Skip to main content

Kovesi: Am decis să formulez o sesizare la CSM şi la CNA cu privire la afirmaţiile mincinoase

 
Kovesi
Kovesi

Kovesi
Sursa:Mediafax Foto

Publicitate

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Codruţa Kovesi, a declarat, că va formula o sesizare la CSM şi la CNA cu privire la "afirmaţiile mincinoase, de o gravitate extremă", care au vizat decredibilizarea sa şi a procurorilor din DNA, scrie Mediafax.

"În astfel de cazuri ne folosim de căile legale şi răspundem legal împotriva afirmaţiilor defăimătoare care se fac la adresa instituţiei sau la adresa procurorilor din cadrul ei, dar şi în cazul atacurilor la viaţa privată a magistraţilor. În aceeaşi măsură, mă gândesc să îi acţionez în instanţă pe cei care fac astfel de afirmaţii mincinoase doar cu scopul de a ştirbi autoritatea profesionala a colectivului de procurori. Vreau să vă spun că dincolo de încercările eşuate de a intimida activitatea procurorilor DNA , procurorii îşi vor continua activitatea cu aceeaşi imparţialitate şi profesionalism activitatea anticorupţie", a mai spus Laura Codruţa Kovesi pentru Gândul.

Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, a spus joi, înainte de a fi audiat la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) în dosarul în care fiul lui a reclamat presupuse fapte de trafic de influenţă care ar fi fost comise de Mircea Băsescu, fratele preşedintelui, că aproape două milioane de euro ar fi ajuns la şefa DNA, Codruţa Kovesi, la preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Livia Stanciu, dar şi la Vasile Blaga, despre care susţinea că ar fi implicat în acest caz. Declaraţiile au fost făcute în timp ce Bercea Mondial era în duba cu care fusese adus de la Penitenciarul Colibaşi şi urma să fie dus în faţa procurorilor structurii centrale a DNA pentru a da declaraţii.

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • traian traian
    Fiecare are dreptul la libera exprimare. Nu vad in ce mod afecteaza independenta justitiei vorbele unui interlop. Nici nu trebuie bagat in seama ce zice din duba, doar poate spune orice, la necaz si nervi. Reactia exagerata a lui Kovesi care vrea sa bage pumnul in gura si nimeni sa nu spuna nimic e dubioasa.
  • Solange Solange
    Subtire. E maxim ce poti ?
  • Solange Solange
    Deci dupa tine varsta mea sau faptul ca am prins sau nu comunismul o fac credibila pe Kovesi ?
  • Le Le
    Solange, esti fie foarte tanar(a) si nu ai prins comunismul fie esti cretin(a) pur-sange. Intrebarea e alta: cum de ai tu bani sa iti platesti netul?...
  • Gaetano Gaetano
    Mai bine iti tragi o pereche de palme, poate te vei simti mai implinita. Te-ai trezit si tu. Ai gresit site-ul.
  • Solange Solange
    Deci Kovesi crede ca ea si procurorii DNA sunt credibili de se plange ca au fost decrebilizati ???
  • Justitiarul Justitiarul
    S-na Kovesi, cu CNA-ul va pierdeti timpul, cat timp acolo ”USL traieste”, iar sclava Islaura conduce anapaukerian sedintele. Mai bine v-ati mobiliza in tandem cu SRI-ul si ati deschide o urmarire penala pentru madam Georgescu, pentru abuzurile in serviciu fara limita, care sunt de competenta DNA.

Trimite un comentariu

sus