în regim must carry, pana la soluţionarea definitiva si irevocabila a dosarului înregistrat pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 sub nr. 24636/299/2014.

Executorie fara somatie si fara trecerea unui termen. Cu apel în termen 5 zile de la pronunţare.

RCS se judecă, pentru acelaşi motiv Next Gen, operator deţinut de Romtelecom. Termenul este luni, 23 iunie.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • david C david C
    Vezi sa nu te mai uiti NICIOADATA nici la alte posturi detinute de RCS din grila UPC (UTV, HIT, etc ....) Totusi, niciodata sa nu spui niciodata :)
  • radu radu
    Pe langa Felix Securistul,Guse Sectoristul,Ghita Softistul,Paunescu pupincuristul,acum, a aparut si Zoli botzgoristul;afara cu voi din must carry;iar pt rds-isti ,upc-isti si alte natii,care va dati mari specialisti,un sincer;FUCK YOU! JAVRELOR!
  • laurentiu laurentiu
    sunt abonat UPC si pentru ca au fost obligati sa bage un post concurent, de la alta firma de cablu, ceea ce mi se pare un abuz, pot sa va asigur ca NICIODATA n-am sa urmaresc acel program, oricat de grozav ar fi, asa , din principiu.
  • cata cata
    in toate retelele de cablu si satelit
  • radu radu
    Auzi,Gogule,daca tot le stii pe toate,ce zici de asta;;Netflix,pregateste 2 seriale,Amazon,vreo 3,Google,de asemenea,vreo 2 seriale,plus o continuare;ca sa-ti dau si bibliografie,uita-te in TV Mania,de acum 3-4 saptamani,si vezi,daca ai sau nu dreptate,"PRICEPUTULE"
  • marius marius
    E ok, că rds se gândeşte ca celelelte firme de cablu să respecte principiului must cary, dar ei sunt cei care au încălcat cel mai des acest principiu până acum şi îl încalcă şi în acest moment. Asta se numeşte ipocrizie.
  • euss euss
    lasa-ne cu asta. tremura inima in tine ca nu aveai Digi24 :))

    pfff. numai postaci platiti pe aici (90%)
  • Gogu Gogu
    Pai sa piarda contribuabilii. Poate nu mai voteaza PSD. CNA nu a mai dat de multa vreme decizii atat de stupide. Legea audio-vizualului este foarte clara, desi foarte prost facuta, iar la articolul cu must-carry nu exista vreo exceptie pentru care un post sa nu fie retransmis odata intrat in lista. Ai audienta si ai intra? Ura si la gara. Postul intra in grila. CNA nu e organ legislativ. Trebuie sa fie un arbitru, sa se asigura ca legea se respecta.
  • Gogu Gogu
    Principiul must carry se refera doar la cablu. In grila iptv sau satelit nu este obligatorie introducerea posturilor din lista.
  • Gogu Gogu
    Hai ma mile. Te uiti si tu la alti "cablisti" din Europa si din lume? Pe aceeasi logica Netflix care vinde filme si seriale nu are voie sa faca productii proprii. Amazon la fel. Poate n-ai inteles.
  • mile mile
    cablistii nu trebuie sa aibe dreptul sa detina posturi tv , cum sa faci reclama la upc ca lumea sa treaca la tine . asa ceva nici in congo nu exista
  • vaisteauata vaisteauata
    Amice,inainte de a-ti da cu parerea despre inteligenta unui judecator, ar trebui sa ai macar minime cunostinte juridice.
    Daca instanta da o hotarare, care este executorie si aplicabila imediat, nu este nevoie de acceptul, aprobarea CNA sau al altui organ de reglementare si autorizare.
    Intrebarea inteligenta era alta: de ce a fost nevoie sa se ajunga in justitie?
    Daca CNAul actiona legal, impunand respectarea principiul must carry, nu mai era nevoie de decizia instantei.
    Cine va plati costurile acestui process? Sigur nu va fi Digi 24, ci noi, contribuabilii. Asta pentru ca pe madam georgescu nu o trage nimeni la raspundere atat timp cat isi indeplineste sarcinile trasate de conducerea d epartid si de stat.
  • mihai mihai
    postacul varanului a ramas setat :)) ce cretin..
  • vaisteauata vaisteauata
    Amice, articolul este despre Digi 24. Ce treaba are Digi sport cu asta?
  • noName noName
    Sigur glumești amice. Liga I a luat-o rău la vale, dacă vrei fotbal în nici un caz nu-l găsești în Liga I.

Trimite un comentariu

sus